Dale Oen kan bli historisk

Klokka 11 i formiddag kan Alexander Dale Oen bli den første nordmannen som vinner VM-medalje i langbanesvømming siden 1978.

Alexander Dale Oen
Foto: DAVID GRAY / REUTERS

I 1978 tok Lene Jensen VM-sølv på 100 meter fri i Berlin. Verken før eller siden har norske svømmere vunnet medalje i langbanesvømming.

Den første

Under VM i svømming i Melbourne i dag, kan faktisk Dale Oen bli den første som greier akkurat det.

Han vant forsøksheatet i går, og vant senere sitt semifinaleheat på 1.00,69, noe som var 3. beste tid.

Sender finalen

Sportssjef i Svømmeforbundet, Petter Løvberg, innrømmer overfor Aftenposten at han tror på medalje. Finalen blir sendt på NRK1 og NRKSport.no.

Nett-TV: Svømme-VM direkte

Siste nytt

 • Hevder at Ødegaard har bestemt seg

  Flere spanske medier melder fredag morgen at Martin Ødegaard skal ha bestemt seg for å dra på lån til Arsenal.

  Det var den baskiske avisen Diario Vasco som skal ha vært først ute med å hevde at Ødegaard ikke ønsker et nytt utlån til Real Sociedad, men heller vil til Arsenal. Den baskiske avisen følger Real Sociedad tett.

  Storavisen AS melder også det samme. Det skal være snakk om et utlån ut sesongen.

  Det har vært mye spekulasjoner rundt nordmannen den siste uken, etter at han ikke var i troppen til Real Madrid forrige kamp. Flere troverdige kilder har ment at Ødegaard har ønsket seg bort, og Real Sociedad og Arsenal kom tidlig på banen.

  La Liga Santander - Villarreal v Real Madrid
  Foto: Albert Gea / Reuters
 • Ingen tilskuere under ski-VM

  Det var ventet, men koronasituasjonen fører til at ingen tilskuere slipper inn på arenaene under VM i nordiske grener i tyske Oberstdorf i februar og mars.

  – Selvfølgelig hadde vi foretrukket en annen beslutning, sier president Franz Steinle i det tyske skiforbundet, ifølge en kunngjøring fra arrangøren.

  RAW Air kvalifisering menn, i Granåsen onsdag kveld.
  Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
 • EM: – København fortsatt på kartet

  Uefa fastholder at det skal spilles EM-fotball i København under sommerens mesterskap. En rekke alternativer foreligger.

  Torsdag hevdet Bayern Munchens styreleder Karl-Heinz Rummenigge at Uefa jobber med en plan om å arrangere EM i kun ett land. Mesterskapet skulle vært arrangert i tolv europeiske byer i 2020, men ble utsatt på grunn av koronasituasjonen.

  Ifølge Martin Kallen, som er Uefas EM-direktør, er planen at EM skal spilles i flere land. Danmark skal være ett av dem.

  – Vi spiller i København med mindre de danske myndighetene forbyr det, sier han til TV3 Sport.

  Ifølge Kallen skal planen nå være å begrense EM til åtte byer i stedet for opprinnelig tolv. En endelig avgjørelse er ventet i mars. (NTB)

  Aleksander Ceferin
  Foto: Yves Herman / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal