Danmark ydmyket Frankrike – målvakten scoret to (!)

HAMBURG/OSLO (NRK): Mikkel Hansen (31) lekte seg med et tamt fransk lag. Da også målvakt Niklas Landin (30) scoret to mål var den franske ydmykelsen komplett.

Niklas Landin scoret to mål på tre minutter da Frankrike ble ydmyket.

Laster innhold, vennligst vent..

– Vi har noen spillere som er fra en annen verden. Mikkel (Hansen), Lauge (Rasmus) og Morten (Olsen), ja egentlig alle. Men jeg synes de tre de spiller herlig håndball i dag, og det var ikke mange ting som ikke lyktes for oss, sa Mads Mensah til NRK etter kampen.

Dermed er danskene finaleklare og møter enten Tyskland eller Norge, som spiller sin semifinale senere i kveld.

– Spiller vi som i går og i dag, så tror jeg det blir vanskelig for de vi møter, om det er Norge eller Tyskland. Vi skal fokusere på oss selv.

Målvakt scoret

Det har nok Mensah rett i. For i kampen mot Frankrike var det kun ett lag på banen, og når de regjerende verdensmestrene rotet det til for seg selv ble det en knusende seier.

Tre ganger på kort tid ble ikke den franske benken enige med hvem som skulle bytte med målvakt Gerard i undertallsspillet, og danskene kunne enkelt kaste ballen i åpent mål. To av scoringene var signert målvakt Niklas Landin.

– Haha, det skjer ikke ofte, men jeg er glad for å kunne bidra til scoren, sier Landin til NRK og ler godt.

Landins scoringer førte til krangling på den franske benken, men kranglingen hjalp lite. Til pause ledet Danmark med hele seks mål, og hadde scoret smått utrolige 21.

– Det ser ikke ut som om de har trent, eller er interessert i å bytte, mente NRKs ekspertkommentator Håvard Tvedten om det franske laget som møtte Danmark.

– Likegyldig hvem vi møter

Etter hvilen forventet en fullsatt arena i Hamburg at de regjerende verdensmestrene skulle komme ut i en helt ny utgave, men den danske dominansen bare fortsatte.

Fremst i den dominansen var danskenes 31-årige verdensstjerne med det lange håret.

– Han er nærmest uteksaminert fra Galtvort, han er en tryllekunstner, roste NRK-kommentator Mikkel Hansen da han satte inn et av sine 12 mål.

HANDBALL-WORLD/

STOR: Mikkel Hansen var banens gigant i semifinalen mellom Danmark og Frankrike.

Foto: FABIAN BIMMER / Reuters

Hvem Danmark nå møter i finalen bryr ikke Hansen seg særlig om.

– Det er likegyldig hvem vi møter. Begger har spilt god håndball, så vi får se hvem det blir, sier han til NRK.

Overrasket av svake Frankrike.

Uansett hvem det blir, skal Danmark spille finale på hjemmebane på søndag.

– Jeg tror ikke noen kan forestille seg hvordan det blir. De forventningene vi kommer til å ha, det trykket og de kulissene som Boxen kommer til å gi oss igjen, sier Landin.

Før semifinalene var Frankrike ansett som det vanskeligste laget å møte for Danmark og Norge. Men det ble altså en maktdemonstrasjon fra det danske mannskapet.

– De har en rekke med utrolig dyktige spillere, som spiller i de største klubbene rundt om i Europa, så det er klart at det er en smule overraskende, sier Hansen.

 • Hvem Danmark skal møte i finalen søndag hører du på NRK Sport fra 20.30 når Norge og Tyskland gjør opp seg imellom om den siste finaleplassen.

Siste nytt

 • Fall spolerte karrierebeste for Lie

  Kajsa Vickhoff Lie (21) var på vei mot en sterk plassering før hun falt i lørdagens utforrenn i Lake Louise i Canada.

  21-åringen startet som nummer 21 i lørdagens konkurranse, og var i ledelsen på sine tre første passeringer. Lie tapte noe tid nedover i bakken, men var likevel på vei mot en god plassering.

  Men mot slutten gikk det galt. Vie falt etter et hopp og ropte ut i frustrasjon over at et sterkt løp gikk i vasken.

  Nicole Schmidhofer fra Østerrike vant lørdagens renn. Hun var 13 hundredeler foran amerikanske Mikaela Shiffrin på plassen bak. Francesca Marsaglia fra Italia ble nummer tre.

  Andorra Alpine Skiing World Cup Finals
  Foto: Gabriele Facciotti / AP
 • Magnus Carlsen reddet remis

  Magnus Carlsen var ille ute, men klarte remis mot Levon Aronian i det andre langsjakkpartiet i kampen om tredjeplassen i Grand Chess Tour-sluttspillet i London. Dermed leder han duellen mot Aronian 9-3 etter de to innledende partiene.

  Magnus Carlsen
  Foto: Berit Roald
 • To til fyllearresten

  To supportere ble innbrakt av politiet for ordensforstyrrelse tidligere i kveld, er satt i fyllearresten. Personene er svært beruset, og er ikke i stand til å ta vare på seg selv, ifølge jourhavende jurist Hans Olav Røyr i Agder politidistrikt.

Sendeplan

Kl. Program Kanal