Hopp til innhold

Dansk trener kaller OL-bobla «et fengsel» – håndballjentene må være på lukket område

Det er unntakstilstand i Tokyo. Det betyr lite tid utendørs for utøverne, men mye tid til serier, kryssord og Camilla Herrems quizer.

Håndball kvinner, privatlandskamp Frankrike - Norge

STRENGE REGLER: Nora Mørk, Stine Bredal Oftedal og de andre i håndballtroppen skal leve under spesielle forhold de neste ukene.

Foto: Stéphane Pillaud / NTB

Nylig ankom det danske herrelandslaget i håndball OL-leiren, og det som møtte laget der, gjorde treneren svært betenkt.

– Jeg føler meg tvunget til å si at med de restriksjonene som er, så fatter jeg ikke at de skal gjennomføre OL. Jeg forstår det ikke. Det virker som om OL skal arrangeres av hensyn til alle mulige andre enn utøverne, sa trener Nikolaj Bredahl Jacobsen ifølge danske Ekstra Bladet.

I motsetning til de norske, har danskene forhandlet seg frem til én time i bassenget om dagen. De norske får på sin side ikke bruke bassenget på hotellet.

– Vi hadde fått forsikringer om at det skulle være bedre enn dette, sa dansken.

«Kryssord-landslaget»

OL-troppen til det kvinnelige håndballandslaget er nå på plass i Fukuoka for å forberede seg til De olympiske leker i Tokyo. Ting er imidlertid ikke helt som vi er vant med i OL.

– Vi har et lite inngjerdet område vi kan bevege oss på. Foreløpig er det helt klart strengt, men vi er godt vant med det, sier Stine Bredal Oftedal på pressetreffet med håndballandslaget.

Japan og Tokyo er hardt rammet av koronaviruset, og det vil være unntakstilstand under hele mesterskapet.

APTOPIX Tokyos Olympics

UNNTAKSTILSTAND: Tokyo er hardt rammet av koronaviruset, og OL-arenaene er stengt for publikum.

Foto: Hiro Komae / AP

Med så strenge regler over ganske lang tid er det nok mange som tenker at de kan pådra seg en såkalt «brakkesyke». Men de har gjort grep for å hindre dette.

– Vi har blitt et kryssord-landslag. Vi klarer alltid å finne noe. Vi har serier, og de tingene der. Etter hvert skal vi bo i to leiligheter som vanlig, og da blir det veldig sosialt. Vi har det veldig hyggelig på tur, og vi må tåle at brakkesyken kommer, sier Bredal Oftedal.

– Camilla (Herrem) pleier å lage ekstra sprell med quizer, blant annet. Jeg tror vi skal være flinke til å koble av og tenke på noe annet, for det er ikke sunt å bare tenke på håndball, sier Kari Brattset Dale, som er med i sitt første OL.

Får ikke bruke bassenget

De må stort sett hele tiden oppholde seg i egen leir og de vil dessuten bli GPS-overvåket for å kunne drive smittesporing.

– Det har jeg ikke hørt noe om, men for å være helt ærlig så gjør det meg fryktelig lite. Jeg tror alle vet hvor vi oppholder oss uansett, sier Bredal Oftedal.

Tonje Larsen, som er en del av trenerstaben, innrømmer at det er strengt.

– Selv om vi har et stort og fint svømmebasseng utenfor, så får vi ikke benytte oss av det. Vi har en luftegård, og så er det til og fra trening. Ellers er vi på rommene eller i matsalen, men det var vi forberedt på, forteller Larsen.

EM-sluttspillet håndball kvinner i Danmark 2020: Frankrike - Norge (20-22)

I TRENERSTABEN: Tonje Larsen skal bidra til norsk OL-suksess.

Foto: Vidar Ruud / NTB

– Vi får se om det blir strengt i leiren. Jeg vil heller spille OL og vite at det er mest mulig sikkert, mener Bredal Oftedal.

Brattset Dale kan fortelle at det er veldig varmt i Japan nå, men at forholdene på hotellet og i hallen er bra.

– Jeg tror vi skal takle dette veldig bra. Det er mindre avlukket nå enn det var i EM. Vi har større område å bevege oss i, og vi er flinke til å tilpasse oss og lage god stemning. Jeg tror vi skal takle det veldig greit, og jeg håper vi blir best på å takle forholdene, sier hun.

Søndag 25. juli skal det kvinnelige håndballandslaget spille sin første OL-kamp. Da møter de Sør-Korea.

Siste nytt

 • Zuccarello-assist da Minnesota Wild tapte

  Minnesota Wild hadde tidvis føringen i NHL-kampen mot Arizona Coyotes mandag, men tapte 2-3. Mats Zuccarello hadde én målgivende pasning.

  Kampen ble spilt i Mullett Arena i Tempe i Arizona.

  Da klokka viste 3.39 i andre periode, scoret Kirill Kaprizov kampens første mål for Wild. Pasningen kom fra Zucarrello, og også Calen Addison kunne notere seg en assist. Etter 9.26 i samme periode utliknet Jakob Chychrun for hjemmelaget.

  Jonas Brodin ga bortelaget ledelsen med en scoring etter 1.40 i siste periode, før Jakob Chychrun utliknet etter 9.35. Med snaut sju minutter igjen satte Jack McBain inn seiersmålet for Coyetes.

  Mats Zuccarello står nå med 49 målpoeng på 47 kamper, fordelt på 19 mål og 30 assists. (NTB)

  Wild Coyotes Hockey
  Foto: Rick Scuteri / AP
 • Atsu funnet i livet – fraktet til sykehus

  Den tidligere Premier League-spilleren Christian Atsu er funnet i livet og fraktet til sykehus.

  Det skriver den britiske avisen The Guardian.

  Ghaneseren har pådratt seg en skade i høyrefoten og skal ha hatt problemer med å puste.

  Hatayspor, klubben Atsu spiller for, befinner seg i Hatay, et av områdene som er verst rammet av jordskjelvet.

  Fotballprofilen ble matchvinner da Hatayspor søndag kveld slo Kasimpasa 1-0. Bare timer senere ble han meldt savnet etter jordskjelvet med en styrke på 7,8.

  Vingen har tidligere spilt for Newcastle, Chelsea og Everton i Premier League

  Christian Atsu
  Foto: SCOTT HEPPELL / Reuters
 • Påtalemyndigheten motsetter seg Alves-løslatelse mot kausjon

  Påtalemyndigheten i Spania ber domstolen avvise ønsket til fotballstjernen Dani Alves om å bli løslatt mot kausjon og streng meldeplikt.

  Tidligere Barcelona-spiller Alves er anklaget for å ha forgrepet seg på en kvinne. Forsvarerne hans har anmodet om at det åpnes for at brasilianeren kan løslates mot kausjon mens etterforskningen pågår.

  Ifølge advokatene er Alves villig til å levere inn passet sitt samt gå med sporingsutstyr som gjør det mulig å vite hvor han til enhver tid befinner seg. Han skal også være forberedt på å melde seg for politiet regelmessig.

  Mandag opplyste imidlertid påtalemyndigheten at den anser rømningsfaren for stor dersom Alves settes fri fra fengsel.

  Den tidligere Barcelona-stjernen ble pågrepet og fengslet før helgen. En kvinne har anklaget ham for seksuelt overgrep i forbindelse med en episode på et utested i Barcelona i desember i fjor.

  Alves har avvist anklagene og erklært seg uskyldig.

  Fotballstjernen har spilt for klubber som Sevilla, Barcelona, Juventus, PSG og São Paulo. Han var en del av Brasils VM-tropp i Qatar i fjor.

  Dani Alves.
  Foto: Andre Penner / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Norsk-svensk «smørekonflikt» i skiskytter-sirkuset: – Over grensen 01:29
Neste