Da Kristiansen bommet for mye kom presidenten for å ta en prat

GYÖR (NRK): Veronica Kristiansen (28) er fersk i storklubben Györ, men selv om starten har gått «bedre enn forventet», merker hun presset.

Veronica Kristiansen

STORTRIVES: Veronica Kristiansen flyttet fra Danmark til Györ i Ungarn før denne sesongen.

Foto: Hanne Skjellum Mueller / NRK

– Det har egentlig gått bedre enn forventet. Jeg var ikke så nervøs for å komme ned. Det er jo stjernespillere på alle posisjoner, men samtidig så er jeg en av dem. Og jeg kjenner mange av dem fra før, så det har ikke vært vanskelig, sier Veronica Kristiansen

Germany Handball Worlds

VIKTIG FOR NORGE: Venstreback Veronica Kristiansen.

Foto: Axel Heimken / AP

Landslagets stjerneback møter NRK i sin nye hjemby Györ vest i Ungarn. Selv om det går mot oktober, er det nærmere 30 grader i solsteiken på torget i gamlebyen. Men det er ikke bare det som er litt annerledes fra håndballivet hennes i danske Midtjylland de tre siste årene.

Prat med klubbpresidenten

Blant de mange stjernene i klubben, som har vunnet mesterligaen hele fire ganger, er nå fem av dem norske.

– Det ser ut som det har gått enkelt for «Vikki». Hun er nok en spiller som kan fikse en kamp selv, og har vanvittige kvaliteter både fremover og bakover. Det er noe hvert et storlag ønsker, sier klubbvenninne Stine Bredal Oftedal.

Og forventningene til laget er enorme.

– Det er ikke jentene eller trenerne som er det største presset. Det er fra selve klubben. De forventer så mye mer. Spiller du en litt dårligere kamp, så kan det hende presidenten kommer og tar en prat med deg, forteller Kristiansen.

– Har du opplevd det ennå?

– Ha-ha, ja faktisk. I forrige kamp så bomma jeg ekstremt mye, og det ville han snakke om. Jeg er 200 prosent motivert hele tiden og vil gi både publikum, jentene, trenerne og klubben noe tilbake, men han mente vel at jeg bare skulle slappe av og ha det gøy. Det er viktig å få en påminnelse om det i en sånn stor klubb av og til, svarer hun.

Györ-jentene

GYÖR-PROFFENE: Veronica Kristiansen (f.v.), Kari Aalvik Grimsbø, Kari Brattset og Stine Bredal Oftedal. Nora Mørk er også i klubben.

Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Språkutfordring

Men Kristiansen har også levert fra start, og hun har scoret 19 mål på de fire første seriekampene, til tross for at hun får langt mindre spilletid nå enn i tidligere klubber.

– Jeg vil jo selvfølgelig være en sentral brikke etter hvert, men dette er det første året mitt. Jeg er ikke her for å lære som 28-åring, jeg skal bidra med mitt, men jeg tror den spillestilen Gábor vil ha i laget gjør at ingen spillere vil få spille 60 minutter, forklarer hun.

Hun viser til klubbens nye trener Gábor Danyi.

– Han har filosofien at du ikke skal spille mer enn 10–15 minutter av gangen, så skal han rullere på laget. Da er det bare for min del å gi alt jeg har når jeg spiller, utdyper hun.

Det er ikke den eneste prøvelsen ungareren har satt de norske spillerne på. En gang i uka må de nå på språkkurs.

– Det er dritvanskelig. Jeg skjønner jo ingenting! Men jeg har lært «köszönöm». Det betyr tusen takk.

Siste nytt

 • Elyounoussi scoret to

  Tarik Elyounoussi scoret et mål i hver omgang da AIK slo Falkenberg 2-0 i Allsvenskan i fotball mandag kveld, melder NTB. Med totalt åtte scoringer så langt i år er nordmannen toppscorer i Sverige.

  Tarik
  Foto: Nils Petter Nilsson / NTB scanpix
 • Sverige til kvartfinale

  Det ble dramatisk da Sverige slo Latvia 5-4 og tok seg til kvartfinale i ishockey-VM. Storfavorittene avgjorde nemlig ikke før 30 sekunder gjensto. Da satte Dennis Rasmussen inn den avgjørende scoringen i åpent mål.

  X00829
  Foto: VASILY FEDOSENKO / Reuters
 • Hegerberg i årets mesterligatropp

  Ada Hegerberg (23) er tatt ut i årets mesterligatropp av Det europeiske fotballforbundet (UEFA), melder NTB. Til sammen har UEFAs tekniske observatører nominert to keepere og 15 utespillere i troppen.

  De nominerte spillerne:

  Keepere: Sandra Paños (Barcelona), Sarah Bouhaddi (Lyon).

  Backer: Millie Bright (Chelsea), Amel Majri (Lyon), Wendie Renard (Lyon), Irene Paredes (Paris Saint-Germain), Lucy Bronze (Lyon), Griedge M'Bock Bathy (Lyon).

  Midtbanespillere: Vicky Losada (Barcelona), Melanie Leupolz (Bayern München), Amandine Henry (Lyon), Dzsenifer Marozsán (Lyon), Alexia Putellas (Barcelona).

  Spisser: Erin Cuthbert (Chelsea), Ada Hegerberg (Lyon), Eugénie Le Sommer (Lyon), Pernille Harder (Wolfsburg), Karen Carney (Chelsea).

  X02762
  Foto: LISI NIESNER / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal