Hopp til innhold

Daniel (21) strippet for NM-tittel – nå snur forbundet

Daniel Øverås (21) mistet NM-tittelen på grunn av en arrangørtabbe. Nå får han likevel beholde tittelen etter at forbundet forhørte seg med konkurrentene.

Daniel Øverås

NORGESMESTER: Daniel Øverås får beholde NM-tittelen etter at golfforbundet har snakket med de andre spillerne.

Foto: Aleksander Båtnes / NRK

– Det var en kjempegod nyhet. Det betyr veldig mye for meg å få min første NM-tittel. Samtidig vil jeg gi ære til de som har ryddet opp og tatt støyten for den jobben som er gjort, sier Øverås til NRK.

Norges Golfforbund har nemlig bestemt seg for å la resultatet fra NM Match bli tellende, skriver Garmin Norgescup på sine Facebook-sider.

– Moralsk vinner

Forbundets generalsekretær Tor-Anders Hanssen forklarer at forbundet snur etter å ha snakket med alle spillerne.

– Det er to ting de (spillerne) påpeker: Øverås var den moralske vinneren, og det ville vært komplisert å få gjennomført en ny turnering, sier Hanssen til NRK.

Øverås gikk til topps i NM mandag 3. juli, men et kvarter etter seieren fikk han beskjed om at arrangøren hadde klusset til turneringsoppsettet.

Dermed bestemte golfforbundet at turneringen skulle spilles på nytt 24. juli, men disse planene er altså forkastet.

Sterke reaksjoner

– Når vi nå har gått gjennom alt og ser at det er noe som kanskje kunne vært gjort annerledes, var det enkelt for oss å høre med spillerne selv om hvordan de opplevde det, sier Hanssen.

Saken ville med andre ord fått et annet utfall hvis spillerne hadde ønsket en ny turnering.

– Da måtte vi mest sannsynlig ha gjennomført NM på nytt, sier Hanssen.

Arrangørtabben skapte sterke reaksjoner fra golfeksperter og ikke minst Øverås selv.

– Jeg fikk sjokk, og all støtte har betydd nesten like mye som tittelen, sier den nybakte norgesmesteren.

Sportsnyheter

Andersen raste etter «snikfilming»: – Kan ikke holde på sånn

Espen Andersen raste over at han ble filmet på kloss hold med mobil på bommen. Lagkamerat Jens Lurås Oftebro hadde en mye bedre dag på jobben.

Siste nytt

 • Norsk 6.-plass i VM

  På VMs finaledag kunne Tyskland juble høgast då kampen om 5.-plassen skulle avgjerast. For mot Noreg blei det tyske laget for sterke, då dei til slutt vann 28–24.

  Tyskland tok føringa frå start av kampen, og Noreg var konstant jaktande bakfrå. Opp mot ein sterk tysk målvakt i form av Andreas Wolff var det lite dei norske spelarane kunne stå opp med i finalearenaen.

  Både på kontringar, gjennombrot og skot frå distanse stod den tyske målvakta i vegen, og blei etter kampen kåra til banas beste.

  Tyskarane sikra seg med det 5.-plassen, medan Noreg måtte ta til takke med å bli nummer 6 i årets meisterskap.

  Det var etter det knappe kvartfinaletapet for Spania at Noreg måtte ut i plasseringskampar i meisterskapet. Fredag slo dei Ungarn, som gjorde at dei søndag møtte Tyskland i kampen om 5.-plassen.

  Håndball-VM herrer 2023: kvartfinale Norge - Spania (34-35)
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
 • Shiffrin slått med seks hundredeler – må vente på Stenmark-rekorden

  Mikaela Shiffrin kunne ta sin 86. verdenscupseier i slalåmrennet i tsjekkiske Spindleruv Mlyn, men det kunne se ut som nervene spilte henne et puss da det hele skulle avgjøres.

  Amerikaneren kjørte på den sikre siden i finaleomgangen og mistet forspranget til Lena Dürr. I mål var hun seks hundredels sekund bak tyskeren, og dermed ble hun nummer to.

  Shiffrin passerte nylig verdens til da mestvinnende kvinnealpinist – Lindsey Vonn – og nå er hun i ferd med å overgå Stenmark også. Den svenske legenden vant 86 ganger i slalåm og storslalåm på 1970- og 80-tallet, skriver NTB.

  Shiffrin slått med seks hundredeler
  Foto: VLADIMIR SIMICEK / AFP
 • Djokovic vant Australian Open – tok sin tiende tittel i turneringen

  Novak Djokovic vant i strake sett mot Stefanos Tsitsipas i finalen av Australian Open. Dermed tok han sin tiende seier i turneringen.

  Djokovic vant etter nærmere tre timers spill med sifrene 6-3, 7-6 (7-4), 7-6 (7-5).

  I tillegg til seier i turneringen er 35-åringen nå tilbake som nummer én på ATP-rankingen.

  Den 35-år gamle serberen har nå vunnet 22 Grand Slam-titler i karrieren (10 Australian Open, 2 Roland Garros, 7 Wimbledon og 3 US Open). Det er like mange som Rafael Nadal, skriver NTB.

  Novak Djokovic
  Foto: PAUL CROCK / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Slik husker vi Pelé 01:30
Neste