Dansk spillerstreik midlertidig avblåst: – Godt for alle i dansk fotball

Den danske spillerforeningen og det danske fotballforbundet (DBU) har kommet til enighet om en midlertidig avtale.

Åge Hareide

JUBLE: Åge Hareide kan juble over enighet mellom spillerforeningen og forbundet.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

– Det er godt for landslaget og for alle i dansk fotball at vi kan spille den viktige nasjonsligakampen med det ekte landslaget, og igjen få fokus på det sportslige, sier DBUs styreleder Jesper Møller i en pressemelding.

De to partene i konflikten skal derimot ikke være kommet frem til en endelig avtale.

– Avtalen er et skritt i riktig retning, og det er landslagsspillerne glade for. Nå kan de fokusere på kampen mot Wales på søndag, sier spillerforeningens direktør Mads Øland.

Stilte med nødlandslag

I går kveld stilte Danmark med et nødlandslag bestående av spillere fra 2. divisjon og futsallandslaget da de møtte Slovakia i en privatlandskamp. Det endte med 0–3-tap.

– Det var en opplevelse jeg ikke ville vært foruten, sa Christian Offenberg, som spilte angriper, til Dansk Radio.

Da det ble kjent at det slovakiske landslaget møtte det danske «nødlandslaget» måtte billettprisene dumpes. DBU uttalte etter kampen at de ønsker å kompensere det økonomiske tapet.

– Med den beklagelige situasjonen som er oppstått er det naturlig at det slovakiske fotballforbundet skal holdes skadefrie. Vi skal finne en måte å kompensere de på etter kampen, sa kommunikasjonssjef i DBU, Jakob Høyer.

Slovakia Denmark Soccer

NØDLANDSLAG: Det danske amatørspillerne som spilte mot Slovakia blir etter all sannsynlighet stående med en landskamp for Danmark.

Foto: Ronald Zak / AP

Sportsnyheter

Football, FIFA Women's World Cup Qualifier, Kosovo - Norway

Disse møter Norge i EM

Gruppene for det utsatte Europamesterskapet neste sommer er klare etter kveldens trekning i Manchester. Etterpå hadde landslagssjef Martin Sjøgren grunn til å smile.

Siste nytt

 • Sarpsborg avgjorde på overtid

  Sarpsborg lå under mot Vålerenga, men Rashad Muhammed avgjorde på overtid i Eliteserien torsdag.

  Etter at Vålerenga hadde tatt ledelsen etter pause, både utlignet og avgjorde Sarpsborg i løpet av 15 minutter på slutten. Rashad Muhammed utnyttet en forsvarstabbe da han sendte de blå og hvite til himmels.

  Etter en jevnspilt førsteomgang scoret Vidar Örn Kjartansson etter 69 minutter, før Jonathan Lindseth utlignet etter 80.

  Resultatet betyr at Sarpsborg har ni poeng ned til Brann på kvalifiseringsplass til nedrykk, mens Vålerenga ligger på 7.-plass med ti poeng opp til Viking på bronseplass.

  Sarpsborg møter Viking i neste kamp, mens Vålerenga møter et Brann i poengnød.

  Eliteserien i fotball 2021: Sarpsborg 08 - Vålerenga
  Foto: Christoffer Andersen / NTB
 • Ny seier for Elverum i mesterligaen

  Emil Kheri Imsgard storspilte igjen i målet, mens Tobias Grøndahl herjet framover da Elverum tok en ny borteseier i mesterligaen håndball.

  Poengløse Mesjkov Brest ble slått 30-27 i Hviterussland. Elverum har nå tre seire og bare ett tap på sine seks første gruppekamper.

  EHF Champions League håndball gruppe A: Elverum - PPD Zagreb
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
 • Zuccarello mulig koronasmittet

  Mats Zuccarello mister nattens NHL-kamp for Minnesota Wild mot Seattle Kraken. Nordmannen er ført opp på NHLs protokolliste for koronasmitte.

  Det opplyser klubben hans om på sin Twitter-konto. Zuccarello og Rem Pitlick er på lista over spillere som av koronarelaterte årsaker er uaktuelle for spill. Det kan bety at de er smittet eller at de er definert som nærkontakt av smittede spillere.

  Mats Zuccarello for Minnesota Wild
  Foto: Jerome Miron

Sendeplan

Kl. Program Kanal