Danmark slo tilbake for tomme tribuner

Bendtner ble nok en gang den store helten etter Danmarks snuoperasjon i Beograd.

SOCCER-EURO/ Denmark's Bendtner celebrates goal against Serbia during Euro 2016 qualifier in Belgrade

Nicklas Bendtner ble den store helten da Danmark tok tre viktige poeng på veien mot EM i Frankrike.

Foto: MARKO DJURICA / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..

– Vi gikk etter tre poeng og fikk dem. Etter de første fem minuttene synes jeg faktisk vi spiller godt. Vi utnytter rom, og skaper sjanser. Jeg er en glad mann nå, sier Simon Kjær til danske BT etter kampslutt.

En kaotisk og svak start av Danmark kunne kostet laget dyrebare poeng i fredagens kvalifiseringskamp. Allerede etter fire minutter sendte Serbias Zoran Tosic hjemmelaget opp i ledelsen. Få minutter senere var det kun en feberredning fra Kasper Schmeichel som hindret Serbia i nok en scoring etter et saksespark.

Tre magiske minutter

Det var først midtveis i første omgang at Danmark virkelig kom inn i kampen. Scoringen lot derimot vente på seg, og først kvarteret ut i andre omgang var redusering et faktum.

Da sørget tre magiske minutter fra Nicklas Bendtner og Simon Kjær for en vellykket snuoperasjon. Først ut var Bendtner, som etter strålende spill av Christian Eriksen, som førte ballen fra egen banehalvdel, avsluttet med påfølgende retur som Bendtner enkelt kunne sette i mål.

Eriksen, som stortspilte for danskene, var en svært lettet og fornøyd mann etter kampen.

– Vi er gode på å spille ballen, og vi spiller på våre egne primisser. Dette gikk veldig bra, sier Eriksen til Kanal 5 etter kampen.

To minutter senere var det Kjærs tur. Etter et frispark får midtstopperen stå umarkert på bakerste stolpe, og sendte Danmark opp i en etterlengtet 2-1-ledelse.

Fem minutter før fulltid var det nok en gang Bendtners tur, som fastslo sluttresultatet til 1-3, og skaffet Danmark viktige poeng i en jevn EM-kvalifiseringsgruppe. Wolfsburg-spissen står dermed bokført med 26 landslagsmål for Danmark.

Spilte for tomme tribuner

Det var det utenomsportslige som stod i fokus i forkant av oppgjøret. Som en del av straffen etter det massive tribunebråket under og etter kampen mellom Serbia og Albania i oktober ble kampen spilt for tomme tribuner.

Danmark leder dermed sin gruppe med fem poeng etter fire spilte kamper.

Siste nytt

 • Zuccarello usikker før derby

  Det er høyst usikkert om Mats Zuccarello rekker New York-derbyet mellom Rangers og Islanders i NHL onsdag. Han spilte ikke lørdagens kamp mot Florida Panthers på grunn av en lyskeskade. Zuccarello har tre mål og sju assist så langt denne sesongen.

  Zucca
  Foto: Sergei Belski / Reuters
 • Martinsen seiret på hjemmebane

  Andreas Martinsen og Chicago Blackhawks vant 3–1 da de tok imot Minnesota Wild på hjemmebane i NHL. Nordmannen Andreas Martinsen fikk åtte minutter og 19 sekunder på isen for Chicago Blackhawks.

  SPO-HKO-HKN-COLORADO-AVALANCHE-V-CHICAGO-BLACKHAWKS
  Foto: JONATHAN DANIEL / AFP
 • Storhamar videre i EHF-cupen

  Storhamar slo ungarske Érd 32-27 søndag kveld og er dermed klar for videre spill i EHF-cupen.

  Storhamar vant oppgjøret 60-56 sammenlagt.

  Storhamar
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Line med sjakkekspertene
VM sjakk: Parti 8: Magnus Carlsen - Fabiano Caruana
VM sjakk: Parti 8 Magnus Carlsen - Fabiano Caruana
VM sjakk: Parti 8
VM sjakk: Parti 8: Magnus Carlsen - Fabiano Caruana