Bekrefter at Bendtner skal forlate Rosenborg

For første gang bekrefter Rosenborg, via sportslig leder Stig Inge Bjørnebye, at planen er at stjernespissen Nicklas Bendtner skal forlate klubben i sommer.

t

PÅ VEI BORT: Nicklas Bendtner har havnet fullstendig i fryseboksen i Rosenborg, og skal nå være på vei bort.

Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

– Nicklas går i sommer, sier Bjørnebye til Dagbladet, som først meldte om saken.

Bjørnebye bekrefter det samme til NRK torsdag kveld.

– Intensjonen fra begge parter er at han skal videre i sommer, sier han, og legger til at han ikke ønsker å si mer om saken.

Bjørnebye utdypet noe mer til Dagbladet:

r

Sportslig leder i Rosenborg, Stig Inge Bjørnebye, sier klubben kunne ha solgt Bendtner tidligere.

Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

– I hvert overgangsvindu har det vært stor interesse for Nicklas. Han kunne gått i første overgangsvindu i 2018, men han ønsket å bli. Det samme gjorde vi. Men han går i sommer, som en del av det som var prosjektet og intensjonen. Dette står vi ved som klubb, sier Bjørnebye til Dagbladet.

Bendtner har ikke vært med i troppen i de siste Rosenborg-kampene, og det har lenge vært spekulasjoner rundt hvorvidt han kommer til å forlate klubben i sommer. Han har kontrakt med Rosenborg ut året.

Bendtner var heller ikke med under torsdagens trening utenfor Lerkendal stadion. Ifølge trener Eirik Horneland var han syk.

Spørsmålene har haglet til Rosenborg-ledelsen de siste ukene: Hvorfor spiller ikke Bendtner, lagets største stjerne og dyreste spiller?

Tidligere denne uken spurte NRK Horneland hva som er status rundt Bendtner. Da svarte han at «det bruker han ikke tid på å kommentere».

Skal ha vært misnøye

Adresseavisen har også i dag en lengre artikkel som handler om at flertallet i spillergruppa skal ha vært misfornøyd med særbehandling av dansken i lengre tid.

Avisen har snakket med en rekke personer i klubben for å avdekke bakgrunnen for at Bendtner har vært utenfor kamptroppene. Allerede i mars skal Bendtner, ifølge avisen, ha fått beskjed fra trener Eirik Horneland om at han ikke har noen framtid i klubben.

d

Bendtner har nesten ikke fått spilletid i Rosenborg denne sesongen. Her byttes han inn i kampen mot Strømsgodset.

Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

Noen dager tidligere, 24. mars, skal en rekke Rosenborg-spillere ha gått av banen i protest mot manglende innsats fra Bendtners side i internkamper under trening.

Verken Horneland, sportssjef Stig Inge Bjørnebye eller klubbens tidligere trenere Kåre Ingebrigtsen og Rini Coolen vil kommentere Adresseavisens sak.

Etter 0-3-tapet for Molde i april, som er Bendtners hittil siste kamp for RBK, skal trenerne fra lederhold ha fått grønt lys til å fristille Bendtner fra kontrakten. Den prosessen pågår fortsatt, etter det Adresseavisen erfarer.

Bendtner: – Det gjør meg lei

Bendtner har ikke ønsket å snakke med media den siste tiden, men svarer i en epost til avisen. Han stiller seg uforstående til kritikken.

– Enkelte ting er riktig gjengitt, men det er vanskelig for meg å gjenkjenne flere av de anonymt plantede ryktene i saken. Det gjør meg lei, fordi jeg finner dem misvisende, skriver Bendtner blant annet.

Siste nytt

 • Uniteds-direktørens hus påtent

  Huset til Manchester Uniteds klubbdirektør Ed Woodward ble tirsdag kveld utsatt for hærverk av frustrerte supportere som krever hans avgang.

  En video publisert på sosiale medier viser en gruppe United-supportere kledd i hettegensere og finlandshetter som først prøver å ringe på intercomen ved porten til Woodwards hjem.

  Da han ikke svarte, sprayet de rød maling over porten, kastet en røykbombe i bakken og sendte røde bluss mot huset, skriver BBC.

  Verken Woodward eller hans familie skal ha vært hjemme.

  Manchester United bekreftet hærverket i en uttalelse like før midnatt. United legger til at de som står bak ugjerningen, blir utestengt på livstid.

  Ed Woodward
  Foto: Oli Scarff / AFP
 • Til semifinale for første gong

  Garbiñe Muguruza er klar for sin første semifinale i Australian Open etter 7-5, 6-3 over Anastasia Pavljutsjenkova.

  Den spanske 26-åringen er utanfor rangering i Australian Open, der ho aldri før har passert kvartfinalen. Men ho har tidlegare vunne French Open (2016) og Wimbledon (2017).

  I semifinalen møter ho Simona Halep, som knuste Anett Kontaveit med 6-1, 6-1 i løpet av berre 54 minutt.

  Halep tapte finalen i Australian Open for to år sidan. Ho vann French Open i 2018 og Wimbledon i fjor.

  Halep og Muguruza skal møtest i semifinalen natt til torsdag.

  Garbine Muguruza
  Foto: Lee Jin-man / AP
 • Nyland og Villa til Ligacup-finale

  Ørjan Nyland startet kampen for Aston Villa og tok virkelig sjansen med begge hender. Nordmannen leverte flere solide redninger og var en av banens beste i Ligacupens andre semifinale. Den første kampen mot Leicester endte 1-1, og det så lenge ut til at det ville bli resultatet tirsdag også. Men to minutter på overtid dukket Trézéguet opp og scoret 2-1-målet som sendte Villa til finalen.

  Carabao Cup - Semi Final - Second Leg - Aston Villa v Leicester City
  Foto: Andrew Yates / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal