NRK Meny
Normal

Danmark slo tilbake for tomme tribuner

Bendtner ble nok en gang den store helten etter Danmarks snuoperasjon i Beograd.

SOCCER-EURO/ Denmark's Bendtner celebrates goal against Serbia during Euro 2016 qualifier in Belgrade

Nicklas Bendtner ble den store helten da Danmark tok tre viktige poeng på veien mot EM i Frankrike.

Foto: MARKO DJURICA / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..

– Vi gikk etter tre poeng og fikk dem. Etter de første fem minuttene synes jeg faktisk vi spiller godt. Vi utnytter rom, og skaper sjanser. Jeg er en glad mann nå, sier Simon Kjær til danske BT etter kampslutt.

En kaotisk og svak start av Danmark kunne kostet laget dyrebare poeng i fredagens kvalifiseringskamp. Allerede etter fire minutter sendte Serbias Zoran Tosic hjemmelaget opp i ledelsen. Få minutter senere var det kun en feberredning fra Kasper Schmeichel som hindret Serbia i nok en scoring etter et saksespark.

Tre magiske minutter

Det var først midtveis i første omgang at Danmark virkelig kom inn i kampen. Scoringen lot derimot vente på seg, og først kvarteret ut i andre omgang var redusering et faktum.

Da sørget tre magiske minutter fra Nicklas Bendtner og Simon Kjær for en vellykket snuoperasjon. Først ut var Bendtner, som etter strålende spill av Christian Eriksen, som førte ballen fra egen banehalvdel, avsluttet med påfølgende retur som Bendtner enkelt kunne sette i mål.

Eriksen, som stortspilte for danskene, var en svært lettet og fornøyd mann etter kampen.

– Vi er gode på å spille ballen, og vi spiller på våre egne primisser. Dette gikk veldig bra, sier Eriksen til Kanal 5 etter kampen.

To minutter senere var det Kjærs tur. Etter et frispark får midtstopperen stå umarkert på bakerste stolpe, og sendte Danmark opp i en etterlengtet 2-1-ledelse.

Fem minutter før fulltid var det nok en gang Bendtners tur, som fastslo sluttresultatet til 1-3, og skaffet Danmark viktige poeng i en jevn EM-kvalifiseringsgruppe. Wolfsburg-spissen står dermed bokført med 26 landslagsmål for Danmark.

Spilte for tomme tribuner

Det var det utenomsportslige som stod i fokus i forkant av oppgjøret. Som en del av straffen etter det massive tribunebråket under og etter kampen mellom Serbia og Albania i oktober ble kampen spilt for tomme tribuner.

Danmark leder dermed sin gruppe med fem poeng etter fire spilte kamper.

Siste nytt

  • To overtidsmål redda Portugal

    Portugal låg lenge under mot Egypt etter eit mål av Mohamed Salah. Men på overtid scora Cristiano Ronaldo ikkje berre ein, men to gonger, og Portugal vann 2-1.

  • Frankrike mista tomålsleiing

    Det franske VM-håpet fekk eit skot for baugen då dei let 2-0 bli til 2-3 mot Colombia i Paris. Giroud og Lemar scora for heimelaget i løpet av dei første 26 minutta, men Muriel i første omgang og Falcao og Quintero i andre snudde kampen.

  • England vann mot Nederland

    Jesse Lingard scora målet som gav England 1-0 i bortekampen mot Nederland. Lingard scora eit kvarter etter pause.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NM alpint: Storslalåm kvinner
NM alpint: Storslalåm 1. omgang, kvinner
NM alpint: Storslalåm
NM alpint: Storslalåm menn
NM alpint: Storslalåm 1. omgang, menn
NM alpint: Storslalåm
Vinterstudio
V-cupfinale hopp: Skiflyging, laghopp
Sportslørdag: V-cupfinale hopp
V-cupfinale kombinert: Hopp
NM alpint: Paraalpint storslalåm 2. omgang