Bekrefter at Bendtner skal forlate Rosenborg

For første gang bekrefter Rosenborg, via sportslig leder Stig Inge Bjørnebye, at planen er at stjernespissen Nicklas Bendtner skal forlate klubben i sommer.

t

PÅ VEI BORT: Nicklas Bendtner har havnet fullstendig i fryseboksen i Rosenborg, og skal nå være på vei bort.

Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

– Nicklas går i sommer, sier Bjørnebye til Dagbladet, som først meldte om saken.

Bjørnebye bekrefter det samme til NRK torsdag kveld.

– Intensjonen fra begge parter er at han skal videre i sommer, sier han, og legger til at han ikke ønsker å si mer om saken.

Bjørnebye utdypet noe mer til Dagbladet:

r

Sportslig leder i Rosenborg, Stig Inge Bjørnebye, sier klubben kunne ha solgt Bendtner tidligere.

Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

– I hvert overgangsvindu har det vært stor interesse for Nicklas. Han kunne gått i første overgangsvindu i 2018, men han ønsket å bli. Det samme gjorde vi. Men han går i sommer, som en del av det som var prosjektet og intensjonen. Dette står vi ved som klubb, sier Bjørnebye til Dagbladet.

Bendtner har ikke vært med i troppen i de siste Rosenborg-kampene, og det har lenge vært spekulasjoner rundt hvorvidt han kommer til å forlate klubben i sommer. Han har kontrakt med Rosenborg ut året.

Bendtner var heller ikke med under torsdagens trening utenfor Lerkendal stadion. Ifølge trener Eirik Horneland var han syk.

Spørsmålene har haglet til Rosenborg-ledelsen de siste ukene: Hvorfor spiller ikke Bendtner, lagets største stjerne og dyreste spiller?

Tidligere denne uken spurte NRK Horneland hva som er status rundt Bendtner. Da svarte han at «det bruker han ikke tid på å kommentere».

Skal ha vært misnøye

Adresseavisen har også i dag en lengre artikkel som handler om at flertallet i spillergruppa skal ha vært misfornøyd med særbehandling av dansken i lengre tid.

Avisen har snakket med en rekke personer i klubben for å avdekke bakgrunnen for at Bendtner har vært utenfor kamptroppene. Allerede i mars skal Bendtner, ifølge avisen, ha fått beskjed fra trener Eirik Horneland om at han ikke har noen framtid i klubben.

d

Bendtner har nesten ikke fått spilletid i Rosenborg denne sesongen. Her byttes han inn i kampen mot Strømsgodset.

Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

Noen dager tidligere, 24. mars, skal en rekke Rosenborg-spillere ha gått av banen i protest mot manglende innsats fra Bendtners side i internkamper under trening.

Verken Horneland, sportssjef Stig Inge Bjørnebye eller klubbens tidligere trenere Kåre Ingebrigtsen og Rini Coolen vil kommentere Adresseavisens sak.

Etter 0-3-tapet for Molde i april, som er Bendtners hittil siste kamp for RBK, skal trenerne fra lederhold ha fått grønt lys til å fristille Bendtner fra kontrakten. Den prosessen pågår fortsatt, etter det Adresseavisen erfarer.

Bendtner: – Det gjør meg lei

Bendtner har ikke ønsket å snakke med media den siste tiden, men svarer i en epost til avisen. Han stiller seg uforstående til kritikken.

– Enkelte ting er riktig gjengitt, men det er vanskelig for meg å gjenkjenne flere av de anonymt plantede ryktene i saken. Det gjør meg lei, fordi jeg finner dem misvisende, skriver Bendtner blant annet.

Siste nytt

 • Tottenham vidare – til slutt

  Tottenham sleit lenge mot Championship-laget Wycombe, men vann til slutt 4-1 i fjerderundekampen i FA-cupen.

  Fred Onyedinma gav Wycombe leiinga midt i første omgang, men Gareth Bale utlikna sekund før pause.

  Wycombe heldt unna for Tottenham til klokka viste 86 minutt. Så rakna det. Harry Winks og Tanguy Ndombele (2) sytte for at Spurs slapp ekstraongangar.

  Tottenham skal møte Everton borte i 5. runde.

  Wycombe - Tottenham
  Foto: Hannah Mckay / Reuters
 • Kvartfinalene er klare

  Etter at Danmark slo Kroatia og Qatar slo Argentina i kveld, blir dette kvartfinalene i handball-VM.

  1: Norge – Spania

  2: Danmark – Egypt

  3: Frankrike – Ungarn

  4: Sverige – Qatar

  Semifinaler fredag: 1-2 og 3-4.

  Sverige-Russland
  Foto: Mohamed Abd El Ghany / AFP
 • Layouni til Vålerenga

  Den tunisiske landslagsspilleren Amor Layouni (28) er klar for Vålerenga. Han vender dermed tilbake til norsk fotball etter et opphold i Egypt.

  Layouni spilte for Bodø/Glimt i 2019.

  Han kommer til Oslo-klubben fra klubben Pyramids og har signert en avtale som strekker seg ut 2023.

  Ifølge VGs opplysninger betaler VIF rundt tre millioner kroner (NTB).

  Amor Layouni
  Foto: Mats Torbergsen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal