Dansk nordisk mester

Forhåndsfavoritt Peter Heine Nielsen vant Nordisk Mesterskap i sjakk. Jon Ludvig Hammer ble nummer fire.

Dansk flagg
Foto: Kleiven, Paul / SCANPIX

Den tradisjonsrike turneringen Politiken Cup ble i år vunnet av inderen Parmerian Negi, som bare er 16 år gammel. Turneringen hadde i år status som Nordisk Mesterskap og best av de nordiske ble altså danskenes stjernespiller Peter Heine Nielsen.

Peter Heine Nielsen

Peter Heine Nielsen

Foto: Lien, Kyrre / SCANPIX

På de to neste plassene fulgte svenskene Jonny Hector og Emanuel Berg. Berg hadde en gylden sjanse til å vinne tittelen, men tapte i siste runde og Nielsen snek seg forbi med sine 8 poeng.

Besøk Sjakkforumet og legg inn dine kommentarer!

Jon Ludvig Hammer ble nummer 10 i turneringen og nummer 4 i Nordisk.
Ellers var det mye lovende spill av våre juniorspillere. Joachim Thomassen fra Moss SK tok 7 poeng og hadde en pen ratingprestasjon på 2413. Benjamin Arvola fra Tromsø SK fikk 6,5 poeng.

Arvola sto for en liten sensasjon da han i femte runde spilte ned den finske stormesteren Yrjo Rantanen på bare 16 trekk!

Du kan spille gjennom miniatyrpartiet på turneringens hjemmeside!

I alt deltok 53 norske spillere i Politiken Cup.

Les mer om turneringen, se resultater og partier på arrangørens hjemmeside.

Siste nytt

 • Ruud tok seg enkelt vidare

  Casper Ruud leverte knallsterkt og vann 6–1 og 6–2 mot Carlos Berlocq i første runde i ATP-turneringa i Rio de Janeiro tysdag. 20-åringen hadde få problem med den 16 år eldre argentinaren.

  Casper Ruud
  Foto: Daniel Bockwoldt / AFP
 • 5.-plass til Foss-Solevåg

  Amerikanske Mikaela Shiffrin vinn parallellslalåmen i Stockholm og sikrar seg dermed også krystallkula i verdscupen i slalåm denne sesongen. På herresida vinn Ramon Zenhaeusern føre svenske André Myhrer. Sebastian Foss-Solevåg blir beste norske med ein 5.-plass, etter å ha slått ut Henrik Kristoffersen.

 • Vil ta laggull

  Tyskland har tatt alle de syv siste gullmedaljene i mesterskap i kombinert. Det vil Jan Schmid gjøre noe med. – Hvis jeg får med meg en medalje skal jeg være fornøyd, og så synes jeg vi som lag skal ha et mål om å ta det laggullet, det begynner å bli litt for mange år siden, sier den norske veteranen.

  Jan Schmid og Jørgen Graabak
  Foto: Andrea Solero / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal