Se, nå trener Dale Oen nesten for fullt

Alexander Dale Oen mener skadefraværet har gjort ham enda mer motivert for å trene knallhardt frem mot OL.

Video Oen i flaggstaff

Oen er så godt som friskmeldt og trener nesten normalt 96 dager før OL.

– Jeg gleder meg enda mer til hver trening, og jeg vet jeg skal se enda mer fanden i hvitøyet og jeg skal gjøre ting enda bedre. Så det er bare helt konge, sier Alexander Dale Oen til NRK.

Svømmestjernen har hatt en svært turbulent vinter. En skade satte ham fullstendig ut av trening i uke etter uke uten at noen klarte å finne ut hva som feilet ham. Selv om det er lenge til OL, var det i denne perioden mye av treningsgrunnlaget skulle vært lagt.

I stedet ble det behandlingstime på behandlingstime, utredning etter utredning, og alternativ trening.

90 prosent – for kameraets skyld

Det som lenge fremsto som en mystisk skade viste seg å være bruskskade og betennelse som han til slutt fikk behandlet på en klinikk i USA.

Nå mener fysioterapeuten at Dale Oen er svært nær å kunne friskmeldes.

– Da du fikk skaden, så var det knapt sånn at det ikke var mulig å gjøre noe fysisk aktivitet. Nå er du vel oppe på 80 prosent, stemmer ikke det, Alex? spør fysioterapeut Christer Kjølholdt mens han jobber med ryggen og nakken til Dalen Oen.

– Jeg vil si 90. For kameraet sin skyld, sier svømmeren.

Fysioterapeuten sier at en del av jobben til dem som står rundt svømmeren nå, er å tråkke på bremsen slik at han ikke trener hardere enn han bør.

Artikkelen fortsetter under bildet!

Dale Oen

Alexander Dale Oen er tilbake i bassenget etter skadeproblemer, og trener nesten for fullt igjen.

God utvikling

For utviklingen som har skjedd med Dale Oen etter at han i en periode hadde trøbbel med å gå i mer enn ti minutter, har vært formidabel.

Når han nå er i Arizona på treningsleir med landslaget, trener han opp til fire ganger om dagen.

Han trener litt mindre hardt enn lagkameratene, men til gjengjeld trener han lange, rolige økter.

Det er han motivert for.

– Nå handler det kun om å få den utholdenheten vi vil ha. Jeg har trent på dette i mange år, så den kommer heldigvis fort tilbake, sier han.

Var veldig usikker

I intervju etter intervju har både han selv og landslagsledelsen holdt fast på at det skal være mulig både å finne ut hva skaden var og å komme i form i god tid til OL.

For det å klatre helt til topps på OL-pallen etter sølvet i Beijing for fire år siden har hele tiden vært det store målet.

Sannheten er at det har vært mye usikkerhet.

– Det var j*** svart. Jeg har sjelden brukt så mye helsesystem og fysioterapi som de siste ukene, sier Dale Oen.

PS: I løpet av denne helgen skal svømmeren sammen med trenerapparatet avgjøre nøyaktig hvilke endringer som må gjøres for å få svømmeren klar til OL.

Siste nytt

 • Liverpool kjøper venstreback

  Kostas Tsimikas skifter beite fra Olympiacos til Liverpool. Den 24 år gamle venstrebacken har tre landskamper for Hellas.

  Liverpool bekrefter overgangen på sitt nettsted.

  – Jeg er veldig glad. Jeg er veldig stolt av å være her. For meg er det verdens største klubb. Det er en ære å være her, og jeg vil gjøre mitt beste, sier Tsimikas.

  Kostas Tsimikas
  Foto: ALKIS KONSTANTINIDIS
 • Tromsø med overbevisende seier

  Tromsø rundspilte Sandnes Ulf etter alle kunstens regler og vant til slutt hele 5–0. Kristoffer Hoven punkterte kampen da Sogndal slo Geir Frigårds HamKam 4–2.

  Dermed fortsatte den fantastiske åpningen på sesongen for Tromsø, som topper tabellen seks poeng foran Ranheim.

  På motsatt ende av tabellen ligger HamKam med to poeng.

  6NsNR2mbGeY
  Foto: Rune Stoltz Bertinussen
 • Blytung start for Maflin

  Kurt Maflin (37) fikk lite til å stemme på den første kvartfinaledagen i snooker-VM, og han står foran en formidabel oppgave foran tirsdagens avslutning.

  For Anthony McGill leder 7–1 etter mandagens åtte første partier i Sheffield. Kvartfinalen fortsetter tirsdag formiddag, og førstemann til 13 partier vinner.

  – Hei folkens, j***** dårlig dag i dag, I’m down but not out. Tid for å slåss som en viking, skrev Maflin på Twitter ett den første runden av kvartfinalen.

  Kurt Maflin
  Foto: Nigel French / Nigel French

Sendeplan

Kl. Program Kanal