Hopp til innhold

Hareide om Danmark-smell: – Et sjokk for danskene

Alt så ut til å gå mot en oppskriftsmessig seier for Danmark, men så kollapset gjestene fullstendig mot Kasakhstan.

UEFA Euro 2024 Qualifiers - Group H - Kazakhstan v Denmark

JUBEL: Abat Ajmbetov jubler for matchvinnerscoringen.

«Nei, nei, nei. Dansk katastrofe», skriver Ekstra Bladet.

«Dansk fotballfiasko i Kasakhstan», skriver Jyllands-Posten.

Kjempeskrellen ble et faktum da Abat Ajmbetov stormet fram og headet inn et innlegg i siste ordinære spilleminutt. Overrumplede dansker måtte se 2-1-ledelse bli snudd til tap i løpet av tre minutter.

– Jeg synes det er pinlig. Jeg skal passe på hva jeg sier nå, sier kaptein Simon Kjær til dansk TV2 etter kampen.

UEFA Euro 2024 Qualifiers - Group H - Kazakhstan v Denmark

JUBELSCENER: Her har Askhat Tagibergen scoret et kremmerhus mot Danmark.

Foto: PAVEL MIKHEYEV / Reuters

Også landslagssjef Kasper Hjulmand var dypt frustrert etter kampen.

– Jeg er skikkelig frustert. Vi faller sammen, og vi har ikke den rette mentaliteten etter 2-1-scoringen. Jeg er sint over at vi ikke viser den mentaliteten, sier Hjulmand til samme kanal.

NRKs fotballekspert Åge Hareide fløy fra Spania til Norge under kampen.

– Det var det første jeg så da jeg landet. Det er helt katastrofe. Det er et sjokk for danskene, sier den tidligere Danmark-sjefen.

– Hva betyr dette?

– Resultat påvirker jo. Det er et gedigent negativt resultat. Danmark skulle bare cruise gjennom kvaliken, og så kommer denne, sier Hareide.

«Danmarks Haaland» herjet

Danskene ledet komfortabelt 2-0 etter to scoringer av formspissen Rasmus Højlund. 20-åringen, som har fått tilnavnet «Danmarks Haaland», står dermed med fem mål på de to første kampene i EM-kvalifiseringen.

Rasmus Højlund

STARTET BRA: Rasmus Højlund og Danmark startet bra og ledet 2-0.

Foto: BO AMSTRUP / AFP

Kasakhstan skapte ikke all verden de første 70 minuttene på hjemmebane. De løsnet en del skudd, men satte ikke Danmark-keeper Kasper Schmeichel skikkelig på prøve før i det 70. minuttet.

Da slo Schmeichel et skudd i stolpen og ut. På den påfølgende corneren handset Jonas Wind i eget felt, og vertene fikk straffespark. Baktijor Zajnutdinov omsatte det i redusering til 1-2.

Scoringen skapte spenning mot slutten og så ut til å stresse danskene. Og på tampen raknet det helt for rødtrøyene.

Matchvinner utvist

Kasakhstan-kaptein Askhat Tagibergen så ut til å ha berget et overraskende poeng da han fyrte inn et langskudd i kampens 86. minutt.

Men vertene, som hadde løsnet mange avslutninger gjennom kampen, hadde altså mer på lager. På overtid ble matchvinner Ajmbetov utvist etter å ha fått to gule kort.

Danmark-tapet betyr at både Nord-Irland og Slovenia kan få tre poengs luke til danskene hvis det blir seier over henholdsvis Finland og San Marino senere søndag.

Sportsnyheter

Molde vant sjumålsdrama: Berisha hånet med «slanger» og falske sedler

Veton Berisha fikk ikke noe hyggelig gjensyn med Stavanger og Viking, men helt på tampen sikret Molde tre dramatiske poeng.

Siste nytt

 • Russisk politi anholdt over 100 Navalnyj-tilhengere

  Russisk politi anholdt søndag over 100 tilhengere av Aleksej Navalnyj, da de markerte den fengslede opposisjonspolitikerens 47-årsdag.

  Den uavhengige russiske menneskerettighetsgruppa OVD-Info skriver søndag kveld at 109 personer i 23 russiske byer er anholdt av politiet i forbindelse med at de foretok offentlige markeringer av Aleksej Navalnyjs 47-årsdag.

  Myndighetene har slått kraftig ned på alle tegn til opposisjon siden den russiske invasjonen av Ukraina. I de fleste byene var det en håndfull kritikere som ble anholdt av politiet.

  Aleksej Navalnyj soner en dom på elleve og et halvt års fengsel for korrupsjon og forakt for retten, anklager som han selv hevder er fabrikkert for å bringe ham til taushet i den russiske offentligheten.

  (NTB)

 • Ibrahimovic legger opp

  Det svenske fotballikonet Zlatan Ibrahimovic bekrefter at han setter punktum for sin unike fotballkarriere. Tidligere søndag rapporterte Aftonbladet at han takket av i Italia. – Familien min visste ikke at jeg skulle legge opp da vi våknet i dag. Jeg ville at alle skulle vite det samtidig, sier svensken på en pressekonferanse sent søndag kveld.

  – Det er trist, for dette har vært hele livet mitt, fortsetter han.

  Zlatan
  Foto: AP
 • Zlatan Ibrahimovic (41) ser ut til å legge opp

  Det svenske fotballikonet Zlatan Ibrahimovic synes å gi seg som profesjonell fotballspiller, melder blant andre Aftonbladet.

  Svenskens kontrakt med AC Milan går ut etter sesongen, og etter sesongavslutningen mot Hellas Verona søndag, antydet han tydelig at han vil legge skoene på hylla.

  – Det er på tide å ta farvel med fotballen, men ikke med dere, sa han til klubbens fans, ifølge Aftonbladet. Avisa skriver videre at Zlatan og klubben skal holde pressekonferanse senere søndag kveld. Oppholdet i klubben er svenskens andre.

  – Så mange følelser og minner på denne arenaen. Første gangen jeg kom til Milan, ga dere meg lykke, den andre gangen ga dere meg kjærlighet. Dere har tatt meg imot med åpne armer og fått meg til å føle meg som hjemme. Jeg kommer til å være Milan-supporter livet ut, sa Zlatan videre.

  41-åringen har spilt for flere av Europas aller største klubber og vunnet en lang rekke titler.

  (NTB)

  Svenske Zlatan Ibrahimovic (41) annonserte søndag kveld at han trekker seg fra fotballen.
  Foto: AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
NRK forklarer: Rasismeskandalen i Spania 02:41
Neste