Dansk ekssyklist innrømmer doping

Den tidligere danske sykkelrytteren Nicki Sørensen innrømmer at han brukte doping under sin aktive karriere.

APTOPIX FRANCE TOUR DE FRANCE CYCLING NIcki Sorensen

JUKSET: Nicki Sørensen innrømmer omfattende dopingbruk.

Foto: LAURENT REBOURS / AP

– Jeg har dopet meg. Det har jeg erkjent fullt og helt, og det er jeg lei meg for. Det er en beslutning jeg skulle ønske at jeg kunne ha gjort om igjen, sier 40-åringen i et intervju med BT.

Sørensen sier at han har fortalt alt om sitt dopingforbruk til Anti-Doping Danmark (ADD). ADD legger tirsdag fram en stor rapport om doping i dansk sykkelsport. Rapporten ventes å inneholde omfattende informasjon om dopingbruk i perioden 1998-2015.

Nicki Sørensen forteller at dopingen fant sted tidlig i hans karriere.

– Det skjedde for mer enn 10 år siden, sier eks-skylisten.

Fra 2001 til 2014 syklet Sørensen for profflaget til Bjarne Riis, som i dag er kjent under navnet Tinkoff-Saxo. Der syklet også norske Kurt Asle Arvesen i perioden mellom 2004-2009.

Anklaget for å holde ting skjult

Søndag kveld beskyldte en annen tidligere dopingsynder, Michael Rasmussen, ADD for å skjule Rasmussens vitneutsagn om Nicki Sørensens dopingmisbruk for å beskytte Nicki Sørensen.

– Jeg har ikke noe ønske om å avgi min forklaring under anonymitet. Det vil også fremgå av rapporten. ADD vil ikke beskytte meg. Det har aldri vært noen del av noen avtale, sier Sørensen.

– Jeg skulle godkjenne utkastet til rapporten, en rapport som åpenbart er blitt sendt til Michael Rasmussen ved en feil.

Vant for Arvesen

Nicki Sørensen var i sin aktive karriere kjent som en god allroundrytter. Underveis tok han flere fine seirer. Den største kom i 2009 da han vant en etappe i Tour de France. Etter seieren uttalte Sørensen at han vant for Kurt Asle Arvesen som var skadet hjemme i Norge.

Sørensen la opp som syklist i oktober 2014. Deretter ble han sportsdirektør på laget som tidligere ble eid av Bjarne Riis.

Rapporten legges frem av det danske antidopingbyrået tirsdag.

Det har ikke lykkes NRK å komme i kontakt med Kurt Asle Arvesen.

Siste nytt

 • City-forsvarer ute med skade

  Manchester City-forsvarer Benjamin Mendy må belage seg på et opphold på sidelinen etter at han onsdag ble operert i kneet. Det opplyser klubben. Det opplyses ikke hvor lenge franskmannen er satt ut av spill.

  Benjamin Mendy
  Foto: Dave Thompson / AP
 • Hjemmeseier for Blackhawks

  En enkelt scoring var alt Chicago Blackhawks trengte for å slå St. Louis Blues i «the windy city» onsdag. Kampens eneste mål sto hjemmelagets Brent Seabrook for. Norske Andreas Martinsen fikk drøyt elleve minutter på isen denne gangen.

  SPO-HKO-HKN-COLORADO-AVALANCHE-V-CHICAGO-BLACKHAWKS
  Foto: JONATHAN DANIEL / AFP
 • Elverum og Halden i NM-finalen

  Elverum er klar for NM-finalen i håndball for menn etter 37-26 over Bækkelaget i onsdagens semifinale. Lukas Sandell ble mestscorende for Elverum med sju fulltreffere. Halden blir motstander i finalen i Oslo Spektrum 29. desember.

  apelgren
  Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
VM sjakk: Parti 5: Magnus Carlsen - Fabiano Caruana
VM sjakk: Parti 5 Magnus Carlsen - Fabiano Caruana
VM sjakk: Parti 5
VM sjakk: Parti 5: Magnus Carlsen - Fabiano Caruana