Grønt lys for håndball-EM: – Vi kan knapt vente

Danskene berger europamesterskapet i håndball for kvinner.

Håndball VM kvinner Kumamoto Japan

KAN JUBLE: Thorir Hergeirsson og de norske spillerne kan nå for alvor begynne å forberede seg til håndball-EM i desember.

Foto: Vidar Ruud / NTB

Det ble klart etter at idrettstalsmannen i det danske partiet, Venstre, opplyste at regjeringen har gitt grønt lys for at Danmark kan arrangere alle kampene i desember.

Laster Twitter-innhold

Håndball-EM skulle etter planen deles mellom Norge og Danmark.

Egentlig skulle Trondheim være arrangørby, men etter anbefalinger fra norske helsemyndigheter, valgte de trekke seg som medarrangør.

Siden den gang har det vært stor usikkerhet rundt om Danmark har mulighet til å ta over hele mesterskapet. Det danske håndballforbundet har vært klare på at de vil, men har måttet vente på grønt lys fra regjeringen.

Glad og lettet landslagskaptein

Men mandag kom altså avgjørelsen om at håndball-EM spilles. Mesterskapet arrangeres fra 3. til 20. desember.

– Vi er utrolig glade for at vi får muligheten til å spille mesterskap i Danmark i desember, sier Norges kaptein Stine Bredal Oftedal i en pressemelding fra Norges Håndballforbund.

Håndball VM kvinner Kumamoto Japan

GLAD: Stine Bredal Oftedal gleder seg over at Danmark tar på seg ansvaret med å arrangere hele håndball-EM.

Foto: Vidar Ruud

– Vi håper vi kan være med på å spre litt glede i en vanskelig tid. Det blir et annerledes EM, men vi er klare til å ta alle forholdsregler som trengs, og følge alle smittevernbestemmelser. Vi kan nesten ikke vente med å komme i gang, fortsetter Oftedal.

– Enormt ansvar på DHF

Norge åpner EM 3. desember mot Polen. De to andre lagene i gruppen er Tyskland og Romania.

Alle kampene skal spilles i Kolding, som erstatter Trondheim som arrangør. Herning er den andre byen hvor det skal spilles kamper.

– Det er ikke lett å holde store, internasjonale begivenheter midt i en global helsekrise. DHF har fullt fokus på en stram protokoll, og det hviler et enormt ansvar på DHFs skuldre for å avholde EM så forsvarlig som mulig, skriver Danmarks kulturminister, Joy Mogensen, på sin Facebook-konto.

Det norske laget reiste til Danmark allerede mandag formiddag. Der skal de spille to treningskamper mot vertsnasjonen denne uken. De kampene går onsdag og torsdag i Vejle.

Siste nytt

 • Leicester klatret forbi Liverpool

  James Maddison og Harvey Barnes ga Leicester 2-0 over Southampton lørdag. Med seieren inntok vertene 2.-plassen i Premier League.

  Oppgjøret så ut til å ebbe ut med Maddisons scoring etter 38 minutter, men fem minutter på overtid doblet Barnes ledelsen på en kontring.

  Leicester er uten tap på sine fem siste ligakamper. Brendan Rodgers' menn står med 35 poeng etter 18 kamper. Det har tatt dem forbi Liverpool før den regjerende Premier League-mesteren møter serieleder Manchester United på Anfield søndag. (NTB)

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Alex Pantling / AP
 • Solberg imponerte i debuten

  Oliver Solberg var kun 0,9 sekund unna klasseseier i sitt første løp som rallyproff for Hyundai. Kommende uke starter den nye VM-sesongen.

  19-åringen havnet kun bak hjemmehåpet Teemu Asunmaa i klassen for R5-biler i finske Arctic Lapland Rally. Han imponerte stort ved å være raskest på den femte fartsprøven, som var 25 kilometer lang. (NTB)

  Oliver Solberg Rally Sweden
  Foto: Micke Fransson/tt / NTB
 • Knepen Chelsea-seier

  Det så lenge vanskelig ut for Chelsea å bryte ned Fulham. Men Mason Mount reddet sine lagkamerater da han satte 1-0 sent i andre omgang.

  Fra før hadde Antonee Robinson fått rødt kort, uten at det hjalp nevneverdig for Chelsea.

  Timo Werner startet på benken, og var nære å punktere. Men alene med keeper bredsidet han ballen utenfor.

  Lampard
  Foto: Mike Hewitt / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal