Costa utestenges i tre kamper

Diego Costa slapp rødt kort mot Arsenal, men satte sinnene i kok. Men nå er han straffet av FA i ettertid for bråket mot Arsenal.

DIEGO COSTA

BRÅK: Diego Costa havnet i trøbbel mot Arsenal sist helg, men slapp utvisning til manges fortvilelse. Nå har han imidlertid blitt straffet.

Det bekrefter FA (Det engelske fotballforbundet) i kveld. Det betyr at Chelsea-spissen Costa straffes i ettertid selv om han ikke ble utvist etter bråket mot Arsenal. Det fikk mange til å rase. Rabalderet stoppet kampen i flere minutter sist helg.

Det er kampene mot Walsall, Newcastle og Southampton Costa nå må stå over etter dommen som kom på bakgrunn av det FA så på som voldelig atferd.

Undersøkte videoopptak

FA gikk gjennom videobildene fra kampen etter at dommerne på arenaen ikke reagerte. Det er for å ha slått til Arsenal-spiller Laurent Kosecielny i det 43. minutt av byderbyet Costa er straffet for.

Chelsea slo Arsenal komfortabelt 2-0, men det var ikke det folk snakket om etterpå.

Kampens mest kontroversielle øyeblikk skjedde rett før pause: Diego Costa gjorde alt for å terge Laurent Koscielny: Kjørte hendene opp i ansiktet hans, slo ham i ansiktet og dyttet ham til slutt i bakken.

Koscielny bet ikke på lunta, men det gjorde lagkamerat Gabriel. Midtstopperen tok hevn ved å tråkke på Costa, og ble utvist. Nå slipper derimot Gabriel straffen på tre kamper for denne hendelsen etter at FA har gått gjennom saken.

- En liten baby

Etterpå fikk Costa solid hets fra flere hold blant tidligere fotballhelter.

– Han er en liten baby, sa ekspert Rio Ferdinand i det engelske BT Sport-studioet i pausen.

– Selv Chelseas fans kommer til å begynne å mislike ham hvis han fortsetter med dette, sa sidemann og tidligere Arsenal-spiss Ian Wright.

• Verstappen vant i Kina

Max Verstappen vant Formel-1-sprinten i Kina natt til lørdag norsk tid.

Han slo Lewis Hamilton med 13,043 sekunder.

• Storhamar knuste Vålerenga

Storhamar var klart best og vant den tredje kampen 4-1 i NM-finaleserien mot Vålerenga.

Laget fra Hamar leder nå 2–1 i kamper, og mangler to seire på å sikre seg kongepokalen.

Storhamars Sverre Rønningen ble kampens store spiller med to mål for vertene.

NM-sluttspillet ishockey menn, finale 1. kamp (best av 7), Storhamar -Vålerenga (5-1)
  • Norsk hockey-tap i Ungarn

Norge tapte 1–2 mot Ungarn i en privatlandskamp i ishockey fredag kveld.

Viktor Granholm scoret Norges mål i overtall i det som NTB omtaler som en kamp som «ikke vil bli husket lenge».