Danskene herjet med verdens beste: - Vi var ikke redde i det hele tatt

LONDON/OSLO (NRK): Danske Astralis forsvarte favorittstempelet og feide all motstand, inkludert verdens beste spiller, av kartene i FaceIt majorturneringen.

Astralis

BEST I VERDEN: Danske Astralis viste hvorfor de er regnet som beste CS-lag i verden da de vant majorturneringen FaceIt i London.

Foto: NRK

Astralis knuste norske «FaZe» i kvartfinalen, og i finalen i Counter-Strike GO-turneringen FaceIt Major viste de at det langt fra var noen tilfeldighet.

Verdens to beste CS-lag skapte enorm stemning på Wembley i London, og etter to kart var det over. Det danske laget slo ukrainske Na'Vi 2–0 på overlegent vis, og stakk av med premiepotten på fire millioner kroner, i tillegg til en ny majortittel.

– Måten de spiller på som lag er så deilig å se på, mener NRKs studioekspert Simen «warclown» Henriksen.

– Det er så deilig å se at favoritten innfrir. At de klarer det på så imponerende vis er det bare å ta av seg hatten for, fortsetter Halvor «Vendetta» Gulestøl.

Magi fra «magisk»

De danske gutta smilte fra øre til øre mens konfettien regnet over dem på scenen.

– Jeg var veldig nervøs, men ville ikke innrømme det til gutta. Jeg er så jæ**g glad, sier Emil «magisk» Reif.

Dette var Astralis andre majortrofé. Det første kom i USA i januar.

– Vi var ikke redde i det hele tatt i dag. Dette betyr mye. Laget er så ungt og vi har kommet så langt allerede. Jeg håper vi kan nå enda lengre, for det er utrolig å spille med disse gutta, forteller Lukas «gla1ve» Rossander foran tusenvis av tilskuere.

– Jeg forberedte meg minst fem timer før denne kampen, noen enda mer. Vi kan ikke fortelle alle hemmelighetene våre, for da kommer folk til å stjele dem, men det er mye forberedelser, forklarer «gla1ve» til NRK.

SPO-ELEAGUE:-COUNTER-STRIKE:-GLOBAL-OFFENSIVE-(CS:GO)-MAJOR-CHAM

NUMMER EN: Danske Astralis vant også CS Global Offensive Major Championship i USA i januar, og var en klar favoritt før turneringen i London.

Foto: Kevin C. Cox / AFP

– Ser litt bleke ut

På det første kartet «Nuke», et av lagets favorittkart, feide de Na'Vi av banen. Selv om de lå under 0–3 etter tre runder, slo de knallhardt tilbake.

– Na'Vi ser litt bleke ut i fjeset akkurat nå, sa Halvor «Vendetta» Gulestøl da de plutselig lå under 4–7 i stedet.

– Astralis vinner «Nuke», og det tror jeg spillerne i Na’Vi vet, slo Simen «warclown» Henriksen fast.

NRKs eksperter fikk rett, for Astralis vant hele 16-6, og tok det første poenget.

Laster Twitter-innhold

Verdens beste dårligst

Heller ikke på Na'Vis kartvalg «Overpass» ble verdens beste spiller «s1mple» veldig synlig – for det er vanskelig å være én i kamp mot fem sterke dansker.

Etter fire runder ledet Astralis 4–0.

De russiske og ukrainske ungguttene la seg ikke ned av den grunn. I løpet av de neste rundene tok de fem av seks seire, og sikret spenning i finalen.

Men det varte ikke så lenge. Astralis var regelrett overlegne i en rekke runder, og ekspertene lot seg imponere.

– Astralis beveger seg fremover med dødsforakt, uttalte Halvor «Vendetta» Gulestøl da det stod 9–6.

– De gjør jo nesten ikke feil her, mente Henriksen.

Etter runde 20 var ledelsen økt til 14–6. Og de 16 nødvendige poengene kom to runder senere.

– «s1mple» er faktisk den dårligste av alle 10 spillerne der ute, poengterte Gulestøl.

Selv om Na'Vi tok tre strake rundepoeng, holdt det ikke. Det ble dansk majorseier, i ganske overlegen stil.

Siste nytt

 • Ba spillerne om å godta lønnskutt

  Premier League ba lørdag spillerne om å godta lønnskutt på 30 prosent under en telefonkonferanse med spillerforeningen (PFA) og managernes fagforening (LMA).

  De fikk beskjed om at ligaen kan tape 8,5 milliarder kroner om sesongen ikke kan fullføres og TV-rettighetshaverne krever refusjonen de da har rett på.

  Nå skal det diskuteres videre mellom spillere og enkelte klubber. Premier League har ikke rett til å beslutte lønnskutt for hele ligaen, og spillerne må gå med på det om det skal gjennomføres.

  I en uttalelse fra PFA står det at spillerne ønsker å ta ansvar og bidra økonomisk i koronaviruskrisen og at fagforeningen er villig til å fortsette diskusjonene med Premier League, men at det er en komplisert situasjon som krever tid. (NTB)

  nX8JRWJeVnE
  Foto: ISABEL INFANTES / AFP
 • Bryant valgt inn i Hall of Fame

  Basketballstjernen Kobe Bryant, som mistet livet i en tragisk helikopterulykke i januar, er valgt inn i sportens Hall of Fame. Bryant vant fem NBA-titler med Los Angeles Lakers og var allstar-uttatt 18 ganger.

  Kobe Bryant
  Foto: Martin Rickett / Pa Photos
 • Ny landslagssjef i fotball i Irland

  Stephen Kenny er Irlands nye landslagssjef i fotball. Han avløser Mick McCarthy før nasjonsligaomspillet om EM-plass. Det melder Irlands fotballforbund lørdag. Kenny rykker opp fra jobben som U21-trener og skulle etterfølge McCarthy etter sommerens EM-sluttspill, men nå er omspillet om EM-plass utsatt til høsten og selve sluttspillet til 2021.

  Stephen Kenny
  Foto: Ole Martin Wold

Sendeplan

Kl. Program Kanal