Danmark slo tilbake for tomme tribuner

Bendtner ble nok en gang den store helten etter Danmarks snuoperasjon i Beograd.

SOCCER-EURO/ Denmark's Bendtner celebrates goal against Serbia during Euro 2016 qualifier in Belgrade

Nicklas Bendtner ble den store helten da Danmark tok tre viktige poeng på veien mot EM i Frankrike.

– Vi gikk etter tre poeng og fikk dem. Etter de første fem minuttene synes jeg faktisk vi spiller godt. Vi utnytter rom, og skaper sjanser. Jeg er en glad mann nå, sier Simon Kjær til danske BT etter kampslutt.

En kaotisk og svak start av Danmark kunne kostet laget dyrebare poeng i fredagens kvalifiseringskamp. Allerede etter fire minutter sendte Serbias Zoran Tosic hjemmelaget opp i ledelsen. Få minutter senere var det kun en feberredning fra Kasper Schmeichel som hindret Serbia i nok en scoring etter et saksespark.

Tre magiske minutter

Det var først midtveis i første omgang at Danmark virkelig kom inn i kampen. Scoringen lot derimot vente på seg, og først kvarteret ut i andre omgang var redusering et faktum.

Da sørget tre magiske minutter fra Nicklas Bendtner og Simon Kjær for en vellykket snuoperasjon. Først ut var Bendtner, som etter strålende spill av Christian Eriksen, som førte ballen fra egen banehalvdel, avsluttet med påfølgende retur som Bendtner enkelt kunne sette i mål.

Eriksen, som stortspilte for danskene, var en svært lettet og fornøyd mann etter kampen.

– Vi er gode på å spille ballen, og vi spiller på våre egne primisser. Dette gikk veldig bra, sier Eriksen til Kanal 5 etter kampen.

To minutter senere var det Kjærs tur. Etter et frispark får midtstopperen stå umarkert på bakerste stolpe, og sendte Danmark opp i en etterlengtet 2-1-ledelse.

Fem minutter før fulltid var det nok en gang Bendtners tur, som fastslo sluttresultatet til 1-3, og skaffet Danmark viktige poeng i en jevn EM-kvalifiseringsgruppe. Wolfsburg-spissen står dermed bokført med 26 landslagsmål for Danmark.

Spilte for tomme tribuner

Det var det utenomsportslige som stod i fokus i forkant av oppgjøret. Som en del av straffen etter det massive tribunebråket under og etter kampen mellom Serbia og Albania i oktober ble kampen spilt for tomme tribuner.

Danmark leder dermed sin gruppe med fem poeng etter fire spilte kamper.

• Dimitrov feide Alcaraz ut av Miami Open

Grigor Dimitrov sto for kvartfinalenes overraskelse da han slo førsteseedede Carlos Alcaraz i strake sett i Miami Open.

Den 11.-seedede bulgareren vant 6-2, 6-4 og satte opp et semifinalemøte med den solide tyskeren Alexander Zverev.

I den andre semifinalen skal Daniil Medvedev og Jannik Sinner opp mot hverandre.

(NTB)

YNP63FKdBtg
  • Wrexham skylder kjendiseierne over hundre millioner

League Two-klubben Wrexham, som eies av skuespillerne Ryan Reynolds og Rob McElhenney, skylder eierne rundt 9 millioner pund, opplyser klubben. Det tilsvarer drøyt 120 millioner kroner.

Klubben holder til i Wales og ble kjøpt av skuespillerduoen i 2021. Siden fulgte en sportslig opptur, og laget blir fulgt i den Emmy-vinnende dokumentarserien «Welcome to Wrexham».

Laget tapte semifinalen i opprykkskvalifiseringen i sesongen 2021/22, men rykket opp til League Two året etter. I skrivende stund ligger Wrexham på tredjeplass, med gode muligheter for å nå minst kvalifisering til League One, tredje nivå i engelsk fotball.

Torsdag la klubben fram regnskapet for budsjettåret som sluttet i juni 2023. Der går det fram at klubbens omsetning har økt med 75 prosent til rundt 10,5 millioner pund fra 6 millioner pund, men at underskuddet samtidig vokste fra 2,9 millioner til 5,1 millioner pund.

– Klubben er ikke under noe umiddelbart press for å tilbakebetale lånene på bekostning av framgangen vi ønsker å oppnå, skriver klubben.

Videre opplyses det at det vil hentes inn ytterligere midler for å støtte opp om framtidige prosjekter.

(NTB)

QxUVtmMA_7A
  • Tøff start for norske golfere

Golfprofilen Kristoffer Ventura fikk et tungt comeback på PGA-touren og ligger på 113.-plass etter første runde av Houston Open.

Etter én ferdigspilt runde i Houston ligger han tre slag over par og ni slag bak Taylor Moore og Wilson Furr, som deler førsteplassen.

Det gikk ikke bedre for Celine Borge i LPGA-turneringen i Arizona. Borge gikk sin åpningsrunde ett slag over par.

Det gir en foreløpig 123.-plass, nesten 60 plasser bak den forventede cuten.