NRK Meny
Normal

Curry blir sammenlignet med Jordan etter ny rekord: – Uvirkelig!

Stephen Curry skulle bare spille noen minutter som innbytter, for å få tilbake godfølelsen etter skade. Det endte med 40 poeng, NBA-rekord og en av hans beste forestillinger noensinne.

Stephen Curry

BRILJERTE: Stephen Curry brøler ut at han er tilbake etter en av de utrolige scoringene sine natt til tirsdag.

Foto: Craig Mitchelldyer / Ap

– Dette er uvirkelig! For en prestasjon! ropte kommentatorene da verdens beste basketspiller leverte nok en historisk kamp natt til tirsdag.

Basketverdenen har holdt pusten de siste par ukene. Stephen Curry, basketfenomenet som har bergatt en hel sportsverden det siste året, var ute med kneskade på verst tenkelige tidspunkt. Skulle tidenes beste sesong bli ødelagt av en skade i sluttspillet?

I natt fulgte TV-publikummet hver eneste lille bevegelse da amerikanernes nye sportsyndling var tilbake på parketten for første gang på to uker, i den tredje sluttspillkampen mellom Golden State Warriors og Portland Trail Blazers.

Skulle bare teste ut kneet litt

Det var egentlig meningen at han bare skulle teste ut kneet, at han skulle få noen minutter på banen for kamptrening. Og han så ikke kampklar ut. Curry, som har revolusjonert sporten med sine langskudd, bommet sine ni første trepoengere. Han så rusten og ustø ut. Kanskje ikke så rart, etter to uker ute.

Men i tredje periode traff han et av sine unike langdistanseskudd. Og mer skulle det ikke til. Derfra og inn leverte han et comeback for historiebøkene.

Laster Twitter-innhold

28-åringen avgjorde kampen nærmest på egen hånd. Oppgjøret gikk til ekstraomganger, og der scoret han mer enn hele motstanderlaget. Før i natt hadde ingen scoret 17 poeng i én ekstraomgang. Curry gjorde det på én og en halv fot.

«I'm back! I'm back! I'm back!» brølte han mot publikum.

Stephen Curry, Klay Thompson, Draymond Green

Til og med lagkameratene måtte le av hvor imponerende Stephen Currys comeback var.

Foto: Craig Mitchelldyer / Ap

– Ingen kunne forventet dette

Mens TV-kameraene filmet motstander-supportere med gapende munner og hendene i panna, famlet NBA-kjennere etter ordene i sosiale medier:

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

– Ingen kunne forventet dette, sier Warriors-trener Steve Kerr.

Curry endte til slutt med 40 poeng og åtte målgivende pasninger. Warriors vant 132-125, og leder nå 3-1 i kamper i kvartfinalen.

Etter kampen greide ikke trener Kerr å unngå å dra sammenligningen mellom Curry og Michael Jordan.

– Jeg husker at fansen på bortebane pleide å grynte og okke seg på akkurat denne måten hvis Michael fant flyten. Steph gir deg hakeslipp på akkurat samme måten, sier Kerr, som spilte på lag med Jordan på 90-tallet.

Verdens beste spiller

I dag vinner Curry prisen som årets mest verdifulle spiller i NBA - for andre år på rad. Det hadde ingen trodd for to år siden. Men nå er det ikke lenger tvil.

– Det er en grunn til at han er den mest verdifulle spilleren, sier motstanderstjernen Damian Lillard etter nattens oppvisning.

Siste nytt

 • Rælingen mot eliteseriespill

  Rælingen, som ble nummer tre i 1. divisjon, slo eliteserielaget Sola hele 30–20 i første kvalifiseringskamp og tok et langt steg mot opprykk. Returkampen i Sola spilles søndag.

  Tonje Nøstvold, Sola
  Foto: Sander Heggheim/NRK
 • Uavgjort i bunnoppgjøret

  Stabæk og Start spilte 1-1 i onsdagens bunnoppgjør i eliteserien. Dermed står begge lagene med fire poeng etter seks serierunder. Ohi Omoijuanfo ga Stabæk ledelsen etter 70 minutter, mens Aron Sigurdarson utlignet for Start.

  Eliteserien 2018. Stabæk-Start. Nadderud Stadion.
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Powell ferdig i Sandefjord

  Sandefjord Fotball bekrefter i en pressemelding onsdag kveld at Magnus Powell er ferdig som trener i klubben. Powell begynte i jobben så sent som 16. januar.

  Powell
  Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag