Curry blir sammenlignet med Jordan etter ny rekord: – Uvirkelig!

Stephen Curry skulle bare spille noen minutter som innbytter, for å få tilbake godfølelsen etter skade. Det endte med 40 poeng, NBA-rekord og en av hans beste forestillinger noensinne.

Stephen Curry

BRILJERTE: Stephen Curry brøler ut at han er tilbake etter en av de utrolige scoringene sine natt til tirsdag.

– Dette er uvirkelig! For en prestasjon! ropte kommentatorene da verdens beste basketspiller leverte nok en historisk kamp natt til tirsdag.

Basketverdenen har holdt pusten de siste par ukene. Stephen Curry, basketfenomenet som har bergatt en hel sportsverden det siste året, var ute med kneskade på verst tenkelige tidspunkt. Skulle tidenes beste sesong bli ødelagt av en skade i sluttspillet?

I natt fulgte TV-publikummet hver eneste lille bevegelse da amerikanernes nye sportsyndling var tilbake på parketten for første gang på to uker, i den tredje sluttspillkampen mellom Golden State Warriors og Portland Trail Blazers.

Skulle bare teste ut kneet litt

Det var egentlig meningen at han bare skulle teste ut kneet, at han skulle få noen minutter på banen for kamptrening. Og han så ikke kampklar ut. Curry, som har revolusjonert sporten med sine langskudd, bommet sine ni første trepoengere. Han så rusten og ustø ut. Kanskje ikke så rart, etter to uker ute.

Men i tredje periode traff han et av sine unike langdistanseskudd. Og mer skulle det ikke til. Derfra og inn leverte han et comeback for historiebøkene.

Laster Twitter-innhold

28-åringen avgjorde kampen nærmest på egen hånd. Oppgjøret gikk til ekstraomganger, og der scoret han mer enn hele motstanderlaget. Før i natt hadde ingen scoret 17 poeng i én ekstraomgang. Curry gjorde det på én og en halv fot.

«I'm back! I'm back! I'm back!» brølte han mot publikum.

Stephen Curry, Klay Thompson, Draymond Green

Til og med lagkameratene måtte le av hvor imponerende Stephen Currys comeback var.

– Ingen kunne forventet dette

Mens TV-kameraene filmet motstander-supportere med gapende munner og hendene i panna, famlet NBA-kjennere etter ordene i sosiale medier:

– Ingen kunne forventet dette, sier Warriors-trener Steve Kerr.

Curry endte til slutt med 40 poeng og åtte målgivende pasninger. Warriors vant 132-125, og leder nå 3-1 i kamper i kvartfinalen.

Etter kampen greide ikke trener Kerr å unngå å dra sammenligningen mellom Curry og Michael Jordan.

– Jeg husker at fansen på bortebane pleide å grynte og okke seg på akkurat denne måten hvis Michael fant flyten. Steph gir deg hakeslipp på akkurat samme måten, sier Kerr, som spilte på lag med Jordan på 90-tallet.

Verdens beste spiller

I dag vinner Curry prisen som årets mest verdifulle spiller i NBA - for andre år på rad. Det hadde ingen trodd for to år siden. Men nå er det ikke lenger tvil.

– Det er en grunn til at han er den mest verdifulle spilleren, sier motstanderstjernen Damian Lillard etter nattens oppvisning.

• Højlund punkterte kampen – reddet Manchester United

Danske Rasmus Højlund avgjorde for Manchester United da han satte 4–2 mot Sheffield United etter fremspill av Bruno Fernandes.

Portugiseren ble kampens store spiller for de rødkledde vertene.

Han utlignet til 2-2 fra straffemerket etter en time, og 20 minutter senere knallet han inn 3–2 fra distanse.

Før hvilen sto Fernandes også for frisparket som et par trekk senere ga Manchester Uniteds første utligning.

Hjemmelaget dominerte banespillet tungt og kom til flere store sjanser, men gikk likevel til pause på 1-1.

En fæl feilpasning fra vertenes keeper André Onana ga Jayden Bogle muligheten til å snappe ballen, gå på løp og score fra skrått hold.

Ledelsen varte ikke lenge. Sju minutter senere stusset Harry Maguire inn utligningen.

Tidlig i 2.-omgangen ble Old Trafford-publikummet rystet igjen. Ben Brereton Diaz sørget for at det sto 1-2 på lystavla etter fine Sheffield United-kombinasjoner.

Manchester United tok seg opp til 6.-plassen med onsdagens seier. Klubben har kun vunnet to av sine åtte siste kamper i Premier League.

Helst sist ligger Sheffield United med sine 16 poeng fra 34 kamper. Dert er ti poeng opp til riktig side av nedrykksstreken. (NTB/NRK)

Britain Soccer Premier League
  • Skaslien og Nedregotten videre i curling-VM

Det norske ekteparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten vant sin sjette kamp på rad da Sveits ble slått 6-5 den blandede parturneringen i curling-VM.

Tidligere onsdag slo de Italia 7-4. Dermed topper duoen gruppe A sammen med Sveits og er klar for utslagsrundene allerede før siste kamp i grunnspillet.

Torsdag venter Spania, som ligger sist i gruppe A.

Det gjelder å komme seg blant de tre beste i gruppen. Vinneren går direkte til semifinalen, mens to de to neste skal ut i utslagsrunde mot toer- og treerlagene fra gruppe B.

Skaslien og Nedregotten spiller sitt første mesterskap sammen siden de tok sølv i Beijing-OL i 2022. (NTB)

Nedregotten og Skaslien
  • Kolstad tok første stikk i semifinalen mot Drammen

Kolstad gikk hardt ut på vei mot 32-26-seier over Drammen i lagenes første semifinalekamp i håndballsluttspillet.

Seriemesteren ledet med fem mål i egen hall før DHK noterte sitt første. Bortsett fra en kort periode tidlig i 2.-omgangen ble duellen aldri spennende og Kolstad vant med seks mål.

Semifinalen spilles i best av tre oppgjør. Kolstad kan avgjøre serien med borteseier mandag.

Den andre semifinalen er mellom Elverum og ØIF Arendal.

Kolstad er regjerende sluttspillmester. Inntil fjorårets finaletap hadde Elverum vunnet turneringen ni ganger på rad. (NTB)

REMA1000-ligaen: Kolstad-Elverum 29–28.