NRK Meny
Normal

Været kan stikke kjepper i hjulene for favorittene

Årests Giro d'Italia starter i Danmark søndag. Det er meldt dårlige værforhold og det kan ødelegge for favorittene allerede i starten.

Cycling Tour De France

Dårlige værforhold i Danmark kan ødelegge starten for flere av Giro-favorittene. Her fra Tour de France i fjor, hvor Thor Hushovd var i gult.

Foto: Christophe Ena / Ap

Dag Erik Pedersen

Eksproffsyklist, Dag Erik Pedersen, har vunnet tre etappeseire i Giro d'Italia.

Foto: Aud Ingebjørg Barstad

– I Danmark er det klart at etappene er flate. Men værholdene kan bli forferdelige. I Danmark kan du fort få tre årstider på få minutter. Det er heller ikke uvanlig med sterk sidevind, forteller Dag Erik Pedersen, tidligere proffsyklist med tre etappeseire i Giro og NRK-programleder.

Blir vindfullt

Giroen starter på lørdag med en 8,7 kilometer lang tempo i Herning, så følger to etapper i Herning og Horsens. Og hvis værprognosen for helgen i Herning stemmer, hvor det er meldt opp til 9 m/s, har favorittene grunn til å skjelve i sykkelbuksene.

– Det er fort gjort å miste mye tid under slike forhold. To av de største favorittene, Ivan Basso og Michele Scarponi er livredde for å miste flere minutter i Danmark. De vil bare komme seg til Italia, mener Pedersen.

Mangler Giro-seier

Giro d'Italia regnes som en av de tre store sykkelklassikerne. Thor Hushovd har allerede vunnet etappeseire i Spania rundt og Tour de France. Nå mangler bare en seier i Giroen.

– Jeg har oppnådd mer enn hva jeg drømte om da jeg ble profesjonell. Men fortsatt er det en drøm og et stort mål å komme først over målstreken på en etappe i Giro d'Italia, sa Hushovd til NTB onsdag.

BMC sin hovedmann

Thor Hushovd-Giro

Thor Hushovd har vunnet det meste, men han mangler en etappeseier i Giro d'Italia.

Foto: Solum, Stian Lysberg / NTB scanpix

Og alt er lagt til rette for at Hushovd kan kjøre for etappeseier i Danmark.

– Det er udiskutabelt at laget hans BMC vil kjøre for Thor i Danmark. Han er deres mann. De kommer til å gjøre det de kan for å gi Thor et godt utgangspunkt.

– Men han må passe seg for Mark Cavendish. Han vant sykkel-VM i Danmark i fjor, og det er klart at en slik spurtkanon fort kan vinne i Danmark igjen, hevder Pedersen.

Siste nytt

 • Gir seg som Vipers-trener

  Kenneth Gabrielsen slutter som hovedtrener i Vipers Kristiansand når håndballsesongen er over. Han slutter for å ta en jobb i næringslivet. Det opplyser Vipers i en pressemelding mandag morgen.Spillerne ble informert søndag.

  Kenneth Gabrielsen
  Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix
 • Woods med nok en topplassering

  Pilene fortsetter å peke oppover for Tiger Woods. Søndag endte han på delt femteplass i en PGA-turnering i Florida. Rory McIlroy tok seieren. Woods endte fem slag bak McIlroy i Arnold Palmer-turneringen.

  SPO-GLF-USP-FARMERS-INSURANCE-OPEN---ROUND-TWO
  Foto: DONALD MIRALLE / AFP
 • Del Potro brøt Federers seiersrekke

  Argentineren Juan Martin del Potro overlevde tre matchballer mot verdensener Roger Federer i Indian Wells-finalen i tennis. Deretter innkasserte han seieren. Del Potro ble den første argentiner til å vinne Indian Wells.

  Indian Wells Tennis Juan Martin del Potro, Roger Federer
  Foto: Mark J. Terrill / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport og musikk
Sport og musikk
Sport og musikk
Sport i dag
Sport i dag