Hopp til innhold

Ronaldo svarte på to spørsmål: – Kapittelet er avsluttet

På pressekonferansen etter kampen fikk Cristiano Ronaldo kun to spørsmål, hvor det ene handlet om Manchester United. Da svarte han kort.

Journalisten spurte den portugisiske superstjernen om den vanskelige uken han har hatt, etter å ha terminert kontrakten med Manchester United. Og hvordan det påvirker Portugal under VM og hva kan folket forvente av laget og Ronaldo framover.

– Dette kapittelet er avsluttet. Det er ferdig, sa Cristiano Ronaldo før han takket for seg og forlot presserommet.

Portugiseren ble nylig enig med Manchester United om å terminere kontrakten, etter et intervju som sjokkerte fotballverden.

Se intervjuet her:

– Jeg føler meg forrådt. Cristiano Ronaldo holder ingenting tilbake i intervjuet som sender sjokkbølger gjennom fotballverdenen.

– Jeg føler meg forrådt. Cristiano Ronaldo holder ingenting tilbake i intervjuet som sender sjokkbølger gjennom fotballverdenen.

Der hamret Ronaldo løs på klubbens manager Erik ten Hag, og sa han ikke hadde noen respekt for den nederlandske sjefen.

Han sa også at han følte seg forrådt av flere personer i klubben. Dermed gikk portugiseren inn i verdensmesterskapet uten noen klubb å returnere til når pokalen er utdelt i slutten av desember.

Likevel fikk hans Portugal en god start på VM med seier mot Ghana i en målrik kamp, hvor Ronaldo selv ble historisk.

Ronaldo ble historisk

Portugals superstjerne jaktet nemlig nok en rekord i sin eviglange fotballkarriere. 37-åringen kunne bli den aller første til å score i fem VM-sluttspill for herrer.

Etter 65 minutter fikk han en enorm mulighet til dette, da han vant et straffespark, etter å ha blitt felt av Mohammed Salisu. Fra elleve meter var storscoreren aldri i tvil, og sendte Portugal i ledelsen.

– Han har scoret i VM 2006, 2010, 2014, 2018 og 2022, kunne NRKs kommentator Andreas Stabrun Smith melde.

Ghana slo dog tilbake, og utlignet like etterpå. Men Portugal hadde kontroll, og scoret to ganger til 3–1.

Kopierte Ronaldo-feiring

Det ble likevel en høydramatisk avslutning på kampen. Etter at Osman Bukari satte inn 3–2 like før 90 minutter spilt, leverte han en spesiell feiring.

Abdul Baba Rahman ble spilt fri på venstresiden og rundlurte João Cancelo. Inne i feltet ventet Osman Bukari som stanget inn innlegget fra Rahman.

Med lite tid igjen på klokken, valgte Ghana-angriperen å løpe til hjørneflagget for feire målet sitt.

Bukari feiret med den velkjente Cristiano Ronaldo-feiringen, foran hovedpersonen selv, som satt på benken. TV-bildene viste at Ronaldo slo ut med armene, og ikke var fornøyd med å se laget sitt slippe inn på tampen.

Siste nytt

 • Forholdene i Beaver Creek får hard kritikk – Odermatts trener mener det er fordel Kilde

  Arrangørene bak utforløypa i Beaver Creek får tøff medfart av både FIS-topp Markus Waldner og den østerrikske fartstreneren Sepp Brunner.

  Kritikken kommer som følge av at FIS' farsdirektør Hannes Trinkl skal ha lovet knallharde forhold i den amerikanske utforløypa.

  – Trinkl fortalte meg at Beaver Creek kom til å bli veldig tøft, sier Marco Odermatts trener Helmut Krug til Blick.

  Men til både Waldner, Brunner og Krugs fortvilelse skal løypa ha vært alt annet enn hard og isete da den første treningsomgangen ble gjennomført tirsdag kveld.

  – Under disse forholdene er denne løypa altfor lett. Selv svakere løpere vil klare å ta seg ned uten problemer. Og det er synd, tross alt ønsker vi å tilby seerne et skikkelig skue, sier Brunner.

  Østerrikeren får støtte av FIS' renndirektør Markus Waldner:

  – I en ordentlig løype skal det riste masse, men her gjør det dessverre ikke det i det hele tatt, sier han.

  Aleksander Aamodt Kilde var raskest på den første treningsøkta. Ifølge Krug har Atomic-løperne, og Kilde spesielt, en stor fordel på det enkle føret.

  – Hvis forholdene holder seg slik, vil Kilde være vanskelig å slå i de tre løpene i denne bakken, mener Helmut Krug.

  Det skal kjøres utforrenn både fredag og lørdag. Helgen avsluttes med super-G søndag.

  (NTB)

  Aleksander Aamodt Kilde hopper under trening i Beaver Creek tirsdag.
  Foto: AP
 • J19-jentene tapte første EM-kvalifiseringskamp

  Det norske J19-landslaget i fotball fikk en tøff start på sin EM-kvalifisering i Finland. Vertene vant den første kampen 1-0.

  De norske spillerne hadde mye av banespillet, men manglet det lille ekstra på siste halvdel. Det ble skapt en del sjanser, men målet uteble

  Lena Tyriberget trener det norske J19-landslaget.

  Finland tok ledelsen ved Milja Kiviranta etter en drøy halvtime av kampen.

  De norske jentene ga aldri opp håpet om poeng, men gikk av banen uten. Det ble ikke bedre av at Nora Blindheim Nøss pådro seg sitt annet gule kort og ble utvist i sluttminuttene.

  Norge har igjen Tyskland lørdag og Israel tirsdag i den innledende EM-kvalifiseringen. Laget som ender sist i puljen, rykker ned til B-nivået, mens de øvrige går videre til den avgjørende kvalifiseringen.

  (NTB)

  Portrett av Arna-Bjørnar spiller nr. 21 Nora Blindheim Nøss.
  Foto: NTB
 • Klopp bekrefter: Alisson og Jota ute i flere uker

  Liverpools keeper Alisson Becker og angrepsspiller Diogo Jota er begge satt ut av spill og mister flere kamper.

  Det bekreftet Liverpool-manager Jürgen Klopp på onsdagens pressekonferanse.

  – Begge er ute. Med Alisson er det litt mindre alvorlig, så vi må se – ikke dag for dag, han vil ikke spille i morgen, heller ikke på søndag, og sannsynligvis ikke uken etter, sa Klopp.

  – Diogo vil ta litt lengre tid, vi vet ikke nøyaktig hvor lang tid, men det er litt mer alvorlig. Vi må se, fortsatte han.

  Liverpool-duoen skadet seg i 1-1-kampen borte mot Manchester City sist helg.

  Torsdag kveld tar Liverpool imot Lask på hjemmebane i Europaligaen, før Fulham gjester Anfield søndag. Deretter skal laget opp mot Sheffield United (b), Crystal Palace (b) og Union Saint-Gilloise (b).

  Søndag 17. desember er det duket for storkamp når Manchester United kommer til Anfield.

  (NTB)

  Liverpool-keeper Alisson.
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal