Hopp til innhold

Curlinglaga sikra VM-plass

Det norske kvinnelaget i curling tapte 2–10 for Tyrkia og 6–8 for Skottland i de to siste grunnspillkampene i EM onsdag. Dermed glapp semifinaleplassen.

Tross tapet for tyrkerne onsdag morgen levde muligheten for semifinale da Norge ledet 6–4 over Skottland med to omganger igjen. Tre skotske poeng i 9. omgang vendte til 6-7, og Norge greide ikke å slå tilbake i siste omgang. Skottland scoret ytterligere ett poeng og kunne juble for semifinaleplass.

Skottene var ett av fire lag som stoppet på fem seirer og fire tap, men gikk foran Sverige, Tyrkia og Tyskland og tok den siste semifinaleplassen.

Torsdag spiller Danmark mot Skottland og Italia mot Sveits.

Norge ble nummer åtte med fire seirer og fem tap, men kan glede seg over VM-plass og fortsatt A-status i EM. Det var klart allerede før onsdagens kamper.

På det norske laget spiller ved siden av skip Marianne Røvik også Martine Rønning, Mille Haslev Nordbye og Kristin Skaslien.

Herrene slet seg til 9–6 over Danmark i nest siste grunnseriekamp i EM og berget plassen i A-gruppa tidligere onsdag kveld.

Håpet om semifinaleplass var ute tirsdag etter lagets femte tap på sju grunnseriekamper, men med den tredje seieren var faren for nedrykk avverget. Med topp-åtte-plassering er Norge også klar for VM.

(©NTB)

ntkFp44p_-k
Foto: Geir Olsen / NTB

Sportsnyheter

Infantino møtt med massiv pipekonsert: – Klar beskjed

Fifa-president Gianni Infantino ble møtt med høylytt buing under VM-kampen mellom England og Wales.

Siste nytt

 • Kofstad ferdigspilt for i år

  Golfspilleren Espen Kofstad må ta en pause etter å ha pådratt seg koronavirus og spiller ikke flere turneringer i 2022, skriver Eurosport.

  35-åringen mistet forrige ukes turnering i Johannesburg og går også glipp av kommende helgs turnering i den sørafrikanske byen.

  – Det stemmer. Jeg er bedre nå, men denne covidtåka har gjort at jeg ikke har fått trent noe særlig den siste tiden. Jeg har bestemt meg for å ta det rolig og ikke pushe noen grenser. Jeg vil ikke dra dette ut i flere uker, sier Kofstad til Eurosport.

  Hans neste turnering på europatouren blir trolig i Abu Dhabi i midten av januar. (NTB)

  Sommer-OL i Rio 2016.
  Foto: Erik Johansen / NTB
 • Svenske avgjorde målfest for Seattle Kraken

  Det var nær umulig å skille NHL-lagene Los Angeles Kings og Seattle Kraken i tirsdagens kamp. Kraken vant til slutt 9-8 i forlengning.

  Med det er Seattle Kraken, som ble startet i 2021, oppe i seks strake seirer for første gang i klubbens historie. Svenske André Burakovsky fikk æren av å sette inn det avgjørende målet i overtall to minutter og åtte sekunder inn i overtiden.

  9-8-kampen er NHLs mest målrike denne sesongen, men kamper med så mange mål er ikke så uvanlig i verdens beste ishockeyliga som man kanskje skulle tro. Sist det ble scoret 17 mål i en kamp, var i Toronto Maple Leafs' 10-7-seier over Detroit Red Wings i februar. (NTB)

  Kraken Kings Hockey
  Foto: Mark J. Terrill / AP
 • Berntsen og Mol tapte i Australia

  Mathias Berntsen og Hendrik Mol tapte i strake sett for hjemmeduoen Mark Nicoladis og Izac Carracher i den første kampen av verdensserieturneringen i Australia.

  Det norske paret måtte tåle 19-21-tap i begge sett onsdag morgen norsk tid. Dermed har de fått en skjev start på puljespillet før de møter franske Arnaud Gauthier-Rat og Youssef Krou og den engelske tvillingduoen Joaquin og Javier Bello i annen og tredje kamp torsdag.

  De to beste lagene går videre til cupspillet. Dermed er det norske paret trolig avhengig av å vinne sine to neste kamper.

  Norges toppduo Anders Mol og Christian Sørum er ikke med i Australia. (NTB)

  2022 European Championships - Beach Volleyball
  Foto: MICHAELA REHLE / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Er Ola Lunde og fotball den perfekte kombinasjonen? 00:51
Neste