Cupfiasko for Aalesund mot 2. divisjonslag

Aalesund er ute av cupen etter straffesparkdrama mot sunnmørsnaboene Brattvåg.

John Arne Riise

UTE AV CUPEN: Aalesund og John Arne Riise.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Vi har flere sjanser og vi burde score. Det er for dårlig, rett og slett, sier «Mos» etter kampen.

Aalesund hadde før kampen hanglet seg gjennom cupens første to runder.

De overbeviste ikke mot nabolaget Spjelkavik og i det påfølgende lokaloppgjøret mot 3. divisjonslaget Herd var eliteserielaget nær ved å ryke ut av cupen da kampen gikk til ekstraomganger.

I 3. runde av cupen var det duket for et nytt sunnmørsoppgjør da AaFK gjestet 2. divisjonslaget Brattvåg, og de tidligere cupmesterne viste nok en gang at de ikke har fått helt taket på den norske fotballfesten i år.

Tirsdag måtte Aalesund spille ekstraomganger nok en gang, og allerede etter to minutter av første ekstraomgang kom kalddusjen for gjestene: Innbytter Eirik Høivik headet hjemmelaget i ledelsen.

Skapte lite

Aalesund stilte med toppet lag og hadde mye av spillet i denne kampen, men laget kom likevel til svært få målsjanser.

Et lite fantasifullt Aalesundslag skapte ikke allverden mot et Brattvåg som forsvarte seg godt, og lagene gikk til pause uten scoringer.

Hjemmelaget var gode på kontringer og var i begynnelsen av 2. omgang nær ved å ta ledelsen da Finn Alvestad kom tll avslutning. Skuddet gikk imidlertid i keeper og ut til hjørnespark.

Aalesund fortsatte å presse utover i 2. omgang, men pasningsspillet ble for upresist og løsningene for enkle for Brattvåg-forsvaret.

Bjørn Helge Riise følte Aafk styrte kampen, men gratulerer Brattvåg med avansement i cupen

Skapte nytt håp

I forrige runde ble John Arne Riise en av redningsmennene da han scoret i det 87. spilleminutt. I tirsdagens kamp maktet han ikke å markere seg.

I stedet ble det Mostafa Abdellaoue (som scoret to mot Herd), som utlignet til 1-1 fem minutter før dommeren blåste av 2. ekstraomgang.

Dermed gikk kampen til straffesparkkonkurranse.

Der bommet Oddbjørn Lie som førstemann for AaFK, mens de ni andre spillerne satte sine forsøk i mål.

– Vi gjør en fantastisk jobb

I Brattvåg eksploderte jubelen hos et ekstatisk hjemmepublikum, som knapt kunne tro at laget hadde tatt seg videre til 4. runde.

– Arbeidsinnsatsen som spillerne legger ned er helt enorm. Vi gjør en fantastisk jobb. Det er mye kunnskap og klokskap i dette laget, sier Brattvåg-trener Per Erik Gidlund.

Slukørete AaFK-spillere måtte på sin side skuffet innse at cup-eventyret var over for denne gang.

– Jeg følte at vi styrte hele kampen, men det var Brattvåg som satte sjansene. Grattis til Brattvåg, sier Bjørn Helge Riise.

– Vi hadde som mål å komme til finalen. Cupen er noe spesielt i Norge, og vi tok ikke lett på denne kampen, understreker han.

Dårlige avslutninger

Seieren var ikke ufortjent.

Den første virkelig store målsjansen til bortelaget kom først etter 75 minutter. Franck Boli var godt plassert, men en kjemperedning av Brattvåg-keeper stoppet skuddet fra spissen.

AaFK hadde flere muligheter til avgjøre kampen de siste minuttene av den ordinære spilletiden, men som tidligere i kampen: Avslutningene ble for dårlige.

Dermed endte kampen med Aalesunds-exit i cupen og en ripe i lakken for trener Trond Frediksen, som ikke var fornøyd med tirsdagens forestilling.

– Det er skuffende at vi er ute av cupen, men vi er ikke gode nok foran Brattvågs mål. Da blir det trøbbel. Nå må vi konsentrere oss om serien, men det er en kjempenedtur, sier en skuffet trener.

En skuffet Aafk-trener Trond Fredriksen etter kampen der Brattvåg slo Aafk ut av cupen

Siste nytt

 • Digne reddet uavgjort for Everton

  Everton gikk mot et sviende tap for Watford på hjemmebane, men seks (!) minutter på overtid utlignet Lucas Digne på et strålende frispark til 2-2. Everton er dermed på 7.-plass i Premier League etter 16 spilte kamper, mens Watford ligger på 12.-plass – tre poeng bak Everton.

  FBL-ENG-PR-EVERTON-WATFORD
  Foto: LINDSEY PARNABY / AFP
 • Utestengt for rasisme

  Fire Chelsea-supporterar er utestengt mistenkt for rasisme. I kampen mot Manchester City søndag skal fleire personar ha ropt heftig mot Raheem Sterling. Dette skjer ei veke etter at det vart kasta bananskal mot Arsenals Pierre Emerick- Aubameyang i kampen mot Tottenham.

  Raheem Sterling
  Foto: Adrian Dennis / AFP
 • Russland klar for EM-semifinalen

  Dei russiske kvinnene hadde full kontroll på Danmark og vann overlegent 32–21 i handball-EM måndag kveld. Dermed er Russland første lag som er klart for semifinalen i EM, medan eventyret er over for Danmark. Anna Vjakhireva vart toppscorar med ni mål.

  Møbelringen cup 2016: Norge - Russland.
  Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal