NRK Meny
Normal

Været kan stikke kjepper i hjulene for favorittene

Årests Giro d'Italia starter i Danmark søndag. Det er meldt dårlige værforhold og det kan ødelegge for favorittene allerede i starten.

Cycling Tour De France

Dårlige værforhold i Danmark kan ødelegge starten for flere av Giro-favorittene. Her fra Tour de France i fjor, hvor Thor Hushovd var i gult.

Foto: Christophe Ena / Ap

Dag Erik Pedersen

Eksproffsyklist, Dag Erik Pedersen, har vunnet tre etappeseire i Giro d'Italia.

Foto: Aud Ingebjørg Barstad

– I Danmark er det klart at etappene er flate. Men værholdene kan bli forferdelige. I Danmark kan du fort få tre årstider på få minutter. Det er heller ikke uvanlig med sterk sidevind, forteller Dag Erik Pedersen, tidligere proffsyklist med tre etappeseire i Giro og NRK-programleder.

Blir vindfullt

Giroen starter på lørdag med en 8,7 kilometer lang tempo i Herning, så følger to etapper i Herning og Horsens. Og hvis værprognosen for helgen i Herning stemmer, hvor det er meldt opp til 9 m/s, har favorittene grunn til å skjelve i sykkelbuksene.

– Det er fort gjort å miste mye tid under slike forhold. To av de største favorittene, Ivan Basso og Michele Scarponi er livredde for å miste flere minutter i Danmark. De vil bare komme seg til Italia, mener Pedersen.

Mangler Giro-seier

Giro d'Italia regnes som en av de tre store sykkelklassikerne. Thor Hushovd har allerede vunnet etappeseire i Spania rundt og Tour de France. Nå mangler bare en seier i Giroen.

– Jeg har oppnådd mer enn hva jeg drømte om da jeg ble profesjonell. Men fortsatt er det en drøm og et stort mål å komme først over målstreken på en etappe i Giro d'Italia, sa Hushovd til NTB onsdag.

BMC sin hovedmann

Thor Hushovd-Giro

Thor Hushovd har vunnet det meste, men han mangler en etappeseier i Giro d'Italia.

Foto: Solum, Stian Lysberg / NTB scanpix

Og alt er lagt til rette for at Hushovd kan kjøre for etappeseier i Danmark.

– Det er udiskutabelt at laget hans BMC vil kjøre for Thor i Danmark. Han er deres mann. De kommer til å gjøre det de kan for å gi Thor et godt utgangspunkt.

– Men han må passe seg for Mark Cavendish. Han vant sykkel-VM i Danmark i fjor, og det er klart at en slik spurtkanon fort kan vinne i Danmark igjen, hevder Pedersen.

Siste nytt

 • Sørloth storspilte i dansk toppkamp

  Alexander Sørloth scoret ett og hadde tre målgivende da Midtjylland slo Horsens 4-2 og tok over tabelltoppen i Danmark. Sørloth er nå på delt tredjeplass på toppscorerlisten i den danske eliteserien med åtte mål.

  Alexander Sørloth
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
 • Heintz forlenget med Sarpsborg

  19-åringen Tobias Heintz skrev fredag under en ny fireårskontrakt med Sarpsborg 08. Unggutten fra Moss har hatt en god sesong og scoret tre mål for Sarpsborg 08. Den nye avtalen varer til sommeren 2019, melder klubben i en pressemelding.

  Eliteserien fotball 2017: Sarpsborg - Lillestrøm.
  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
 • Islands fotballkvinner slo Tyskland

  Det er ikke bare mennene som kan sørge for fotballsensasjon på Island. Fredag tok kvinnene en svært sterk 3-2-seier borte mot Tyskland. Dermed tok Island sin andre seier i VM-kvalifiseringen.

  Germany Soccer Women WCup Iceland
  Foto: Thomas Frey / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal