Dansk VM-kvalifiseringskamp avlyst: – Spelarane tek landskampar og fans som gislar

INGEN KAMP: Det blir ikkje VM-kvalifisering mot Sverige for Stina Lykke Petersen og hennar lagvenninner

Det opplyser det danske fotballforbundet (DBU) klokka 12 i dag.

Spelarane på Danmarks kvinnelandslag i fotball møtte heller ikkje i dag på trening klokka 10 som avtalt.

Dei nektar å spele før ein økonomisk avtale er på plass.

– Gislar

Dermed har Danmark valt å trekke laget frå VM-kvalifiseringskampen mot Sverige i Göteborg fredag. Kva som skjer med kampen mot Kroatia tysdag, er enno ikkje klart.

– Vi opplever at spelarforeininga og spelarane tek landskampar og fans som gislar i faglege forhandlingar, seier DBUs toppfotballsjef Kim Hellberg i ei pressemelding.

– Det er grotesk at vi står i ein situasjon der spelarane ikkje vil møte opp til viktige landskampar, sjølv om vi har tilbode betre vilkår og invitert til nye forhadlingar etter kampane, seier Hallberg.

Partane møttest til nye forhandlingar i dag, men dei førte ikkje fram.

471.000 kroner vart avgjerande

Pernille Harder

HARDT MOT HARDT: Trass i truslar om å trekkje Danmark frå VM-kvaliken mot Sverige, har ikkje kaptein Pernille Harder og hennar landslagsvenninner møtt til trening i dag heller

– Kunne ikkje DBU brukt tida på å forhandle i staden for å snakke om å avlyse kampen? spør Harder.

Ifølgje henne er dei fleste prinsipielle sider ved avtalen klar. Det er det økonomiske som står att. Ifølgje Ekstrabladet er det 471.000 kroner som skil partane, i tillegg til fordelinga av pengane.

Spelarane skulle møtt på trening allereie måndag. Men ettersom forhandlingane ikkje har ført fram, har dei enno ikkje trena.

Fristen er passert

Det danske fotballforbundet (DBU) har tidlegare sagt at dei vil melde til FIFA og UEFA at spelarane ikkje ønskjer å spele kampen mot Sverige i Göteborg fredag dersom konflikten ikkje var løyst klokka 10 i dag.

DBUs grunngjeving er at spelarane har vist at dei ikkje ønskjer å stille til kampen.

– Det er ikkje ein trussel, men ei konstatering, sa DBUs talsmann Jakob Høyer før avgjerda var teken.

Det kan bety at dei blir diska frå kvalifiseringa. Danmark kom heilt til finalen under EM i sommar, og opna ogaå VM-kvalifiseringa med 6–1 over Ungarn i september. Den kampen gjekk jentene med på å spele i påvente av forhandlingar og ny avtale.

Om Danmark blir diska frå VM-kvaliken og dermed VM i 2019, mister dei også sjansen til å delta i OL i 2020.

– Eg trur fleire land kjem til å følgje Danmarks eksempel, seier SVTs ekspert Frida Østberg, sjølv tidlegare svensk landslagsspelar.

FIFAs reglar gir Danmark frist til torsdag kl 12 med å ombestemme seg, melder SVT. Først då er det endeleg kroken på døra for kampen fredag.

Det betyr at også spelarane trenar og førebur seg fram til siste frist. – Vi førebur os som om det blir kamp fredag klokka 18.15, seier leiaren i spelarforeninga Thomas Lindrup til DR.

Spelarane ønskjer ikkje å uttale seg til media enno.

Det er selt 8000 billettar til kampen.

Laster Twitter-innhold

• Højlund punkterte kampen – reddet Manchester United

Danske Rasmus Højlund avgjorde for Manchester United da han satte 4–2 mot Sheffield United etter fremspill av Bruno Fernandes.

Portugiseren ble kampens store spiller for de rødkledde vertene.

Han utlignet til 2-2 fra straffemerket etter en time, og 20 minutter senere knallet han inn 3–2 fra distanse.

Før hvilen sto Fernandes også for frisparket som et par trekk senere ga Manchester Uniteds første utligning.

Hjemmelaget dominerte banespillet tungt og kom til flere store sjanser, men gikk likevel til pause på 1-1.

En fæl feilpasning fra vertenes keeper André Onana ga Jayden Bogle muligheten til å snappe ballen, gå på løp og score fra skrått hold.

Ledelsen varte ikke lenge. Sju minutter senere stusset Harry Maguire inn utligningen.

Tidlig i 2.-omgangen ble Old Trafford-publikummet rystet igjen. Ben Brereton Diaz sørget for at det sto 1-2 på lystavla etter fine Sheffield United-kombinasjoner.

Manchester United tok seg opp til 6.-plassen med onsdagens seier. Klubben har kun vunnet to av sine åtte siste kamper i Premier League.

Helst sist ligger Sheffield United med sine 16 poeng fra 34 kamper. Dert er ti poeng opp til riktig side av nedrykksstreken. (NTB/NRK)

Britain Soccer Premier League
  • Skaslien og Nedregotten videre i curling-VM

Det norske ekteparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten vant sin sjette kamp på rad da Sveits ble slått 6-5 den blandede parturneringen i curling-VM.

Tidligere onsdag slo de Italia 7-4. Dermed topper duoen gruppe A sammen med Sveits og er klar for utslagsrundene allerede før siste kamp i grunnspillet.

Torsdag venter Spania, som ligger sist i gruppe A.

Det gjelder å komme seg blant de tre beste i gruppen. Vinneren går direkte til semifinalen, mens to de to neste skal ut i utslagsrunde mot toer- og treerlagene fra gruppe B.

Skaslien og Nedregotten spiller sitt første mesterskap sammen siden de tok sølv i Beijing-OL i 2022. (NTB)

Nedregotten og Skaslien
  • Kolstad tok første stikk i semifinalen mot Drammen

Kolstad gikk hardt ut på vei mot 32-26-seier over Drammen i lagenes første semifinalekamp i håndballsluttspillet.

Seriemesteren ledet med fem mål i egen hall før DHK noterte sitt første. Bortsett fra en kort periode tidlig i 2.-omgangen ble duellen aldri spennende og Kolstad vant med seks mål.

Semifinalen spilles i best av tre oppgjør. Kolstad kan avgjøre serien med borteseier mandag.

Den andre semifinalen er mellom Elverum og ØIF Arendal.

Kolstad er regjerende sluttspillmester. Inntil fjorårets finaletap hadde Elverum vunnet turneringen ni ganger på rad. (NTB)

REMA1000-ligaen: Kolstad-Elverum 29–28.