NRK Meny
Normal

Dale Oen slått ut

Alexander Dale Oen ble meget overraskende slått ut i forsøket på 200 m bryst.

Alexander Dale Oen
Foto: Mark J. Terrill / AP

Kilde: NRK og NTB

Artikkelen er flere år gammel.

Mandag tok han sølv på 100 m. Tirsdag kom han ikke engang til finalen på 200 meter.

Dale Oen fikk aldri rytmen i løpet, og ble bare nummer seks i sitt heat, og nummer 17 totalt i forsøket. Bare de 16 beste gikk til semifinalen, og nordmannen manglet 11 hundredeler på det. Tiden hans ble 2.11,30.

Det er over to sekunder bak hans egen personlige rekord.

– Dette er en del av livet det også, sa Alexander Dale Oen, etter å ha fått en tid 1,56 sekunder bak sin egen personlige rekord.

23-åringen skjulte skuffelsen godt.

– Livet består av opp- og nedturer. Totalt sett er jeg veldig fornøyd. Jeg gjorde jobben som planlagt på 100-meteren. Jeg er ekstremt fornøyd med sånn som det har vært. Jeg har ikke lov til å være misfornøyd etter dette OL, sa Norges eneste medaljevinner så langt i mesterskapet.

Satset på 100

– Var du utladet?

– Ja, selvfølgelig. Jeg har gått i 3000 dager og ventet på 100-meteren. Det var den jeg hadde forberedt meg på. Jeg har vært nervøs, og alt har vært en stor påkjenning, men jeg har lyktes bra på mange måter. 200-meteren ble tung i dag, erkjente Dale Oen.

– Jeg var forberedt på at dette kunne skje. Jeg hadde mine mistanker allerede mandag, sa treneren Stig Leganger-Hansen.

– Hvorfor?

– Fordi han var utladet. Jeg så det på ham da vi hadde evalueringsmøtet. Raketten var på mange måter skutt. 100-meteren ble en for stor påkjenning for ham. Den kostet for mye.

Fart fra start

Dale Oen gikk ut i høyt tempo i forsøket. Han ledet ved første vending. I mål ble han sjettemann i heatet. Det var slett ikke slik at han skulle «safe» seg inn til en semifinaleplass.

– Nei! Jeg gikk hardt ut, og det ble jævlig tungt mot slutten. Etter 100 meter fikk jeg det skikkelig. Jeg ga alt de siste 50 meterne og tok i så mye at blodårene var helt i spreng, sa Dale Oen og pekte på armene sine.

Der vistes de rødblå årene godt, lenge etter målgang.

– Men nå er jeg en erfaring rikere. Jeg hadde håp om å klare en plass i finalen. Det gikk ikke.

Sterkt

Utviklingen i brystøvelsen har gått i ekspressfart. Siste semifinaleplass tirsdag gikk på 2.11,19. Det hadde holdt til sølv i Sydney-OL.

– Nivået er blitt grådig høyt.

– Hva skal du gjøre nå?

– Nå skal jeg være turist i noen dager. Kose meg. Jeg drar ikke hjem før den 17., sa Dale Oen.

Han kan dra hjem med god samvittighet.

Resultater 200 m bryst, menn, forsøk

Siste nytt

  • NIF betalte 850.000 for omtale

    Norges Idrettsforbund betalte om lag 850.000 kroner for en avtale med nettsiden nettstedet Around the Rings i forkant av ungdoms-OL, skriver VG. Skribentparet Ed og Sheila Hula hadde som oppgave å skrive om arrangementet.

    – Vurderingen fra NIF var at man ønsket å få mest mulig og best mulig innhold i publikasjonen som leses av hele den olympiske familien, både sponsorer, medlemmer, komiteer og medieselskaper. Derfor valgte man å betale for reise og opphold for å få innholdet, sier Niels Røyne i Norges Idrettsforbund til avisen.

Sendeplan

Kl. Program Kanal