Cupsmell for Molde – knust av Aalesund

AALESUND/OSLO (NRK): Fire baklengsmål og rødt kort. Eliteserieleder Molde var sjanseløse borte mot rivalen Aalesund.

Aalesund vinner 4-0 mot Molde i NM

SE ALLE MÅLENE: Aalesund herjet med Molde på eget gress.

Laster innhold, vennligst vent..

– Den eneste gleden Molde kan ta med seg her, er at de rekker ferga hjem, sier NRK-ekspert Morten Morisbak Skjønsberg.

For det ble en bekmørk kveld borte mot 1. divisjonsleder Aalesund i cupens 3. runde.

Hjemmelaget sjokkerte eliteserielederen i starten av kampen, og Aalesunds høyreiste islending Hólmbert Fridjónsson skåret to mål før det var spilt 20 minutter. Og det var bare begynnelsen.

– I dag fikk vi juling, slår Molde-trener Erling Moe fast.

– Det er ikke godt. Molde-hjertet skriker, legger han til.

Aalesund feirer mål i cupen mot Molde

GOD START: Aalesunds Hólmbert Fridjónsson satte inn både 1–0 og 2–0 mot Molde.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

– Jeg er veldig stolt. Det er stort, sier Aafks trener Lars Bohinen.

Etter halvtimen gikk det fra vondt til verre for Molde. Ruben Gabrielsen ble utvist etter en felling av Fridjónsson som bakerste mann.

– Det dreper kampen, men det er vi selv som taper kampen til syvende og sist, selv om det bidrar, sier Moe – om det som var en omdiskutert utvisning.

Byttet ut Eikrem

– Har du det gøy? spurte NRKs reporter Aafks trener Lars Bohinen om i pausen.

– Fotball er en lidelse, svarte han med et smil. Han visste ikke hvor gøy det faktisk skulle bli.

Molde-profil Magnus Wolff Eikrem ble byttet ut til pause, uten at trener Moe hadde noen annen forklaring at det var smart å spare litt krefter til lørdagens kamp mot Strømsgodset.

– For det offensive spillet var det dumt å ta ham ut, mener Skjønsberg.

Etter 55 minutters spill mistet Molde ballen på klønete vis på egen banehalvdel, og Sondre Brunstad Fet satte inn 3–0 med en vakker avslutning med utsiden av foten.

– Forsvarsspillet er langt under pari. De roter det til og blir stående og se på, men avslutningene er imponerende, sa Skjønsberg.

– Skal ikke skje

Og kun tre minutter senere økte hjemmelaget igjen. Aron Elis Thrándarson stanget inn 4–0 etter et hjørnespark. Da valgte også store deler av bortefansen å forlate stadion.

– Dette skal egentlig ikke skje mot et lag fra en divisjon under. Jeg tror de mangler fokus, mener Skjønsberg.

– Det er veldig lenge siden vi har slått Molde i en obligatorisk kamp her hjemme. Det er stort for klubben, byen og regionen. Det er godt å kunne være storebror en gang, sier Aalesund-keeper Andreas Lie til NRK.

Tidligere på onsdagskvelden røk Deila rasende etter ydmykelse i cupen: – Karakterløst og skamfullt , Lillestrøm, Strømsgodset og Sarpsborg 08 ut av cupen.

Siste nytt

 • 82-5. Er det håndballrekord?

  Det er ikke bare i Europa det spilles håndballmesterskap for tiden. Det aller første i Sør-Amerika startet i dag og Argentina leverte noe av en verdensrekord da Bolivia ble slått 82-7. Ved pause sto det 42-5!

 • City sleit seg til siger

  Sergio Agüero scora fire minutt etter at han blei bytta inn og sikra Manchester City 1-0 borte mot Sheffield United. Tidlegare hadde Gabriel Jesus brent straffe for City.

  I botnen tok Aston Villa og Bournemouth viktige sigrar med høvesvis 2-1 over Watford og 3-1 over Brighton. Villas sigersmål kom fem minutt på overtid.

  Newcastle scora to mål på under eitt minutt langt inne i overtida og sikra 2-2 mot Everton. Southampton slo Carystal Palace 2-0 i Londnon.

  I kveldens siste kamp blei det 2-2 mellom Chelsea og Arsenal, etter at Arsenal utlikna to gonger.

  Sergio Agüero
  Foto: Oli Scarff / AFP
 • Sesongen over for Dominik Paris

  Alpinsesongen er over for fartsspesialisten Dominik Paris. Italieneren ødela korsbåndet under super-G-trening i Kirchberg tirsdag. – Sesongen min er over, dessverre. Da jeg skled nedover festet innerskien seg i noe, og korsbåndet røk, sa 30-åringen ifølge FIS' nettsted.

  -
  Foto: Marco Bertorello / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal