Hopp til innhold

Ronaldo svarte på to spørsmål: – Kapittelet er avsluttet

På pressekonferansen etter kampen fikk Cristiano Ronaldo kun to spørsmål, hvor det ene handlet om Manchester United. Da svarte han kort.

Journalisten spurte den portugisiske superstjernen om den vanskelige uken han har hatt, etter å ha terminert kontrakten med Manchester United. Og hvordan det påvirker Portugal under VM og hva kan folket forvente av laget og Ronaldo framover.

– Dette kapittelet er avsluttet. Det er ferdig, sa Cristiano Ronaldo før han takket for seg og forlot presserommet.

Portugiseren ble nylig enig med Manchester United om å terminere kontrakten, etter et intervju som sjokkerte fotballverden.

Se intervjuet her:

– Jeg føler meg forrådt. Cristiano Ronaldo holder ingenting tilbake i intervjuet som sender sjokkbølger gjennom fotballverdenen.

– Jeg føler meg forrådt. Cristiano Ronaldo holder ingenting tilbake i intervjuet som sender sjokkbølger gjennom fotballverdenen.

Der hamret Ronaldo løs på klubbens manager Erik ten Hag, og sa han ikke hadde noen respekt for den nederlandske sjefen.

Han sa også at han følte seg forrådt av flere personer i klubben. Dermed gikk portugiseren inn i verdensmesterskapet uten noen klubb å returnere til når pokalen er utdelt i slutten av desember.

Likevel fikk hans Portugal en god start på VM med seier mot Ghana i en målrik kamp, hvor Ronaldo selv ble historisk.

Ronaldo ble historisk

Portugals superstjerne jaktet nemlig nok en rekord i sin eviglange fotballkarriere. 37-åringen kunne bli den aller første til å score i fem VM-sluttspill for herrer.

Etter 65 minutter fikk han en enorm mulighet til dette, da han vant et straffespark, etter å ha blitt felt av Mohammed Salisu. Fra elleve meter var storscoreren aldri i tvil, og sendte Portugal i ledelsen.

– Han har scoret i VM 2006, 2010, 2014, 2018 og 2022, kunne NRKs kommentator Andreas Stabrun Smith melde.

Ghana slo dog tilbake, og utlignet like etterpå. Men Portugal hadde kontroll, og scoret to ganger til 3–1.

Kopierte Ronaldo-feiring

Det ble likevel en høydramatisk avslutning på kampen. Etter at Osman Bukari satte inn 3–2 like før 90 minutter spilt, leverte han en spesiell feiring.

Abdul Baba Rahman ble spilt fri på venstresiden og rundlurte João Cancelo. Inne i feltet ventet Osman Bukari som stanget inn innlegget fra Rahman.

Med lite tid igjen på klokken, valgte Ghana-angriperen å løpe til hjørneflagget for feire målet sitt.

Bukari feiret med den velkjente Cristiano Ronaldo-feiringen, foran hovedpersonen selv, som satt på benken. TV-bildene viste at Ronaldo slo ut med armene, og ikke var fornøyd med å se laget sitt slippe inn på tampen.

Siste nytt

 • NBA markerte Griners hjemkomst

  Flere NBA-lag ønsket Brittney Griner velkommen hjem i torsdagens kamper etter at WNBA-stjernen ble sluppet fri fra russisk fangenskap.

  Griner ble løslatt i bytte mot en russiske våpenhandler. Griner, en av USAs beste kvinnelige basketballspillere, ble dømt til ni års fengsel i august etter at hun i februar ble stoppet på flyplassen i Moskva for besittelse av cannabisolje. Oljen brukes i e-sigaretter.

  NBA-lag har lenge lagt press på amerikanske myndigheter for å få 32-åringen hjem, og etter at nyheten om at hun er fri kom, prydet hun storskjermen i flere arenaer. Blant annet i hjemstaten Texas, der Houston Rockets møtte San Antonio Spurs i et delstatsderby.

  I tillegg var rådhuset i Houston lyst opp i USAs farger i forbindelse med hjemkomsten.

  Portland Trail Blazers hadde et bilde av henne med påskriften «OL-gullvinner Britney Griner kommer hjem», mens Miami Heat ønsket henne «velkommen hjem».

  Griner er født i Houston og spiller for Phoenix Mercury i den kvinnelige toppligaen. Der har hun vært siden 2013, samtidig som hun har spilt for russiske UMMC Jekaterinburg når WNBA-sesongen har hatt pause.

  Det var i forbindelse med dette at hun ble pågrepet på flyplassen i Moskva. (NTB)

  Rockets Spurs Basketball
  Foto: Darren Abate / AP
 • Haug scoret for Roma tross tap

  Sophie Romàn Haug scoret for Roma da Wolfsburg viste muskler og vant 4-2 i gruppespillet i mesterligaen torsdag kveld.

  Ewa Pajor sendte Wolfsburg i ledelsen etter 24 minutter, før Sveindís Jane Jónsdóttir scoret vertenes andre mål i det 40. spilleminutt.

  Andressa Alves utlignet for Roma to minutter senere, men det hjalp lite da Lena Lattwein og Pajor scoret Wolfsburgs tredje og fjerde mål i andre omgang.

  Mens Emilie Haavi startet kampen for Roma, ble Haug og Mina Bergersen henvist til gjestenes benk.

  Haug ble byttet inn etter 63 minutter og satte inn reduseringen 13 minutter senere.

  Wolfsburg topper gruppe B med ti poeng etter fire kampen. Roma følger på 2.-plass, tre poeng bak.

  Privatlandskamp fotball kvinner 2022: Norge - Brasil (1-4)
  Foto: Annika Byrde / NTB
 • Forventer at Hamilton forlenger

  Mercedes mektige sjef Toto Wolff er klar på at superstjernen Lewis Hamilton kommer til å forlenge med Formel 1-laget til tross for en seiersløs sesong.

  – Han (Hamilton) har ingen gode grunner til å forlate Mercedes etter neste sesong, eller å sette strek for karrieren, sier Wolff i Formel 1-podkasten «Beyond the Grid», ifølge britiske Daily Mail.

  Mercedes-sjefen innrømmer samtidig at 37-åringens kontrakt, som går ut etter neste sesong, vil være «ett av temaene» laget vil se nærmere på i vinterpausen.

  – Det er ikke satt noen frist for å lande en ny kontrakt. Lewis er en del av teamet, og teamet er en del av Lewis, fortsatte Wollf. (NTB)

  F1 US Grand Prix Auto Racing
  Foto: Charlie Neibergall / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Er Ola Lunde og fotball den perfekte kombinasjonen? 00:51
Neste