NRK Meny
Normal

Norsk golfbragd: – Jeg svever litt nå

Tonje Daffinrud (23) spilte bare halvparten av turneringene, men en imponerende sluttspurt sikret plass på Europatouren neste sesong.

Daffinrud

SIKTER HØYT: Tonje Daffinrud håper å hevde seg på Europatouren.

Foto: DAVID CANNON / AFP

Tutta

GRATULERTE: Norges golfener Suzann Pettersen.

Foto: JUNG YEON-JE / Afp

– Jeg svever litt nå. Jeg klarer ikke helt å lande. Jeg satte et mål jeg trodde var uoppnåelig. At jeg nå har klart det, er en syk følelse, sier Daffinrud til NRK.no.

Det ble nemlig en svært spennende avslutning i årets siste runde av WPGA International Challenge i England.

– Utrolig deilig

Daffinrud måtte kjempe seg oppover i sammendraget for å sikre plassen på Europatouren. Og 23-åringen startet sterkt med to birdies på de fire første hullene, skriver norskgolf.no.

Etter en litt haltende periode, tok hun sin tredje birdie på hull 16. Da det kun var to hull igjen, lå Daffinrud på tredjeplass, men bare to slag foran fjerdeplassen.

Det var imidlertid ingen bak som klarte å snike seg foran, og dermed kunne Daffinrud juble for en plass på Europatouren.

Det er utrolig deilig å ha den tryggheten, sier Daffinrud, som har lagt noen imponerende uker bak seg.

Drømmer om LPGA

23-åringen spilte nemlig bare åtte turneringer, altså halve sesongen, og hun hoppet opp fra 23.- til 3.-plass på tre uker. På de åtte turneringene misset hun aldri cuten, og hun hadde topp ti-plasseringer i seks av dem.

Sist gang en norsk spiller kvalifiserte seg til Ladies European Tour gjennom pengelisten var Cecilie Lundgreen i 2012, skriver norskgolf.no.

– Målet er å etablere meg der. Jeg har lyst til å hevde meg i toppen. Etter hvert håper jeg å komme meg over til USA og LPGA, sier Daffinrud.

Hun blir nå den fjerde norske spilleren på Europatouren sammen med Suzann Pettersen, Caroline Martens og Marianne Skarpnord.

Den fordelen har hun lyst til å utnytte.

– Det gjelder å få så mange tips som mulig, ler Daffinrud, som allerede har fått gratulasjoner fra Skarpnord og «Tutta».

Siste nytt

 • Kirkevold forlenget målrekorden

  Pål Alexander Kirkevold bøtter inn mål i den danske superligaen. Søndag scoret Hobro-spissen i sin tiende kamp på rad i 4-0-seieren over Nordsjælland, skriver NTB. Den forrige rekorden var mål i åtte kamper på rad.

  Kirkevold
  Foto: Henning Bagger / Scanpix Denmark / NTB scanpix
 • Bjørgen måtte utsette høydeopphold

  Marit Bjørgen har vært smittet av streptokokker og måtte utsette avreisen til landslagets høydesamling i Val Senales, skriver Adresseavisen. 37-åringen skulle egentlig slutte seg til landslaget i Italia onsdag, men ankommer først søndag, skriver avisen.

  Bjørgen
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Márquez økte VM-ledelsen

  Marc Márquez har 33 poeng til nestemann i VM-sammendraget etter å ha kjørt inn til en overlegen seier i Australias Grand Prix i roadracing. Triumfen sørget for at Márquez har ytterligere 22 poeng ned til Andrea Dovizioso i sammendraget, skriver NTB.

  Marquez
  Foto: Andy Brownbill / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
Sportsrevyen
4-4-2 Eliteserien fotball: Brann - Rosenborg