NRK Meny
Normal

Dårlig norsk dag i Liberec

Franske Jean Marc Gaillard vant dagens 11,4 kilometer under prøve-VM i Liberec i Tsjekkia. For de norske ble det en skuffende dag.

Jean Marc Gaillard
Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

Gaillard gikk i mål på tiden 28.01.03, og det var 12,1 sekunder foran Tsjekkiske Lukas Bauer i mål. Bauer vant Tour de Ski like etter nyttår.

Christian Hoffmann fra Østerrike ble nummer tre, 21,8 sekunder bak.

Glad vinner

Det beste den franske 27-åringen har gjort fra før er en 5. plass på 30 kilometeren i Rybinsk i fjor. Dermed var han på pallen for første gang i karrieren.

- Jeg kan ikke tro at det er sant. Jeg hadde ikke så god slutt, men jeg er veldig glad for at det gikk bra, dette er helt utrolig, sa franskmannen til NRK etter løpet.

Dårlig generalprøve

Den beste norske i dag var Petter Northug på 9. plass. Han var 51,2 sekunder bak vinneren.

- Jeg er vel fornøyd med topp ti. Jeg hadde håpet å i det minste bli blandt de ti i dag, sa Petter Northug til NRK etter løpet.

Morten Eilifsen ble nummer 22 i dag, mens Simen Østensen ble nummer 29. Derfra var de norske langt nede på resultatlisten. Dermed ble generalprøven foran VM i de samme løypene neste år alt annet enn bra for de norske løperne.

Les også: Lars Berger sliter tungt

Det ble i dag gått bare 11,4 kilometer, istedenfor 15 kilometer, på grunn av snømangel i Tsjekkia.

Siste nytt

 • Wikheim matchvinner i Danmark

  Tidligere Strømsgodset-spiller Gustav Wikheim ble matchvinner da Midtjylland slo Aalborg 1-0 i den danske superligaen mandag. 24-åringen ble matchvinner to minutter før full tid. Wikheim erstattet Alexander Sørloth etter 76 minutters spill.

  Gustav Wikheim
  Foto: Bertinussen, Rune Stoltz / NTB scanpix
 • Matip går glipp av Sevilla-kampen

  Liverpools Joel Matip spiller ikke tirsdagens mesterligakamp mot Sevilla på grunn av lårtrøbbel.

  26-åringen spilte ikke da Liverpool slo Southampton 3-0 i serien lørdag. Nå bekrefter manager Jürgen Klopp at han er ute mot spanjolene, melder BBC.

  Joel Matip
  Foto: Phil Noble / Reuters
 • Sky Sports: Bud på Newcastle

  Forretningskvinnen Amanda Staveley (44) skal ha lagt inn et bud på 300 millioner pund for Premier League-klubben Newcastle. PCP Capital Partners, firmaet til den engelske finanskvinnen, la inn budet i slutten av forrige uke, ifølge Sky Sports.

  Newcastle-supporter
  Foto: Alex Morton / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Vi er landslaget - fra gutter til menn