NRK Meny
Normal

Svensk og dansk hyllest: «Norge klasker Frankrig!»

Både Sverige og Danmark er ute av EM. Nå hyller våre naboer Norges sjokkseier mot Frankrike.

Mamelund og Norge

IMPONERT: Svenske og danske medier er mektig imponert over Norge. Innfelt er svenske Aftonbladet (øverst) og danske Ekstra Bladet (nederst).

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

– Her har dere en av tidenes største håndballskreller, skriver svenske Aftonbladet.

– Norge knuser Frankrike og er dermed s-e-n-s-a-s-j-o-n-e-l-t i semifinalen skriver danske Ekstra Bladet og bruker begrepet «klasker Frankrig».

De har fått med seg at de norske håndballherrene aldri har vært bedre enn nummer seks i EM tidligere.

Men onsdag kveld gikk Norge til semifinalen etter å ha slått regjerende mester Frankrike.

Så, mens svenskene og danskene må se sine egne menn reise hjem, beundrer de det de norske guttene gjorde i Krakow onsdag.

– Ole Erevik storspilte i mål og fikk de franske stjernene, med Nikola Karabatic i spissen, ut av balanse, skriver Aftonbladet.

Tønnesen

GOD: Kent Robin Tønnesen var dominerende og god for Norge mot Frankrike.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

– En gjeng ukjente gutter

Både Sverige og Danmark gikk videre til mellomrunden i EM, men onsdag kveld ble det klart at ingen av dem avanserer til semifinalen. Danmark gikk på en smell mot Tyskland og tapte 25 - 23.

Med herrehåndballgiganten Island allerede ute, blir Norge dermed det eneste nordiske landet blant Europas fire beste denne gangen.

– Det er ikke hver dag Frankrikes samling av verdensstjerner taper en håndballkamp. Og da slett ikke mot en gjeng ukjente gutter som de møtte onsdag, skriver Ekstra Bladet.

Ole Erevik

STO FREM: Keeper Ole Erevik spilte sin beste kamp hittil i EM og vartet opp med flere avgjørende redninger mot Frankrike.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

– Kan du tro det?

Også EM-arrangøren i Polen er overrasket over Norges prestasjon.

– Kan du tro det? Norge og Tyskland er videre til semifinalene, skriver arrangøren på Twitter.

Selv var de norske guttene naturligvis overlykkelige onsdag kvelg.

– Vi flyter på en bølge som er så stor nå. Det går vår vei. Vi viser en syk moral. Det er helt rått, sier Kristian Bjørnsen til TV 3.

Det startet allerede i gruppespillet da Norge slo Kroatia og vant gruppen. Så tok de rotta på hjemmenasjonen Polen og klarte uavgjort mot Makedonia i mellomspillet.

Nå har de altså også slått Frankrike som er regjerende OL-, VM- og EM-mester.

– Man kan ikke ta noe som helst for gitt selv om man er regjerende mester. I hvert fall ikke når man møter et respektløst og utrolig tent norsk lag som bare blir bedre og bedre, skriver Ekstra Bladet.

Laster Twitter-innhold

Siste nytt

 • Gerrard kan bli Rangers-manager

  Tidligere Liverpool-kaptein Steven Gerrard kan være på vei mot sin første managerjobb. Han er ifølge britiske medier blant de mest aktuelle kandidatene til å overta Rangers.

  SOCCER-ENGLAND-LIV-WLV/
  Foto: Phil Noble / Reuters
 • Magnus Carlsen slo Topalov

  Magnus Carlsen beseiret Veselin Topalov for første gang på seks år og avløste bulgareren som leder av storturneringen Shamkir Chess i Aserbajdsjan, melder NTB. Det var den norske verdensmesterens annen seier i turneringen. De fem øvrige partiene har endt med remis, og totalt er Carlsen nå ubeseiret i sine 30 siste partier.

 • Bayern uten Boateng mot Real Madrid

  Bayern München må klare seg uten midtstopperkjempen Jerome Boateng i semifinalereturen i mesterligaen mot Real Madrid, melder NTB. Boateng pådro seg en lårskade i den første kampen som ble spilt onsdag kveld.

  FBL-EUR-C1-BAYERN MUNICH-REAL MADRID
  Foto: CHRISTOF STACHE / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal