NRK Meny
Normal

Pep gråt etter cupgull i siste kamp

En meget rørt Pep Guardiola gråt sine gledestårer etter at Bayern München vant upfinalen med straffeseier over Borussia Dortmund i kveld.

Pep Guardiola

SISTE KVELD: Pep Guardiola var rørt etter sigeren og cupmeisterskapet i sin siste kamp som Bayern-trenar

Foto: KAI PFAFFENBACH / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..

Det var målløst etter 90 minutter, og også etter 120. Men i straffekonkurransen var Bayern best og vant 4-3. Douglas Costa ble matchvinner.

Da rant tårene for populære Pep, som slutter i Bayern etter tre sesonger. Han skal nå til England og Manchester City.

Verken Bayern München eller Borussia Dortmund klarte å finne veien til nettmaskene i den tyske cupfinalen, og dermed måtte de to lagene, som endte som henholdsvis nummer en og to i årets Bundesliga, ut i straffesparkkonkurranse.

Bayern München

AVGJØRELSEN: Douglas Costa setter inn Bayerns avgjørende straffe, og gir Pep Guardiola cupgull som avskjedspresang

Foto: KAI PFAFFENBACH / Reuters

Der var det Bayern som til slutt var best og vant 4-3 etter at Dortmund-spillerne Sven Bender og Sokratis Papastathopoulos misbrukte sine straffer. Benders skudd ble reddet av Manuel Neuer, mens Papastathopoulos skjøt stolpe-ut.

Både Bayerns Robert Lewandowski, årets toppscorer i Tyskland, og Dortmunds Pierre-Emerick Aubameyang hadde muligheten til å sende sitt lag i ledelsen i annen omgang i ordinær tid, men begge satte ballen over. Heller ingen andre klarte å score, og dermed måtte to slitne lag ta fatt på en ny halvtime på Olympiastadion i Berlin.

I ekstraomgangene kom det heller ingen scoringer, og bein med kramper måtte ut i straffesparkkonkurranse. For Dortmund bommet både Bender og Papastathopoulos, mens Joshua Kimmich skapte ny spenning da han gjorde det samme for Bayern. Han prøvde et skudd midt i mål, og keeper Roman Burki fikk det lett da han ble stående.

Arturo Vidal, Lewandowski og Thomas Muller traff derimot med sine straffespark for Bayern. Douglas Costa kunne dermed sikte cuptittelen for München-laget da han gikk fram for å ta lagets siste straffe.

Siste nytt

 • Vinduet stengt i Italia

  Etter klokken 20 i kveld kan ikke Serie A-klubbene hente flere spillere denne sommeren. På en rolig siste dag ble det klart at Arsenal-duoen David Ospina og Joel Campbell går til henholdsvis Napoli og Frosinone, Simone Zaza fra Valencia til Torino, mens Diego Laxalt (Genoa) og Samu Castillejo (Villareal) ble presentert som Milan-spillere.

  Klubblegenden Claudio Marchisio er løst fra kontrakten etter 25 år i Juventus.

  Premier League - Arsenal vs Stoke City
  Foto: Hannah Mckay / Reuters
 • Liverpool-stopper klar for Cagliari

  Den tidligere Vålerenga-forsvareren Ragnar Klavan forlater Liverpool til fordel for Serie A-klubben Cagliari. Det bekreftet engelskmennene fredag kveld. Italienerne betaler angivelig drøyt 20 millioner kroner for Klavan.

  Man United Liverpool Soccer
  Foto: Tony Ding / AP
 • Weng slått av 20-åring

  Det ble norsk seier i begge sprintklassene da langrennsløperne fullførte del tre av Toppidrettsveka fredag.

  Vind-løper Mathilde Myhrvold vant A-finalen blant kvinnene foran slovenske Katja Visnar. Heidi Weng knep tredjeplassen.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NM-veka: NM-kveld