Dansk tennis-yndling på toppen

Caroline Wozniacki er for første gang på toppen av ranking-lista og det skjer rett før neste ukes US Open starter i New York.

Anna Wozniacki

Caroline Wozniacki feirer seieren over russiske Vera Zvonareva i Rogers Cup turneringen i Montreal.

Foto: SHAUN BEST / Reuters

Den populære danske jenta er den første kvinnen siden 2003 som blir seedet som nr. 1 i US Open uten å allerede ha vunnet et stort mesterskap.

Topseedningen skyldes også, at verdenseneren Serena Williams har trukket seg fra turneringen på grunn av skade.

Her jubler Wozniacki etter seieren i Rogers Cup

Video Vant Rogers cup

I storform

Mandag denne uka tok hun sin hittil største tittel i karrieren da hun vant finalen i WTA-turneringen Rogers Cup i Montreal.

I finalen slo hun russiske Vera Zvonareva enkelt 6-3, 6-2. Turneringen rangeres like under Grand Slam-turneringene. Dette var hennes niende WTA-tittel.

I finalen i fjor

Wozniacki nådde fjorårets finale i US Open der hun møtte belgiske Kim Clijsters og tapte.

Kim Clijsters, er seedet som nummer to på den siste rankingen mens Venus Williams er nummer tre. US Open starter mandag 30.august og varer til 12. september.

Siste nytt

 • Grøvdal utsetter sesongstarten

  Karoline Bjerkeli Grøvdal er fremdeles ikke hundre prosent skadefri, og sier til NRK at hun dropper Trond Mohn Games i Bergen. – Det går fremover med skaden og jeg er i god trening, men løper ikke i Bergen, sier hun. Planen er i utgangspunktet å løpe 5000 meter i Stockholm neste torsdag.

  Karoline Bjerkeli Grøvdal
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • To norske lag videre i Kina

  Hendrik Mol og Mathias Berntsen er klare for hovedrunden i firestjernersturneringen i sandvolleyball i kinesiske Jiajiang. Anders Mol og Christian Sørum er allerede direktekvalifisert og spiller sin første kamp torsdag. De vant storturneringen som ble avsluttet i Brasil sist helg.

  2015 ASICS World Series of Beach Volleyball - Day 1
  Foto: Robert Laberge / AFP
 • Norsk syklist fikk proffkontrakt

  Sykeltalentet Andreas Leknessund (20) fra Tromsø skrev onsdag under for det tyske profflaget Team Sunweb. Avtalen med Sunweb, som har blant andre stjernene Tom Dumoulin og Michael Matthews i stallen, gjelder i to år fra 2021, skriver TV 2.

  SYKKEL-VM BERGEN 2017
  Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal