NRK Meny
Normal

Lokalt politi etterforsker dødsfallet: – Vi kondolerer til alle rundt Alex

Politiet i Flagstaff er i gang med en rutinemessig etterforskning av det plutselige dødsfallet til Alexander Dale Oen. Svømmestjernen skal obduseres i dag.

Alexander Dale Oen

OBDUSERES I DAG: Alexander Dale Oen vil bli obdusert i dag, opplyser politiet i Flagstaff.

Foto: Sørbø, Krister / NTB scanpix

– Dette er et tragisk dødsfall. Vi må bare kondolere på det sterkeste til Alexanders familie, lagkamerater og apparatet rundt ham og hele det internasjonale olympiske apparatet, sier overkonstabel James Jackson i politiet i Flagstaff i Arizona til NRK.no.

– Ingen skader

Politiet ble varslet ved 20-tiden lokal tid om et tilfelle av plutselig pustestans ved hotellet Embassy Suites Flagstaff, hvor Alexander Dale Oen og det norske svømmelandslaget har hatt treningsleir de siste ukene. Da patruljen ankom stedet, var lokalt ambulansepersonell allerede på plass og i gang med gjenopplivning av Dale Oen, ifølge Jackson.

Den unge svømmestjernen hadde da blitt funnet bevisstløs på badet av lagkamerater, som tok seg inn på rommet hans etter å ha reagert på at han brukte uvanlig lang tid i dusjen. Dale Oen ble kjørt til sykehuset i Flagstaff, men erklært død kort tid etterpå.

Video Ekstrasending om Dale Oens død

Ekstrasending om Dale Oens død

Jackson understreker at etterforskningen av 26-åringens dødsfall er ren rutine, og at man ikke mistenker at noe kriminelt har skjedd.

– Det er vanlig rutine her i Arizona, ved plutselige dødsfall, at politiet involveres. Det er ikke noe grunn til å tro at det ligger noe annet bak dødsfallet. Vi fant ikke noen tegn til traumer eller noen skader på ham, sier Jackson.

Som en del av rutinen, vil Dale Oen også bli obdusert. Det vil skje i løpet av tirsdagen i Arizona, som ligger ni timer bak Norge.

Jobber på hotellrommet

– Først når vi har resultatene av dette, kan vi si noe mer om hva som har skjedd, sier Jackson.

– Når har man resultatene av obduksjonen?

– Det er vanskelig å si nå, det er opp til Coconino County Medicals obduksjonssenter, som skal utføre obduksjonen. Det kan ta flere uker, men det gjør ikke nødvendigvis det, svarer han.

Tirsdag formiddag lokal tid jobbet det lokale politiet fremdeles på hotellrommet hvor Dale Oen ble funnet død.

– Jeg var nettopp innom, og det jobbes med å se over at det ikke er noen spor vi har oversett. I tillegg vil vi avhøre lagkameratene og alle i apparatet rundt Alexander Dale Oen, sier Jackson.

Politiet fikk raskt vite at avdøde var medlem av det norske svømmelandslaget, og at de har vært her på treningsleir her i rundt tre uker.

– På grunn av høydeforholdene her i Flagstaff, er det en veldig populær destinasjon for toppidrettsutøvere, sier Jackson.

Video Alexander Dale Oen (1985 - 2012)

Alexander Dale Oen (1985 - 2012)

Siste nytt

 • Glassverket trekker elitelaget

  Håndballklubben Glassverket har spilt i eliteserien denne sesongen, men rykket ned og skulle i utgangspunktet spille i 1. divisjon neste sesong. Slik blir det likevel ikke, da forslaget om å trekke laget fikk flertall på tirsdagens årsmøte, skriver Drammens Tidende. Klubben ønsker å beholde lagene i andre- og fjerdedivsjon.

  Line Bjørnsen hos Glassverket
  Foto: Per Håkon Solberg / NRK
 • Sesongen trolig over for «Ox»

  Liverpool-spiller Alex Oxlade-Chamberlain ble båret ut av banen etter 18 minutter spill i mesterligasemifinalen mot Roma tirsdag. Til tross for 5-2-seier, var «Ox»' kneskade et skår i gleden for manager Jürgen Klopp.

  – Vi mistet en fantastisk spiller i kveld, sa Klopp etter kampen og fortalte at spilleren trolig er ute resten av sesongen.

  Britain Soccer Champions League
  Foto: Dave Thompson / AP
 • Panathinaikos utestengt

  Den greske klubben Panathinaikos er utestengd frå den neste europeiske turneringa dei kvalifiserer seg for dei tre neste sesongane, har UEFA bestemt.

  Årsaka er at dei ikkje har makta å få orden på økonomien, og har brote dei såkalla økonomisk fair play-reglane.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
4-4-2 Eliteserien: Ranheim - Brann og Stabæk - Start
Mesterligaen: Semifinale Bayern München - Real Madrid