Hopp til innhold

Dale Oen gråt for terror-ofrene

Alexander Dale Oen hadde beste tid i forsøksheatet på 100 meter bryst under svømme-VM. Men etterpå klarte han ikke helt å holde tårene unna da han fikk spørsmål om hva han tenkte om det som skjedde i Oslo og på Utøya fredag.

Video b7746109-cc04-4ca7-b5e0-e65f97dd1550.jpg

Dale Oen gråt for terror-ofrene

Da han kom i mål, markerte han sine tanker ved å peke på det norske flagget på hetten.

- Jeg pekte på flagget for å vise at det er viktig at vi står sammen om det som har skjedd hjemme. Det viktigste nå er ikke svømming, sa Dale Oen til NRK.

Han er favoritt tilå ta Norges første VM-gull i svømming noensinne på denne distansen, og innfridde til fulle med 59,71 og best tid i forsøket. Men etterpå kom reaksjonen.

- Hva synes du om det som har skjedd?

Så kom tårene

- Jeg har ikke ord, sier en svært tydelig preget Dale Oen, og blir helt stille. Så må han tørke noen tårer.

- Det er for jævlig, er alt han klarer å få fram før han ikke klarer mer og må forlate intervjusonen.

Alexander Dale Oen

Alexander Dale Oen peker på det norske flagget for å markere for hele verden det som har skjedd i Norge

Foto: Eugene Hoshiko / Ap

- En naturlig reaksjon

Landslagstrener Petter Løvberg er helt klar på at svømme-vm ikke betyr noe i forhold til det som har skjedd hjemme.

- De hendelsene som har vært hjemme, påvirker oss alle. Det er tøft å legge alt det til side og ha fokus på idretten, som blir ganske liten i sammenlikning.

Om Dale Oens reaksjon sier landslagstreneren dette:

- Det er en naturlig reaksjon som han har måttet legge litt til side. Nå er han ferdig med det første løpet, og da kan han slippe den ut. Dette er en reaksjon som mange har, det var ikke uventet, sier Løvberg.

- Nå må vi bare se. Det viktigste nå er bare å pushe, sier en gråtkvalt Dale Oen.

Siste nytt

 • Hovland på par halvveis på fredagens runde

  Viktor Hovland fortsetter å spille brukbar golf i det amerikanske PGA-mesterskapet, men har etter halvannen runde ikke greid å komme seg under par.

  Etter å ha gått torsdagens åpningsrunde på 70 slag med en birdie, en bogey og resten par, er han på vei mot noe lignende på 2. runde. Etter ni hull har han en birdie, en bogey og resten par.

  Det gir ham foreløpig delt 20.-plass, seks slag bak Justin Thomas som er i ledelse etter to strake 67-runder. Mange spillere er i likhet med Hovland i gang med sin fredagsrunde.

  Hovland fikk sin birdie på 4. hull. Etter godt spill senket han putten fra tre meters hold.

  Det ble bogey på det neste hullet. Både utslaget og det tredje slaget havnet i roughen, og han misset en parputt fra åtte meter.

  Ellers berget han både på 2. og 6. hull par med gode putter etter å ha havnet i en sandgrav.

  PGA Championship Golf
  Foto: Eric Gay / AP
 • Målløs generalprøve for Real Madrid

  Real Madrid gnistret på ingen måte en drøy uke før mesterligafinalen mot Liverpool. Den spanske seriemesteren fullførte sin hjemlige sesong med 0-0 mot Betis.

  I en ellers sjansefattig kamp mellom seriemester og cupmester hadde hovedstadslaget en kjempesjanse til å ordne sin 27. seier på 38 seriekamper da Karim Benzema og Rodrygo kom til en gigantisk dobbeltsjanse i det 51. minutt, men gjestene sto imot.

  I det 87. minutt kunne Betis ha avgjort kampen da Joaquin fikk ballen rett foran mål, men også hans avslutning strøk tverrliggeren.

  Real Madrid møter Liverpool i mesterligafinalen lørdag 28. mai.

  Spain Soccer La Liga
  Foto: Jose Breton / AP
 • Carlsen slo tilbake etter tabbe og tap

  Magnus Carlsen tapte fredagens første parti i Champions Chess-turneringen etter en kjempetabbe, men slo tilbake og vant to av de tre neste.

  Carlsen kom skjevt ut mot Rameshbabu Praggnanandhaa i dagens første parti. Inderen fikk et stort overtak, men verdensmesteren hadde utlignet det og så ut til å ha sikret remis med svarte brikker da han med dårlig tid gjorde et grovt feiltrekk med springeren. Det var bare å gi opp partiet etter 41 trekk.

  Han viste ingen nåde mot amerikanske Sam Shankland i dagens siste parti. Det ble vunnet etter 41 trekk, og med 15 av 24 mulige poeng er Carlsen i tetsjiktet etter to dager. Wei Yi fra Kina leder fortsatt med 18.

  Dermed ligger han fortsatt godt an vel halvveis i grunnspillet i onlineturneringen. De åtte beste tar seg videre til kvartfinale.

  Dubai World Chess Championship
  Foto: Jon Gambrell / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 39 klipp
Sport
Spiller nå
Haalands karriere fra A til NÅ 03:44
Neste