NRK Meny
Normal

Dårlig norsk dag i Liberec

Franske Jean Marc Gaillard vant dagens 11,4 kilometer under prøve-VM i Liberec i Tsjekkia. For de norske ble det en skuffende dag.

Jean Marc Gaillard
Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

Gaillard gikk i mål på tiden 28.01.03, og det var 12,1 sekunder foran Tsjekkiske Lukas Bauer i mål. Bauer vant Tour de Ski like etter nyttår.

Christian Hoffmann fra Østerrike ble nummer tre, 21,8 sekunder bak.

Glad vinner

Det beste den franske 27-åringen har gjort fra før er en 5. plass på 30 kilometeren i Rybinsk i fjor. Dermed var han på pallen for første gang i karrieren.

- Jeg kan ikke tro at det er sant. Jeg hadde ikke så god slutt, men jeg er veldig glad for at det gikk bra, dette er helt utrolig, sa franskmannen til NRK etter løpet.

Dårlig generalprøve

Den beste norske i dag var Petter Northug på 9. plass. Han var 51,2 sekunder bak vinneren.

- Jeg er vel fornøyd med topp ti. Jeg hadde håpet å i det minste bli blandt de ti i dag, sa Petter Northug til NRK etter løpet.

Morten Eilifsen ble nummer 22 i dag, mens Simen Østensen ble nummer 29. Derfra var de norske langt nede på resultatlisten. Dermed ble generalprøven foran VM i de samme løypene neste år alt annet enn bra for de norske løperne.

Les også: Lars Berger sliter tungt

Det ble i dag gått bare 11,4 kilometer, istedenfor 15 kilometer, på grunn av snømangel i Tsjekkia.

Siste nytt

 • Vedvik under EM-kravet

  Marius Vedvik imponerte med tredjeplass på 10.000 meter i et friidrettsstevne i USA natt til fredag. Gular-utøveren løp under EM-kravet med tiden 28.42,15. EM-kravet er på 28.55,00, melder NTB.

  Marius Vedvik
  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
 • Lance Armstrong inngår forlik

  Lance Armstrong inngår forlik på 5 millioner dollar for å unngå rettssak i mai, der han ville ha risikert å måtte betale 100 millioner dollar til myndighetene. Det melder amerikanske medier sent torsdag kveld norsk tid, skriver NTB.

  Lance Armstrong
  Foto: Thao Nguyen / AP
 • Chelsea nærmer seg Tottenham

  Chelsea slo Burnley 2-1 på bortebane, og med tre poeng knappet de inn på Tottenham og den viktige fjerdeplassen. Med fire kamper igjen har Chelsea fem poeng opp til byrivalen. Kampen mellom Leicester og Southampton endte 0-0.

  FBL-ENG-PR-BURNLEY-CHELSEA
  Foto: OLI SCARFF / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag