Hopp til innhold

Daglig leder i Brann går av

Daglig leder i Brann Vibeke Johannesen fratrer fra sin rolle i klubben. Resten av styret stiller også plassene sine til disposisjon.

Brannledelsen uttaler seg om skandalen.

GÅR AV: Vibeke Johannesen har vært daglig leder i Brann siden 2014. Nå går hun av.

Foto: Marit Hommedal / NTB

Det melder klubben på sin egen hjemmeside.

«Styret og daglig leder Vibeke Johannesen i Sportsklubben Brann er etter en grundig evaluering og prosess blitt enige om at Johannesen går av som daglig leder som ledd i arbeidet med å gjenreise klubben etter en svært krevende sesong. Arbeidet med å konstituere daglig leder pågår. Styret i SK Brann stiller samtidig sine plasser til disposisjon, og vil innkalle til et ekstraordinært årsmøte så snart valgkomiteen har en innstilling til nytt styre klart.», står det i pressemeldingen.

– Styret og Vibeke ble, etter en grundig evaluering og en helhetsvurdering av sesongen 2021, enige at det beste for klubben var å finne en ny daglig leder til å gjenreise Brann etter nedrykket, sier styreleder Siv Skard til NRK.

– På høy tid

Johannesen har vært daglig leder i Brann siden november 2014.

Det finnes ikke overraskende. For Branns del er det på mer en høy tid at de begynner å ta noen grep, sier NRKs kommentator Jan Petter Saltvedt om fratredelsen.

Hvis Branns skal komme seg videre som klubb var man nødt til å få noen skifter i sentrale posisjoner, sier han videre.

Sportskommentator i NRK, Jan Petter Saltvedt. Foto: ALEM ZEBIZ / NRK

IKKE OVERRASKENDE: Jan Petter Saltvedt er ikke overrasket over fratredelsen.

Foto: ALEM ZEBIZ / NRK

Tidligere denne uken ble det klart at styreleder Birger Grevstad og at styremedlem Geirmund Brendesæter hadde trukket seg fra sine roller.

Etter en turbulent sesong rykket Brann ned fra Eliteserien onsdag da laget tapte for Jerv på straffer i en ellevill kvalifiseringsfinale.

– Veldig vanskelig situasjon

Brann opplyser i pressemeldingen at arbeidet med å finne en permanent daglig leder vil starte så snart et nytt styre er konstituert.

Styreleder i Brann, Siv Skard.

DISPOSISJON: Styreleder Siv Skard, og resten av Brann-styret har stilt sine plasser til disposisjon. Et nytt styret velges i et ekstraordinært årsmøte.

Foto: Hallvard Lyssand

– Vår vurdering er at det ansvarlige å gjøre i denne situasjonen som utviklet seg etter at tre styremedlemmer trakk seg denne uken, var å stille våre plasser til disposisjon, slik at en valgkomite kan få jobbe godt med å sette sammen et styringsdyktig styre. I den situasjonen vi er i, er det veldig viktig, sier Skard.

– Det er åpenbart at Brann befinner seg i en veldig vanskelig situasjon på grunn av nedrykket og den dårlige sesongen som har vært, forteller styrelederen videre.

Skard føler seg trygg på at Brann skal klare å snu den vanskelige situasjonen og rykke opp igjen.

– Det mener jeg at vi har gode forutsetninger for.

– Nå skal vi konstituere en ny daglig leder, og så blir det opp til det nye styret, som skal velges på ekstraordinært årsmøte, å ansette en ny daglig leder, sier hun avslutningsvis.

Siste nytt

 • PL-håpet sluknet for Berges lag etter straffedrama

  Comebacket til Sander Berge og Sheffield United var ikke nok til å klå Nottingham Forest i opprykksjakten. 29. mai spiller Forest om Premier League-plass.

  Det skjer mot Huddersfield på Wembley i det som ofte kalles «fotballens mest verdifulle kamp». Vinneren er garantert over 1 milliard kroner i inntekter.

  Tirsdag snudde Sheffield United 0-1 til 2-1 i Nottingham. Dermed sto det 3-3 sammenlagt, men i straffesparkkonkurransen feilet gjestene. Der åpnet de med to strake bom før Berge scoret på deres tredje forsøk. Forest vant straffedramaet 3-2.

  Berge markerte seg i begge kampene mot Forest med scoring lørdag og assist tirsdag, men bidraget holdt ikke.

  Brannan Johnson tok vertene effektivt foran etter snaut 20 minutter. Den unge waliseren scoret på Forests første sjanse etter en gnistrende åpning fra gjestene. Johnson gjorde som sin far David for 19 år siden og noterte mål for Nottingham-klubben i begge opprykkskampene i semifinalen. Også den gang var det mot Sheffield United.

  Rett etter hvilen bidro Berge med å tenne «Blades»-håpet. Han slo lavt inn forut for Morgan Gibbs-Whites utligning. Snaut 20 minutter senere fikset John Fleck 2-1 for gjestene, og duellen måtte ut i ekstraomganger. (NTB)

  Britain Soccer England Championship Playoffs
  Foto: Danny Lawson / AP
 • Fiasko for Medvedev i comebacket

  Den russiske verdenstoeren Daniil Medvedev tapte sin første tenniskamp på nesten to måneder. Han røk i strake sett for Richard Gasquet i Genève.

  Nederlaget passer Medvedev svært dårlig foran årets andre Grand Slam-turnering. Gruskonkurransen i Sveits var ment å gi ham kamprytme i oppladningen til Roland-Garros.

  Gasquet vant tirsdagens oppgjør med settsifrene 6-2, 7-6 (7-5). Det var første gang at den franske veteranen slo en topp-to-spiller på verdensrankingen siden triumfen mot Roger Federer i 2005.

  Medvedev hadde ikke spilt siden kvartfinaletapet på hardcourten i Miami Open i slutten av mars. Etterpå var han gjennom en brokkoperasjon. Dermed gikk russeren glipp av de første ukene av grussesongen. (NTB)

  ATP 250 - Geneva Open
  Foto: DENIS BALIBOUSE / Reuters
 • Aftonbladet: Zlatan-forfall til kamper mot Norge

  Zlatan Ibrahimovic (40) står over Sveriges landslagssamling i juni, erfarer Aftonbladet. Veteranspissen blir ikke å se på banen i oppgjør mot Norge.

  Sverige har fire kamper i nasjonsligaen på kort tid neste måned, og to av dem er mot Norge (hjemme 5/6 og borte 12/6). Ibrahimovic blir ikke involvert i noen av dem.

  Milan-spissen har gjort seg uaktuell, melder Aftonbladet. Ifølge avisen kan han ha spilt sin siste landskamp. Forfallet er koblet til Ibrahimovics skadeproblemer den siste tiden. (NTB)

  Zlatan Ibrahimovic
  Foto: Christine Olsson / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 39 klipp
Sport
Spiller nå
Haalands karriere fra A til NÅ 03:44
Neste