NRK Meny
Normal

Pep gråt etter cupgull i siste kamp

En meget rørt Pep Guardiola gråt sine gledestårer etter at Bayern München vant upfinalen med straffeseier over Borussia Dortmund i kveld.

Pep Guardiola

SISTE KVELD: Pep Guardiola var rørt etter sigeren og cupmeisterskapet i sin siste kamp som Bayern-trenar

Foto: KAI PFAFFENBACH / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..

Det var målløst etter 90 minutter, og også etter 120. Men i straffekonkurransen var Bayern best og vant 4-3. Douglas Costa ble matchvinner.

Da rant tårene for populære Pep, som slutter i Bayern etter tre sesonger. Han skal nå til England og Manchester City.

Verken Bayern München eller Borussia Dortmund klarte å finne veien til nettmaskene i den tyske cupfinalen, og dermed måtte de to lagene, som endte som henholdsvis nummer en og to i årets Bundesliga, ut i straffesparkkonkurranse.

Bayern München

AVGJØRELSEN: Douglas Costa setter inn Bayerns avgjørende straffe, og gir Pep Guardiola cupgull som avskjedspresang

Foto: KAI PFAFFENBACH / Reuters

Der var det Bayern som til slutt var best og vant 4-3 etter at Dortmund-spillerne Sven Bender og Sokratis Papastathopoulos misbrukte sine straffer. Benders skudd ble reddet av Manuel Neuer, mens Papastathopoulos skjøt stolpe-ut.

Både Bayerns Robert Lewandowski, årets toppscorer i Tyskland, og Dortmunds Pierre-Emerick Aubameyang hadde muligheten til å sende sitt lag i ledelsen i annen omgang i ordinær tid, men begge satte ballen over. Heller ingen andre klarte å score, og dermed måtte to slitne lag ta fatt på en ny halvtime på Olympiastadion i Berlin.

I ekstraomgangene kom det heller ingen scoringer, og bein med kramper måtte ut i straffesparkkonkurranse. For Dortmund bommet både Bender og Papastathopoulos, mens Joshua Kimmich skapte ny spenning da han gjorde det samme for Bayern. Han prøvde et skudd midt i mål, og keeper Roman Burki fikk det lett da han ble stående.

Arturo Vidal, Lewandowski og Thomas Muller traff derimot med sine straffespark for Bayern. Douglas Costa kunne dermed sikte cuptittelen for München-laget da han gikk fram for å ta lagets siste straffe.

Siste nytt

 • Bare uavgjort for Atlético Madrid

  Atlético Madrid spilte uavgjort mot Tarik Elyounoussis Qarabag i dagens gruppespillskamp i Mesterligaen.

  Dermed står Atlético, som har nådd finalen i to av de tre siste sesongene, med bare to poeng etter tre kamper. Chelsea leder gruppen foran Roma.

  Azerbaijan Soccer Champions League Kevin Gameiro, Maksim Medvedev
  Foto: Aziz Karimov / AP
 • OL-sjef siktet for korrupsjon

  Carlos Nuzman, sjefen for fjorårets OL i Rio de Janeiro, er formelt siktet for korrupsjon, hvitvasking, skatteunndragelse og kriminell virksomhetsledelse. Nuzman er fra før suspendert fra sine verv i Den internasjonale olympiske komité (IOC).

  Brazil Nuzman Arrested
  Foto: Silvia Izquierdo / AP
 • Fem kamper for Ylven

  Vålerengas Martin Laumann Ylven er utestengt i fem kamper for den røffe taklingen mot Alexander Wall i søndagens kamp mot Frisk Asker. Vålerenga har akseptert straffen.

  GET-Ligaen i hockey: Storhamar - Vålerenga
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal