Hopp til innhold

Curlinglaga sikra VM-plass

Det norske kvinnelaget i curling tapte 2–10 for Tyrkia og 6–8 for Skottland i de to siste grunnspillkampene i EM onsdag. Dermed glapp semifinaleplassen.

Tross tapet for tyrkerne onsdag morgen levde muligheten for semifinale da Norge ledet 6–4 over Skottland med to omganger igjen. Tre skotske poeng i 9. omgang vendte til 6-7, og Norge greide ikke å slå tilbake i siste omgang. Skottland scoret ytterligere ett poeng og kunne juble for semifinaleplass.

Skottene var ett av fire lag som stoppet på fem seirer og fire tap, men gikk foran Sverige, Tyrkia og Tyskland og tok den siste semifinaleplassen.

Torsdag spiller Danmark mot Skottland og Italia mot Sveits.

Norge ble nummer åtte med fire seirer og fem tap, men kan glede seg over VM-plass og fortsatt A-status i EM. Det var klart allerede før onsdagens kamper.

På det norske laget spiller ved siden av skip Marianne Røvik også Martine Rønning, Mille Haslev Nordbye og Kristin Skaslien.

Herrene slet seg til 9–6 over Danmark i nest siste grunnseriekamp i EM og berget plassen i A-gruppa tidligere onsdag kveld.

Håpet om semifinaleplass var ute tirsdag etter lagets femte tap på sju grunnseriekamper, men med den tredje seieren var faren for nedrykk avverget. Med topp-åtte-plassering er Norge også klar for VM.

(©NTB)

ntkFp44p_-k
Foto: Geir Olsen / NTB

Sportsnyheter

Andersen raste etter «snikfilming»: – Kan ikke holde på sånn

Espen Andersen raste over at han ble filmet på kloss hold med mobil på bommen. Lagkamerat Jens Lurås Oftebro hadde en mye bedre dag på jobben.

Siste nytt

 • Strøm leder etter førsteomgang

  Anna Odine Strøm leder verdenscuphopprennet i Hinterzarten etter første omgang. Thea Minyan Bjørseth ligger på 6.-plass.

  Etter en noe svak lørdag for de norske hoppjentene svarte Strøm med et kjempehopp i førsteomgangen. Hun landet på 112.5 meter og leder før finaleomgangen.

  Bjørseth hoppet ned til 103 meter og ligger på 6.-plass. Maren Lundby kvalifiserte seg også til finaleomgangen med 17.-plass.

  Silje Opseth var eneste norske som ikke tok seg videre fra førsteomgangen.(NTB)

  Verdenscup i nordiske grener på Lillehammer
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Nok en Granerud-triumf i Kulm

  Halvor Egner Granerud slo til igjen! Nordmannen føler seg som hjemme i østerrikske Kulm. Søndag fulgte han opp lørdagens knusende skiflygingseier.

  – Han er utrolig. Han er så rå!, roper NRKs kommentator Christian Nilssen i det Granerud lander på 235 meter.

  – Hvem skal stoppe han mannen der?, spør ekspertkommentator Johann Remen Evensen.

  Dette er hans tjuende verdenscupseier og tiende pallplass på rad, Med 35 pallplasser totalt går han forbi rekorden han har delt med Anders Bardal.

  Slovenske Timi Zajc lå på tredjeplass etter første omgang og han slo til i andre omgang med et hopp på 230.5 meter. Det holdt til å gå forbi hjemmefavoritt Stefan Kraft som hoppet 229 meter.

  Men ingen kunne gjøre noe med det norske hopp-esset, som fløy ned til 235 meter.

  Seieren ble feiret med lasso-dans og en aldri så liten «moon-walk» til ære for søsteren som har bursdag.

  Det var også en solid norsk laginnsats med fire norske blant topp-11.

  – Det var en veldig positiv bra. Nå er vi plutselig sterke som et lag igjen. Så dette lover bra, sa den norske landslagstreneren Alexander Stöckl.

  Marius Lindvik klinket til med et langt hopp og et godt nedslag, og hadde lenge ledelsen i Kulm. Daniel André Tande fulgte opp og seilte ned til 220.5 meter. Og så fløy Johann André Forfang ned til 224 meter. På et tidspunkt var det tredobbelt norsk før østerrikerne tok tilbake teten på hjemmebane.

  Forfang ble nest beste norske som nummer åtte. Lindvik ble nummer 10 og Tande endte på 11.-plass. Kristoffer Eriksen Sundal ble nummer 22 og Robert Johansson endte til slutt på 23.-plass.

 • Klæbo lekte med konkurrentene: – Vinner som han vil

  Johannes Høsflot Klæbo ble i uvant stil slått i lørdagens sprint og ble «kun» nummer åtte på 10-kilometeren fredag.

  Søndag var han imidlertid tilbake på toppen av pallen.

  – Han vinner som han vil, sa NRKs langrennskommentator Jann Post.

  – Det var ikke mye tvil når det kom til spurten. Ingen feil på Klæbo, supplerte ekspertkommentator Torgeir Bjørn.

  – Jeg synes ikke det er noe artig å bli slått. Jeg var sugen på revansj i dag og synes jeg fikk en optimal dag, sier Klæbo til NRK.

  På den 20 kilometer lange fellesstarten var Klæbo, Pål Golberg, Sjur Røthe, Didrik Tønseth, Iivo Niskanen og William Poromaa var samlet ut på den siste av seks runder. Klæbo hadde gjennom hele rennet hatt full kontroll i teten og fikk flere ganger luker til konkurrentene i det lette terrenget.

  Niskanen forsøkte seg med et rykk to kilometer før mål, men Klæbo kom seg raskt opp i ryggen. Dermed samlet det hele seg og inn i den siste bakken rykket Klæbo til.

  Da var det ingen av konkurrentene som klarte å følge og nordmannen gikk kontrollert inn til sin 13. verdenscupseier for sesongen.

  Niskanen ble nummer to, mens Poromaa gikk inn til tredjeplass. Tønseth ble nest best av de norske på en fjerdeplass, som potensielt kan bli et viktig resultat inn mot VM-uttaket.

  – I dag var det alle mot alle, sier han til NRK.

  – Jeg tenkte jeg måtte få av mest mulig nordmenn. Det var det handlet om i dag, sier Tønseth.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Slik husker vi Pelé 01:30
Neste