Da Kristiansen bommet for mye kom presidenten for å ta en prat

GYÖR (NRK): Veronica Kristiansen (28) er fersk i storklubben Györ, men selv om starten har gått «bedre enn forventet», merker hun presset.

Veronica Kristiansen

STORTRIVES: Veronica Kristiansen flyttet fra Danmark til Györ i Ungarn før denne sesongen.

Foto: Hanne Skjellum Mueller / NRK

– Det har egentlig gått bedre enn forventet. Jeg var ikke så nervøs for å komme ned. Det er jo stjernespillere på alle posisjoner, men samtidig så er jeg en av dem. Og jeg kjenner mange av dem fra før, så det har ikke vært vanskelig, sier Veronica Kristiansen

Germany Handball Worlds

VIKTIG FOR NORGE: Venstreback Veronica Kristiansen.

Foto: Axel Heimken / AP

Landslagets stjerneback møter NRK i sin nye hjemby Györ vest i Ungarn. Selv om det går mot oktober, er det nærmere 30 grader i solsteiken på torget i gamlebyen. Men det er ikke bare det som er litt annerledes fra håndballivet hennes i danske Midtjylland de tre siste årene.

Prat med klubbpresidenten

Blant de mange stjernene i klubben, som har vunnet mesterligaen hele fire ganger, er nå fem av dem norske.

– Det ser ut som det har gått enkelt for «Vikki». Hun er nok en spiller som kan fikse en kamp selv, og har vanvittige kvaliteter både fremover og bakover. Det er noe hvert et storlag ønsker, sier klubbvenninne Stine Bredal Oftedal.

Og forventningene til laget er enorme.

– Det er ikke jentene eller trenerne som er det største presset. Det er fra selve klubben. De forventer så mye mer. Spiller du en litt dårligere kamp, så kan det hende presidenten kommer og tar en prat med deg, forteller Kristiansen.

– Har du opplevd det ennå?

– Ha-ha, ja faktisk. I forrige kamp så bomma jeg ekstremt mye, og det ville han snakke om. Jeg er 200 prosent motivert hele tiden og vil gi både publikum, jentene, trenerne og klubben noe tilbake, men han mente vel at jeg bare skulle slappe av og ha det gøy. Det er viktig å få en påminnelse om det i en sånn stor klubb av og til, svarer hun.

Györ-jentene

GYÖR-PROFFENE: Veronica Kristiansen (f.v.), Kari Aalvik Grimsbø, Kari Brattset og Stine Bredal Oftedal. Nora Mørk er også i klubben.

Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Språkutfordring

Men Kristiansen har også levert fra start, og hun har scoret 19 mål på de fire første seriekampene, til tross for at hun får langt mindre spilletid nå enn i tidligere klubber.

– Jeg vil jo selvfølgelig være en sentral brikke etter hvert, men dette er det første året mitt. Jeg er ikke her for å lære som 28-åring, jeg skal bidra med mitt, men jeg tror den spillestilen Gábor vil ha i laget gjør at ingen spillere vil få spille 60 minutter, forklarer hun.

Hun viser til klubbens nye trener Gábor Danyi.

– Han har filosofien at du ikke skal spille mer enn 10–15 minutter av gangen, så skal han rullere på laget. Da er det bare for min del å gi alt jeg har når jeg spiller, utdyper hun.

Det er ikke den eneste prøvelsen ungareren har satt de norske spillerne på. En gang i uka må de nå på språkkurs.

– Det er dritvanskelig. Jeg skjønner jo ingenting! Men jeg har lært «köszönöm». Det betyr tusen takk.

Siste nytt

 • Atlético vant etter VAR-drama

  Atlético Madrid mistet en straffe og en scoring etter videodømming, men var likevel sterkest og slo Juventus 2–0 i den første åttedelsfinalen i mesterligaen. Med 2–0 har Madrid-klubben et knallsterkt utgangspunkt før returoppgjøret i Torino 12. mars.

  Spain Soccer Champions League
  Foto: Manu Fernandez / AP
 • City vant med ti mann

  Manchester City tok oppskriftsmessig ledelsen borte mot Schalke 04, men så snudde kampen. Det tyske hjemmelaget ble tildømt to straffespark, og satte begge. I andre omgang fikk Nicolas Ottamendi sitt andre gule kort og marsjordre, men City ga seg ikke. Leroy Sané satte et herlig frispark, og i sluttminuttene slet Raheem Sterling seg fri og bredsidet inn seiersmålet.

 • Kasper forsvarer valget av Pattaya

  FIS-president Gian-Franco Kasper (75) forsvarer beslutningen om at Det internasjonale skiforbundets kongress legges til Thailand. Norges Skiforbund ønsket at FIS-kongressen i 2020 ikke skulle arrangeres i Pattaya.

  – Pattaya er ikke bare sexindustri. Etter det jeg vet, er det en by med fasiliteter for å avholde store kongresser. Byen har også den luksusen vi trenger for våre delegater, sa FIS-president Kasper på en pressekonferanse i Seefeld.

  Kasper
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal