Hopp til innhold

Courtois til NRK: – Wales spiller som et lag, det er forskjellen

LILLE/OSLO (NRK): Belgia-keeper Thibaut Courtois gikk hardt ut mot eget mannskap etter kvartfinaletapet. Så hyllet han Wales for å stå sammen som et lag.

FBL-EURO-2016-MATCH46-WAL-BEL

JUBEL OG TÅRER: Wales' målvakt Wayne Hennessey gir Belgia-keeper Thibaut Courtois en trøstende klem.

Foto: PHILIPPE HUGUEN / Afp

Laster innhold, vennligst vent..

Thibaut Courtois hadde en tung dag på jobben mot sensasjonelle Wales, og måtte plukke tre baller ut av nettet. Etter kampen viste han tydelig misnøye med trener Marc Wilmots taktikk, og Belgias prestasjoner.

– Vi begynte veldig bra, men så falt vi bakover. De dominerte, og vi klarte ikke engang å ta ballen fra dem. Det var skuffet stemning og litt sinne i garderoben. Dette var en gylden mulighet for oss til å ta oss til finalen, sier Chelsea-keeperen til NRK.

24-åringen insisterer på at de aldri så på Wales som lett motstand, og hyller jobben de la ned.

– Wales imponerte meg. Vi visste vi skulle møte et lag som forsvarte seg bra, men samtidig kan score. De spiller som et samlet lag, og det var forskjellen, mener Courtois.

Wales vinner 3-1 over Belgia i fotball-EM. Komm.: Christian Nilssen og Tom Nordlie.

KLAR FOR SEMIFINALE: Slik reagerte spillerne etter kampen.

– Wales kan gå til finale

– Vi skulle ikke sluttet å spille som vi gjorde de første 20 minuttene. Det er vår egen feil at vi taper. Vi burde gjort det bedre med dette laget, sier Belgias målscorer Radja Nainggolan til NRK.

Belgia måtte klare seg uten forsvarsklippene Jan Verthonghen og Thomas Vermaelen, men heller ikke fremover på banen stemte det for laget, som er ranket som nummer to i verden.

– Det betydde en del at de var ute, og de to første målene er personlige feil. Men vi kan ikke bare skylde på de unge guttene. Hele laget mislyktes. Da vi scoret først, følte vi at vi kunne vinne, så vet jeg ikke hva som skjedde, om vi ble redde eller hva det var, forklarer en tydelig skuffet Courtois.

– Hvorfor et dette et mesterskap for «underdogs»?

– Fotballen er ikke som før, da de store lagene vant lett. Møter man lag med solide forsvar, kan de gå videre. Wales kan gi Portugal store problemer og gå til finalen.

Gir lagmoralen æren

Laginnsatsen til Wales var det mange som fremhevet. Da seieren var sikret, samlet de seg og formet et hjerte. Så jublet de med fansen, og Gareth Bale ledet an «en Island-feiring».

– Dette viser noe om oss som lag. Vi står tett sammen, noe man også ser etter scoringene. Vi liker å være sammen og vil gjøre hva som helst for hverandre. Jeg tror det er lagmoralen som har tatt oss hit i dag, forteller kaptein og målscorer Ashley Williams til NRK.

– Det er helt utrolig at vi er i semien. Jeg klarer ikke å beskrive det. Det er stort og nå vil vi bra dra til hotellet og la det synke inn, sier han og smiler.

SOCCER-EURO-WAL-BEL/

«TOK EN ISLAND»: Gareth Bale ledet an feiringen med Wales-supporterne.

Foto: Carl Recine / Reuters

Siste nytt

  • Skaslien og Nedregotten videre i curling-VM

    Det norske ekteparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten vant sin sjette kamp på rad da Sveits ble slått 6-5 den blandede parturneringen i curling-VM.

    Tidligere onsdag slo de Italia 7-4. Dermed topper duoen gruppe A sammen med Sveits og er klar for utslagsrundene allerede før siste kamp i grunnspillet.

    Torsdag venter Spania, som ligger sist i gruppe A.

    Det gjelder å komme seg blant de tre beste i gruppen. Vinneren går direkte til semifinalen, mens to de to neste skal ut i utslagsrunde mot toer- og treerlagene fra gruppe B.

    Skaslien og Nedregotten spiller sitt første mesterskap sammen siden de tok sølv i Beijing-OL i 2022. (NTB)

    Nedregotten og Skaslien
    Foto: LILLIAN SUWANRUMPHA / AFP
  • Kolstad tok første stikk i semifinalen mot Drammen

    Kolstad gikk hardt ut på vei mot 32-26-seier over Drammen i lagenes første semifinalekamp i håndballsluttspillet.

    Seriemesteren ledet med fem mål i egen hall før DHK noterte sitt første. Bortsett fra en kort periode tidlig i 2.-omgangen ble duellen aldri spennende og Kolstad vant med seks mål.

    Semifinalen spilles i best av tre oppgjør. Kolstad kan avgjøre serien med borteseier mandag.

    Den andre semifinalen er mellom Elverum og ØIF Arendal.

    Kolstad er regjerende sluttspillmester. Inntil fjorårets finaletap hadde Elverum vunnet turneringen ni ganger på rad. (NTB)

    REMA1000-ligaen: Kolstad-Elverum 29–28.
    Foto: Ole Martin Wold / NTB
  • Glimt møter Lillestrøm i cupens 3. runde

    Onsdag kveld ble oppgjørene i 3. runde i cupen trukket. Tittelforsvarer Molde gjester Hødd.

    Molde er regjerende norgesmestere etter at de slo Bodø/Glimt 1-0 i fjorårets finale. Årets utgave avgjøres 7. desember på Ullevaal stadion.

    Allerede 1. mai skal neste runde spilles. Disse lagene møtes (eliteseriekamper uthevet):

    Sogndal – KFUM Oslo, Lysekloster – Kjelsås, Bodø/Glimt – Lillestrøm, Eik Tønsberg/Fredrikstad – Rosenborg, Råde – Hønefoss/Sarpsborg 08, Strømsgodset – Kristiansund, Hødd – Molde, Tromsdalen – Viking, Egersund – HamKam, Sandnes Ulf – Odd, Alta – Stabæk, Arendal – Bryne, Eidsvold Turn – Åsane, Ranheim – Raufoss, Levanger – Brann, Oppsal/Vålerenga – Tromsø.

    Alle oppgjørene i 2. runde er imidlertid ikke spilt enda. Torsdag spilles Fredrikstad – Eik Tønsberg, Sarpsborg – Hønefoss og Oppsal – Vålerenga.

    Det har vært flere cupbomber allerede i årets turnering. I første runde røk eliteserielagene Haugesund og Sandefjord ut for henholdsvis Torvastad og Fløy. Resten av eliteserielagene berget seg imidlertid videre fra 2. runde. (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: Lillestrøm - Bodø/Glimt (0-5)
    Foto: Javad Parsa / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal