NRK Meny
Normal

Dansk cuphelt i Sarpsborg: – Helt fantastisk følelse

Patrick Mortensen kan ta mye av æren for at Sarpsborg 08 er videre til semifinalen i cupen.

Sarpsborg får en fantastisk åpning på 2 omgang i kvartfinalen mot Odd, danske Patrick Mortensen setter sin andre for dagen.

TOMÅLSSCORER: Danske Patrick Mortensen sørget for seier til Sarpsborg 08. Her scorer han sitt andre mål for kvelden.

Sarpsborg

HELTEN: Mortensen gratuleres av lagkameratene etter 2-1-målet.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

Patrick Mortensen kom til klubben tidligere i sommer, og var hentet inn for å score mål. Og Sarpsborg fikk valuta for pengene onsdag kveld. Dansken scoret to da cuplaget Odd stod på motsatt banehalvdel i den første kvartfinalen.

– Jeg har det veldig bra akkurat nå. Det var veldig fantastisk å score to her i dag. Dette er den første seieren etter jeg kom hit, så det er en fantastisk følelse å bli matchvinner. Hele laget trengte en seier nå, sier Mortensen til NRK etter kampen.

Slik var kampen minutt for minutt:

Laster innhold, vennligst vent..

Har slitt i serien

Avansement i cupen var virkelig en tiltrengt opptur for laget fra Østfold. Laget har ikke vunnet en kamp i eliteserien siden 25. mai og ligger helt nede på en 12. plass med 19 fattige poeng.

– Vi trengte en seier på hjemmebane, det har vi ikke hatt på en stund. Jeg er litt rørt over moralen gutta viser i dag. Vi har slitt i det siste, og hatt mye stang ut. Det er godt å se at dette begeistrer byen vår og publikummet vårt, sier Sarpsborg-trener Geir Bakke til NRK rett etter kampslutt.

Se intervju med Geir Bakke her:

Sarpsborg 08 slo Odd i kvartfinalen og lagets trener Geir Bakke håper sarpingene kan ta med seg den gode prestasjonen inn i en viktig høst hvor det handler om å overleve i Eliteserien. Og med hjemmekamp i semifinalen kan de fort feire med cupfinale.

Odd åpnet best

Disse to lagene møttes også under cupen i fjor. Det var under semifinalen og Odd var favoritter. Men Sarpsborg ledet på det meste 2-0, en ledelse som ikke holdt hele kampen. Odd snudde kampen og vant 5-2. Dermed var det et revansjesugent lag fra Østfold som torsdag tok imot Fagermos menn.

Men det var gjestene fra Skien som fikk den beste starten på kampen. Et frispark fra Odds Espen Ruud treffer en uheldig Anders Trondsen inne i feltet. Et selvmål sørget for ledelse til Odd. Noe ufortjent, da hjemmelaget hadde en meget frisk åpning på kampen.

Se målet her:

Sarpsborg har imponert i åpningen av kvarfinalen mot Odd, men det er Skienslaget som får det første målet. Selvmål av Anders Trondsen etter godt frispark fra Espen Ruud.

Den fortjente utligningen kom ikke lenge etterpå. Patrick Mortensen satte ballen i det lengste hjørnet på elegant vis etter et innlegg fra Bojan Zajic.

Odd-trener Dag-Eilev Fagermo var ikke fornøyd med egne spillere.

– Vi gjør en veldig dårlig førsteomgang og må dessuten gjøre to bytter på viktige spillere. Jeg syntes vi var det beste laget i førsteomgang, men vi klarer ikke å score mål, og vi skal dessuten ikke slippe inn mål på den måten etter en corner, sier Fagermo til NRK etter kampen.

Se Sarpsborgs første mål her:

Etter en god start for Sarpsborg 08, fikk Odd det første målet. Ikke lenge etter utlignet Sarpingene etter et fint mål fra danske Patrick Mortensen

Siste nytt

 • Russisk OL-komité støttar deltaking

  Russlands OL-komite vil støtte utøvarar som deltar i OL i Korea under nøytralt flagg, melder nyheitsbyrået RIA.

  IOC har utestengt Russland frå OL på grunn av dopingjukset i Sotsji i 2014, men vil tillate at inviterte russiske utøvarar får delta under nøytralt flagg.

  Alexander Zhukov
  Foto: Ivan Sekretarev / AP
 • – Flaut, sa Zucca

  Mats Zuccarello scora på straffe, men New York Rangers tapte likevel 1-2 etter straffer for Dallas. – Det er pinleg å spele to periodar utan å vinne ein einaste nærkamp, seier Zuccarello til NTB.

  Rangers fekk si utlikning fire minutt før full tid. – Vi fekk det poenget vi fortente minst sidan eg kom hit, seier Zucca.

  Mats Zuccarello
  Foto: Bill Kostroun / AP
 • Ingen Stina Nilsson i Toblach

  En forkjølet Stina Nilsson deltar ikke i de to verdenscuprennene i langrenn i Toblach til helgen.

  Nilsson vant sprinten i Davos sist lørdag. I søndagens 10 kilometer i fri teknikk endte hun på 31.-plass.

  Verdenscup ski nordiske grener.
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal