NRK Meny
Normal

Dansk ballerina i slag

Caroline Wozniacki følte seg som en ballerina da hun slo russiske Svetlana Kuznetsova ut av US Open i tennis mandag.

Caroline Wozniacki
Foto: Charles Krupa / AP

- Jo, i denne kampen følte jeg meg faktisk som en ballerina. Jeg er i kjempeform og følte jeg ikke kunne tape. Det er godt å merke at alt det harde arbeidet som ligger bak virkelig gir resultater, sa den danske spilleren som er ranket som nummer ni i turneringen.

Den danske 19-åringen vant ingen suveren seier over det sjetteseedede russiske spilleren, men Wozniacki som spilte seg fram til en kvartfinale i en Grand Slam-turnering for aller første gang i karrieren, hadde god kontroll mot den tidligere mesteren.

(Saken fortsetter under bildet)

Caroline Wozniacki

Caroline Wozniacki

Foto: EMMANUEL DUNAND / AFP

Kuznetsova vant riktignok det første settet 6-2, men Wozniacki slo kraftig tilbake og vant de to siste settene etter tiebreak. Den danske tenåringen måtte bruke to timer og 23 minutter på å sette den russiske spilleren utenfor, og nå venter 17-åringen Melanie Oudin i kvartfinalen.

Det er også en tenåring som virkelig har tatt US Open-publikummet med storm i årets turnering.

Russisk nedtur

For russisk tennis har US Open vært en gedigen nedtur. Den ene russiske toppspilleren etter den andre har røket ut etter tur. Ingen av de fire russiske spillerne som var seedet blant de 32 beste er videre til kvartfinalene, og det er uten tvil svært ydmykende for russisk tennis på kvinnesiden.

Siste nytt

 • Sveriges keeper på vei til Roma

  Etter hva Aftonbladet erfarer skal FC København ha blitt enig med Roma om et salg av den svenske målvakten Robin Olsen. Prislappen ligger på rundt 110 millioner kroner. Kjøpet skjer i lys av at Roma trenger ny keeper etter salget av Alisson Becker.

  svensk keeper
  Foto: Matthias Schrader / AP
 • Granerud på pallen

  Halvor Egner Granerud hoppet seg opp til 3.-plassen i det første individuelle rennet i årets Sommer Grand Prix. Polen-stjernen Kamil Stoch vant på hjemmebane. Robert Johansson var nest best blant de norske i Wisla

  Granerud
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • Sky-rytter ute av Tour de France

  Team Sky-rytter Gianni Moscon (24) er kastet ut av Tour de France fordi han gikk til angrep på en Fortuneo-rytter, Ifølge L'Equipe. Det skal ha skjedd i etterkant av søndagens etappe. Det var Tv2 som meldte om nyheten.

  CYCLING-FRA-TDF2018-SKY-ITA-MOSCON
  Foto: PHILIPPE LOPEZ / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Sport og musikk
Sport og musikk
Sport og musikk
Sport i dag
Sport i dag