Lokalt politi etterforsker dødsfallet: – Vi kondolerer til alle rundt Alex

Politiet i Flagstaff er i gang med en rutinemessig etterforskning av det plutselige dødsfallet til Alexander Dale Oen. Svømmestjernen skal obduseres i dag.

Alexander Dale Oen

OBDUSERES I DAG: Alexander Dale Oen vil bli obdusert i dag, opplyser politiet i Flagstaff.

Foto: Sørbø, Krister / NTB scanpix

– Dette er et tragisk dødsfall. Vi må bare kondolere på det sterkeste til Alexanders familie, lagkamerater og apparatet rundt ham og hele det internasjonale olympiske apparatet, sier overkonstabel James Jackson i politiet i Flagstaff i Arizona til NRK.no.

– Ingen skader

Politiet ble varslet ved 20-tiden lokal tid om et tilfelle av plutselig pustestans ved hotellet Embassy Suites Flagstaff, hvor Alexander Dale Oen og det norske svømmelandslaget har hatt treningsleir de siste ukene. Da patruljen ankom stedet, var lokalt ambulansepersonell allerede på plass og i gang med gjenopplivning av Dale Oen, ifølge Jackson.

Den unge svømmestjernen hadde da blitt funnet bevisstløs på badet av lagkamerater, som tok seg inn på rommet hans etter å ha reagert på at han brukte uvanlig lang tid i dusjen. Dale Oen ble kjørt til sykehuset i Flagstaff, men erklært død kort tid etterpå.

Video Ekstrasending om Dale Oens død

Ekstrasending om Dale Oens død

Jackson understreker at etterforskningen av 26-åringens dødsfall er ren rutine, og at man ikke mistenker at noe kriminelt har skjedd.

– Det er vanlig rutine her i Arizona, ved plutselige dødsfall, at politiet involveres. Det er ikke noe grunn til å tro at det ligger noe annet bak dødsfallet. Vi fant ikke noen tegn til traumer eller noen skader på ham, sier Jackson.

Som en del av rutinen, vil Dale Oen også bli obdusert. Det vil skje i løpet av tirsdagen i Arizona, som ligger ni timer bak Norge.

Jobber på hotellrommet

– Først når vi har resultatene av dette, kan vi si noe mer om hva som har skjedd, sier Jackson.

– Når har man resultatene av obduksjonen?

– Det er vanskelig å si nå, det er opp til Coconino County Medicals obduksjonssenter, som skal utføre obduksjonen. Det kan ta flere uker, men det gjør ikke nødvendigvis det, svarer han.

Tirsdag formiddag lokal tid jobbet det lokale politiet fremdeles på hotellrommet hvor Dale Oen ble funnet død.

– Jeg var nettopp innom, og det jobbes med å se over at det ikke er noen spor vi har oversett. I tillegg vil vi avhøre lagkameratene og alle i apparatet rundt Alexander Dale Oen, sier Jackson.

Politiet fikk raskt vite at avdøde var medlem av det norske svømmelandslaget, og at de har vært her på treningsleir her i rundt tre uker.

– På grunn av høydeforholdene her i Flagstaff, er det en veldig populær destinasjon for toppidrettsutøvere, sier Jackson.

Video Alexander Dale Oen (1985 - 2012)

Alexander Dale Oen (1985 - 2012)

Siste nytt

 • Salt Lake City får søke om OL

  Salt Lake City har fått grønt lys frå den amerikanske OL-komiteen til å søke om å vere vertskap for vinter-OL. Byen var vertsby for OL i 2002. Søknaden vil truleg gjelde 2030, men det er også ope for å søke om vinter-OL 2026.

 • Russland mot Frankrike i EM-finalen

  Storfavoritten Russland hadde få problemer med Romania i EM-semifinalen i kvinnehåndball fredag. Russerne vant 28-22. I finalen venter hjemmenasjonen Frankrike, som slo Nederland 27-21 i sin semifinale.

  Handball - Women's EHF Euro 2018 - Semi Final - Russia v Romania
  Foto: Charles Platiau / Reuters
 • Kåret til Afrikas beste spiller

  Liverpool-profilen Mohamed Salah er for andre året på rad kåret til Afrikas beste fotballspiller av britiske BBC. 26-åringen slo Medhi Benatia, Kalidou Koulibaly, Thomas Partey og lagkamerat Sadio Mané i kampen om prisen.

  Foto: Francois Mori / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cup hopp: 1. omgang, kvinner
V-cup langrenn: Sprint prolog
V-cup skiskyting: Jaktstart kvinner
V-cup alpint: Utfor menn
V-cup alpint: Utfor menn
V-cup hopp: 2. omgang, kvinner
VM svømming kortbane
VM svømming kortbane
V-cup langrenn: Sprint fri teknikk
Vinterstudio
V-cup skiskyting: Jaktstart menn