Hopp til innhold

Dansk superliga 2022/23

 • To av tre danske spelarar har fått hatmeldingar

  To av tre spelarar i den danske toppdivisjonen for menn svarer at dei har mottatt hatmeldingar som ei følgje av yrket dei utøvar.

  Over 250 spelarar i det danske seriesystemet har deltatt i ei undersøking spelarforeininga har gjennomført.

  Totalt svarar 44 prosent at dei har mottatt det dei opplever som hatmeldingar som profesjonelle fotballspelarar.

  Dei mannlege spelarane i Superligaen skil seg markant ut. Der svarar 65 prosent at dei har mottatt svært ubehagelege meldingar, medan høvesvis 36 og 12 prosent i dei lågare divisjonane har opplevd det.

  I kvinnenes toppdivisjon har 5 prosent svart at dei har mottatt hatmeldingar.

  – Dersom du spelar i Superligaen, er risikoen stor for å ta imot hatmeldingar. For oss indikerer det at det er ein samanheng mellom eksponering og uønskte meldingar, skriv spelarforeininga i ei kommentar til undersøkinga.

  Rotte på stadion
  Foto: Anders Kjærbye / NTB
 • Schjelderup byttet ut – Nordsjælland berget poeng på overtid

  Andreas Schjelderup har storspilt på Nordsjællands vei til tabelltopp i dansk superliga, men han fikk vanskelige arbeidsforhold i 1-1-kampen mot FC København.

  Foran 28.442 tilskuere i Parken dominerte FCK kampen med høyt press, og gjestene fra Farum måtte for det meste konsentrere seg om å tette igjen bakover. Schjelderup ble byttet ut midt i 2. omgang da kampen fortsatt var målløs.

  Nordsjælland greide ikke å utnytte sin kontringsstyrke, og kampen virket tapt da hjemmelaget tok ledelsen i det 83. minutt. Et innlegg fra Mohamed Daramy endte hos Roony Bardghji, som scoret.

  Det skulle likevel ikke holde for FCK. Dypt i tilleggstiden dukket Oliver Antman opp og banket ballen i nettaket til 1-1. Det betyr at FCK blir værende på sjetteplass, mens Nordsjælland er på tabelltopp to poeng foran Randers. (NTB)

  Fotboll, Danska Ligan, Nordsjällands Andreas Schjelderup
  Foto: ©ANDERS KJÆRBYE / FODBOLDBILLEDER
 • Sevilla ville kjøpe stortalentet Schjelderup i sommer

  Norske Andreas Schjelderup (18) bekrefter at det var aktuelt med en overgang til storlaget Sevilla i sommer.

  Den danske avisen B.T. meldte i september at Sevilla forsøkte seg på den svært ettertraktede Nordsjælland-spilleren som har tatt dansk fotball med storm.

  – Det er en bekreftelse på at jeg som 16-åring tok det riktige valget med å dra ut. Det er dritkult med interesse fra en så stor klubb. Det ble ikke Sevilla denne gangen, men du vet jo aldri hva som kan skje og hvor jeg kan ende opp. Uansett er det sykt kult at en så stor klubb som har vunnet mye og spiller i Europa hvert år, har interesse for deg, sier Schjelderup til Nettavisen.

  Mandag scoret han to mål mot Randers og er for øyeblikket toppscorer i dansk superliga med sju mål.

  Schjelderup har en fortid i Bodø/Glimt. Han ble hentet til Nordsjælland i juli 2020. Debuten for den danske klubbens førstelag fikk han i 0-2-tapet for OB i februar 2021. Da var han 16 år og 248 dager.

  Fotboll, Danska Ligan, Nordsjällands Andreas Schjelderup
  Foto: ©ANDERS KJÆRBYE / FODBOLDBILLEDER
 • Inge André Olsen ferdig i Aalborg

  Sportssjef Inge André Olsen stoppar samarbeidet med Aalborg etter gjensidig forståing, opplyser den danske klubben.

  – Som med alt anna i AaB-regi evaluerer vi løpande, og her har vi saman med Inge vorte samd om at det er rett for begge partar at vegane våre skiljast no, seier administrerande direktør i klubben Thomas Bælum i ei pressemelding.

  Olsen starta i jobben 1. april 2020. Før det hadde han ei tilsvarande rolle i Stabæk.

  – Det er ingen tvil om at vi i ei turbulent tid har kjempa med å få ting løyst både på og utanfor bana, men eg er glad for å overlate klubben i trygge hender, sjølv om det ventar eit stort arbeid for alle i fortsetjinga, seier Olsen.

  Bælum vil framover fungerer som mellombels sportssjef i klubben.

  AaB ligg nest sist i den danske serien etter ti serierundar. Klubben har berre to sigrar.

  Daniel Granli og Iver Fossum spelar for det danske laget.

  Fotball: Stabæk - Tromsø (0-3)
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Jenssen tilbake til Nordsjælland

  Ulrik Yttergård Jenssen (26) skal spele for danske Nordsjælland i haust. Midtstopparen stod utan kontrakt.

  Nordsjælland opplyser på sine nettsider at Jenssens kontrakt gjeld ut året.

  Forsvarsspelaren gjekk frå Tromsø til Nordsjælland i vinterpausen i 2017/18-sesongen og har spelt 114 kampar for den danske klubben.

  Sommaren 2021 gjekk han til Willem II i den nederlandske toppdivisjonen. Kontrakten skulle vare til 2024, men i sommar blei han samd med klubben om å terminere den.

  Jenssen har 26 landskampar for Noregs U21-lag. I tillegg har han ei rekke kampar frå dei andre aldersbestemte landslaga.

  Nordsjælland leeer den danske toppdivisjonen med 13 poeng etter fem kampar. Neste oppgåve for Jenssens lag er heime mot tabelltoar Silkeborg søndag.

  Ulrik Yttergård Jensen
  Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix / NTB

Siste nytt

 • Casper Ruud videre i Beijing

  Casper Ruud gikk seirende ut av en tennisduell mot Jan-Lennard Struff. Han vant 1.-rundekampen i ATP 500-turneringen i Beijing.

  Nordmannen gikk videre med sifrene 7-6 (7-5), 6-3. Det siste settet gikk langt raskere unna enn det første.

  Ruud er 7.-seedet i hardcourtturneringen i den kinesiske hovedstaden. Han ligger for øyeblikket på 9.-plass på ATP-rankingen, mens Struff er nummer 23.

  (NTB)

  Casper Ruud gliser etter Europas første seier i årets Laver cup.
  Foto: DARRYL DYCK / AP
 • Kristoffer Vatshaug blir ny Niso-leder

  Kristoffer Vatshaug går fra jobb i Norges Fotballforbund til å bli leder for Norske Idrettsutøveres Sentralorganisasjon.

  Vatshaug erstatter Erlend Hanstveit, som nylig ble statssekretær i Kultur- og likestillingsdepartementet.

  – Jeg kjenner organisasjonen godt fra tidligere, og jeg liker utfordringer. Jeg tror dette kommer til å utfordre meg masse og kan utvikle meg videre, så det kjennes veldig riktig nå. Jeg gleder meg, sier Vatshaug i en uttalelse.

  Han har tidligere vært tillitsvalgt, styremedlem og medlem av forhandlingsutvalget til Niso.

  Niso har 1700 medlemmer fordelt på fotball, håndball, ishockey og individuelle idretter. Vatshaug kommer fra jobben som fagansvarlig for klubbutvikling i NFF.

  (NTB)

  IHsHUfcBvOQ
  Foto: NTB
 • Hardt slag for Manchester United – skadeavbrekk for forsvarsstjerne

  Manchester Uniteds Lisandro Martínez er satt ut av spill med en fotskade for en lengre periode.

  Midtstopperen pådro seg skaden allerede i april, men klubben melder i egne kanaler at den blomstret opp igjen i kampen mot Arsenal tidligere denne måneden.

  Martinez spilte de to påfølgende kampene mot Brighton i Premier League og mot Bayern München i mesterligaen, men nå er det bestemt at han trenger en lengre periode på sidelinjen for å kunne rehabilitere seg.

  Det er ikke bestemt hvilken behandling han trenger for å bli bra igjen. Klubben håper at han er tilbake i spill så snart som mulig.

  Martinez-skaden er et hardt slag for United. Argentineren er en svært viktig brikke for klubben.

  Lisandro martinez
  Foto: Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Hovland med hole-in-one - bilder med tillatelse fra Viaplay 01:16
Neste