NRK Meny
Normal

Skuffet etter tap i semifinalen: – Det raknet litt mot slutten

Kristin Moen Skaslien og Magnus Nedregotten tapte OL-semifinalen mot Canda 4–8. Nå skal curlingparet ut i bronsekamp.

Magnus Nedregotten og Kristin Skaslien

FORTVILET: Magnus Nedregotten og Kristin Skaslien underveis i oppgjøret mot Canada nat ttil mandag norsk tid.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Da Canada ledet 8–4 i den åttende og siste omgangen fant det norske paret ut at det ikke var vits å fortsette oppgjøret.

– Det føles surt å tape, men de var bedre enn oss på å lese alt, kommunikasjon og å lese isen. Men vi kan ikke gå rundt og sutre over tapet, sier Nedregotten til NRK etter semifinaletapet.

Norge slo Canada 9–6 i den første kampen i gruppespillet. Det er Canadas eneste tap i turneringen, og i semfiinalen fikk kanadierne sin revansj mot Norge.

– Canada var favoritter før kampen. De har to knallgode spillere med OL-gull fra før. De vet hva som skal til, men vi får bare ta med lærdommen, sier Nedregotten til NRK.

Nå venter bronsekamp natt til tirsdag norsk tid. Der møter de enten Sveits eller OUR (Olympiske utøvere fra Russland).

Vinter OL , Olympiske leker, i Pyeongchang 2018.

TAKK FOR KAMPEN: Magnus Nedregotten og Kristin Skaslien ga opp etter den syvende omgangen. John Morris og Kaitlyn Lawes tok dermed finaleplassen.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Dårlig start

Skaslien og Nedregotten havnet under 0–2 i første omgang, men utlignet raskt til 2–2.

Men Canada dro igjen ifra i løpet av den fjerde og femte omgangen med storspill fra Kaitlyn Lawes og John Morris. Da den rutinerte duoen gikk opp i en 5-2-ledelse, så kampen ut til å være avgjort.

Men Magnus Nedregotten utnyttet svakt canadisk spill i den sjette perioden. Nordmannen tok ut to steiner med Norges siste stein, og vips så var stillingen 5–4 til Canada.

Canada koblet derimot et nytt grep om kampen da de gikk opp til en 8-4-ledelse i den syvende omgangen. Da var det over for Norges del.

– De er mer presise enn oss, og er hakket bedre hele veien. Det raknet litt på slutten, sier Skaslien til NRK.

– Kunne dere gjort noe annerledes?

– Det var noen nøkkelsteiner vi bommet på. Hadde vi truffet på dem, hadde det vært lettere, svarer Skaslien.

Nedregotten og Skaslien i semifinale.

DISKUTERER: Magnus Nedregotten og Kristin Skaslien underveis i oppgjøret.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

God start

Skaslien og Nedregotten innledet turneringen knallsterkt med seier over det canadiske laget som er motstander i semifinalen mandag.

Norge vant fire av sine fem første kamper, men tapte stygt i de to siste kampene i grunnspillet. Begge ganger ville en seier sikret semifinalebillett, men etter 3–10 mot USA ble det 3–9 mot Kina.

I omspillet ble det seier mot Kina, og da sikret Norge semifinaleplassen. Der ble Canada for sterke, og Norge må dermed vinne for å ta medalje.

– Fjerdeplass vil være en skuffelse, sier Nedregotten.

Siste nytt

 • Liverpool og Roma risikerer straff

  Det europeiske fotballforbundet åpner sak mot både Liverpool og Roma etter tribunebråket i semifinalen i mesterligaen. Liverpool-fansen fyrte opp bluss og kastet gjenstander, mens Roma-fans angrep Liverpool-supporteren Sean Cox utenfor Anfield.

 • Northugs manager alvorlig skadd

  Are Sørum Langås, manager til Petter Northug, har tilbrakt ti dager på sykehus etter en alvorlig fallulykke, melder VG. Avisen skriver at ulykken skjedde da han skulle gjøre arbeid på sin nye hytte. Langås ble utskrevet fra sykehuset søndag. Han pådro seg flere brudd i begge armer, i ansiktet og hodeskallen.

  Are Sørum Langås
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
 • Yates beholdt ledertrøya

  Tom Dumoulin knappet innpå Simon Yates i Giro d'Italia, men briten beholder den rosa ledertrøya. Etter dagens tempoetappe er Yates 56 sekunder foran Dumoulin og 3:11 foran Domenico Pozzovivo i sammendraget. Rohan Dennis vant tempoetappen.

  CYCLING-ITA-GIRO
  Foto: LUK BENIES / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal