NRK Meny
Normal

Danmark sjokkåpnet

Danmark scoret allerede etter et halvt minutt i møtet med stormakten Tsjekkia i ishockey-VM.

Danmark - Tsjekkia
Foto: Jacques Boissinot / AP

Men åpningskampen endte til slutt med 2-5-tap for våre naboer i sør.

Stefan Lassen viste at danskene ikke hadde nevneverdig respekt for den tsjekkiske lagmaskinen. Allerede etter 31 sekunder lurte han Milan Hlinicka i det tsjekkiske målet.

Favorittene kom seg raskt på beina etter nesestyveren, og scoret to ganger før Jannik Hansen igjen skapte håp ved å sørge for 2-2 til første pause.

Men det tok ikke lang tid før Tsjekkia hadde festet et solid grep i midtperioden og scoret to mål. Og da Jan Hejda gjorde 5-2 i midten av sluttperioden var det game over for Danmark, som kom kjempet tappert og kom fra møtet med en av VM-favorittene med æren i behold.

Siste nytt

 • Bjørn Helge Riise forlater Aalesund

  Bjørn Helge Riise får ikke fornyet kontrakt etter sesongen og har dermed valgt å forlate klubben umiddelbart. – Ut fra situasjonen min slik den har blitt og at kontrakten ikke blir fornyet, så hadde det blitt lite spilletid på meg, sier han til aafk.no.

  Bjørn Helge Riise
  Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
 • Hauger får skryt av Red Bull-sjef

  Formel 4-fører Dennis Hauger får rosende ord av Red Bull-sjef Helmut Marko. – Fram til nå har Dennis innfridd alle våre forventninger til det fulle, sier Marko i et intervju med Parc Fermé. Hauger signerte som juniorfører i Red Bull-systemet i fjor.

  Helmut Marko
  Foto: Leonhard Foeger / Reuters
 • Mandé til dansk fotball

  Stabæks keeper Sayouba Mandé blir konkurrenten til norske Sten Grytebust i Odense Boldklubb i dansk Superliga. Ifølge Budstikka har Mandé skrevet under på en fireårskontrakt med OB.

  Sayouba Mande
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Doping Documentary: IOC og det russiske dopingkomplottet