NRK Meny
Normal

Costa snøt United for seier i overtidsdrama: – Dypt frustrert

Louis van Gaal får ikke ro rundt sjefsstillingen i Manchester United. Da Diego Costa snøt laget for seieren på overtid betyr det at van Gaals sesong er identisk med den David Moyes leverte, før han ble sparket.

Chelsea

PÅ OVERTID: Diego Costa utlignet på overtid for Chelsea da de lå under 0-1 mot Manchester United.

Foto: Stefan Wermuth / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..

For det kunne blitt tre svært viktige poeng for både Manchester United og Louis van Gaal på Stamford Bridge. Men da dukket Diego Costa opp på overtid etter at Chelsea lenge hadde jaget utligningen. Costa skjøt rett på de Gea på første forsøk på kloss hold, men da han fikk ballen i retur gjorde han ingen feil fra spiss vinkel. Dermed raknet seiersfesten til bortelaget som tok ledelsen ved Jesse Lindgard etter en times spill.

– Louis van Gaal sa at de kunne ta ligaen om de vant mot Chelsea, Det gjorde de ikke og de kan ikke ta ligaen. Det er for langt frem, sier Erik Thorstvedt på TV 2s sending av kampen.

Identisk med Moyes

Ikke minst hadde seier vært et pusterom for van Gaal som mener at laget vinner for få kamper. Og disse tallene viser at van Gaal neppe sitter trygt:

Sammenligner man David Moyes føreste 25 seriekamper i 2013/14, før han ble sparket, og resultatene van Gaal har hatt med laget denne sesongen ser det identisk ut:

United under van Gaal 15/16:

25 kamper: 41 poeng (11-8-6, målforskjell 32-22)

United under Moyes 13/14

25 kamper 41 poeng (12-5-8, målforskjell 41-31)

I Mesterligaen gikk Moyes sitt lag til kvartfinale. Årets lag røk ut i gruppespillet. I FA-cupen røk United ut i 3. runde i 2014. Nå er laget klar for 5. runde.

Før helgen meldte også BBC at Manchester United skal ha innledet forhandlinger med Jose Mourinho.

– Når det skrives sånn tull om meg, kan jeg ikke tro at det allerede er et forhold mellom José Mourinho og United, svarte van Gaal, ifølge BBC.

Derfor ville en seier nok smakt ekstra godt på Stamford Bridge mot klubben som sparket Mourinho tidligere denne sesongen.

– Jeg er dypt frustrert, for vi var det beste laget. Vi vant ikke igjen. Vi hadde sjansene, sier Louis van Gaal etter kampen på intervjuet som blir vist på TV 2.

Sterk kamp

Gjennom kampen var begge lagene gode. Først var United nærmest ledelse. Men hjemmelaget hadde Thibaut Courtois som var særdeles god i Chelsea-målet.

Og da unggutten Jesse Lindgard hadde overlistet både Chelsea-forsvaret og Courtois og scoret ledermålet, snudde kampen mer og mer i Chelseas favør.

Men det var ikke bare Courtois som tok frem sine ypperste klasse mellom stengene. Frem til Costa til slutt fikk satt ballen i nettet var David de Gea fremragende.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Remis for Carlsen mot Anand

  Magnus Carlsen spilte remis mot sin gamle VM-utfordrer Vishy Anand fra India i 9. runde av Wijk aan Zee-turneringen. Carlsen spilte med svarte brikker og etter 32 trekk ble spillerne enig om remis. Etter ni kamper er nordmannen med og kjemper om seieren.

  Magnus Carlsen i Riyadh
  Foto: FARIS GHAITH /AFP / NTB scanpix
 • Nadal trakk seg fra Australian Open

  Rafael Nadal trakk seg fra Australian Open i Melbourne etter at han pådro seg en skade i fjerde sett mot Marin Cilic. Spanjolen spilte fem sett mot Cilic før han valgte å trekke seg fra kampen.

  Rafael Nadal
  Foto: Saeed Khan / AFP
 • Mowinckel leder i Italia

  Ragnhild Mowinckel kjørte raskest av samtlige i første omgang av verdenscuprennet i storslalåm i italienske Kronplatz tirsdag.

  Mens storfavoritten Mikaela Shiffrin kjørte ut. Mowinckel kjørte en strålende omgang og hoppet opp og ned av glede i målområdet etter å ha kjørt inn åtte hundredeler foran hjemmehåpet Marta Bassino. Tyske Viktoria Rebensburg følger ytterligere ett hundredel bak på tredjeplass. Andre omgang starter kl: 13.00.

  mow
  Foto: Marco Tacca / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Vinterstudio
Vinterstudio
Slalåm, menn
V-cup alpint: Slalåm 1. omgang, menn
V-cup alpint: Slalåm 1. omgang menn
V-cup alpint: Slalåm 2. omgang, menn
V-cup alpint: Slalåm 2. omgang menn