Dansk spillerstreik midlertidig avblåst: – Godt for alle i dansk fotball

Den danske spillerforeningen og det danske fotballforbundet (DBU) har kommet til enighet om en midlertidig avtale.

Åge Hareide

JUBLE: Åge Hareide kan juble over enighet mellom spillerforeningen og forbundet.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

– Det er godt for landslaget og for alle i dansk fotball at vi kan spille den viktige nasjonsligakampen med det ekte landslaget, og igjen få fokus på det sportslige, sier DBUs styreleder Jesper Møller i en pressemelding.

De to partene i konflikten skal derimot ikke være kommet frem til en endelig avtale.

– Avtalen er et skritt i riktig retning, og det er landslagsspillerne glade for. Nå kan de fokusere på kampen mot Wales på søndag, sier spillerforeningens direktør Mads Øland.

Stilte med nødlandslag

I går kveld stilte Danmark med et nødlandslag bestående av spillere fra 2. divisjon og futsallandslaget da de møtte Slovakia i en privatlandskamp. Det endte med 0–3-tap.

– Det var en opplevelse jeg ikke ville vært foruten, sa Christian Offenberg, som spilte angriper, til Dansk Radio.

Da det ble kjent at det slovakiske landslaget møtte det danske «nødlandslaget» måtte billettprisene dumpes. DBU uttalte etter kampen at de ønsker å kompensere det økonomiske tapet.

– Med den beklagelige situasjonen som er oppstått er det naturlig at det slovakiske fotballforbundet skal holdes skadefrie. Vi skal finne en måte å kompensere de på etter kampen, sa kommunikasjonssjef i DBU, Jakob Høyer.

Slovakia Denmark Soccer

NØDLANDSLAG: Det danske amatørspillerne som spilte mot Slovakia blir etter all sannsynlighet stående med en landskamp for Danmark.

Foto: Ronald Zak / AP

Siste nytt

 • Son matchvinner for Spurs

  Son Heung-min og Harry Kane har vært et mareritt for Premier League-forsvarernes denne sesongen. Mandag fikset Tottenham-duoen 1-0-seier mot Burnley.

  Scoringen som avgjorde kampen på Turf Moor var den niende i ligaen der de to var sist og nest sist på ballen. Son har scoret sju av målene, og sørkoreaneren ble matchvinner også mot Burnley.

  14 minutter gjensto av ordinær tid da et hjørnespark fra innbytter Erik Lamela endte med at Kane styrte ballen videre til Son. Fra god posisjon stanget sørkoreaneren ballen kontant i nettet.

  Heung-Min Son
  Foto: Lindsey Parnaby / AFP
 • Straffedrama i Milano

  Zlatan Ibrahimovic skjøt seg til topps på toppscorerlisten i Serie A med to scoringer mot Roma mandag, men Milan måtte likevel nøye seg med 3-3.

  Jens Petter Hauge gikk glipp av mandagens kamp som følge av en positiv virustest, og fra sin isolasjonstilværelse fikk nordmannen se lagkameratene i Milan lede tre ganger. Samtlige ganger kom Roma tilbake.

  3-3-resultatet betyr at klubben fra motehovedstaden røk på sitt første poengtap i ligaen denne sesongen. Fire seirer og én uavgjort på fem forsøk er fasiten så langt.

  Zlatan Roma
  Foto: Daniele Mascolo / Reuters
 • Agüero skadd - usikker til toppkamp

  Manchester City-måltyven Sergio Agüero må belage seg på minst to ukers fravær fra fotballen. Kanskje ryker ligaduellen mot Liverpool 8. november.

  Aguero forlot banen med skade da City måtte nøye seg med 1-1 i Premier League-oppgjøret mot West Ham lørdag.

  Manchester City har også Gabriel Jesus, Fernandinho, Benjamin Mendy, Nathan Aké og Fernandinho på skadelista.

  Aguero
  Foto: Catherine Ivill / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal