NRK Meny
Normal

Costa snøt United for seier i overtidsdrama: – Dypt frustrert

Louis van Gaal får ikke ro rundt sjefsstillingen i Manchester United. Da Diego Costa snøt laget for seieren på overtid betyr det at van Gaals sesong er identisk med den David Moyes leverte, før han ble sparket.

Chelsea

PÅ OVERTID: Diego Costa utlignet på overtid for Chelsea da de lå under 0-1 mot Manchester United.

Foto: Stefan Wermuth / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..

For det kunne blitt tre svært viktige poeng for både Manchester United og Louis van Gaal på Stamford Bridge. Men da dukket Diego Costa opp på overtid etter at Chelsea lenge hadde jaget utligningen. Costa skjøt rett på de Gea på første forsøk på kloss hold, men da han fikk ballen i retur gjorde han ingen feil fra spiss vinkel. Dermed raknet seiersfesten til bortelaget som tok ledelsen ved Jesse Lindgard etter en times spill.

– Louis van Gaal sa at de kunne ta ligaen om de vant mot Chelsea, Det gjorde de ikke og de kan ikke ta ligaen. Det er for langt frem, sier Erik Thorstvedt på TV 2s sending av kampen.

Identisk med Moyes

Ikke minst hadde seier vært et pusterom for van Gaal som mener at laget vinner for få kamper. Og disse tallene viser at van Gaal neppe sitter trygt:

Sammenligner man David Moyes føreste 25 seriekamper i 2013/14, før han ble sparket, og resultatene van Gaal har hatt med laget denne sesongen ser det identisk ut:

United under van Gaal 15/16:

25 kamper: 41 poeng (11-8-6, målforskjell 32-22)

United under Moyes 13/14

25 kamper 41 poeng (12-5-8, målforskjell 41-31)

I Mesterligaen gikk Moyes sitt lag til kvartfinale. Årets lag røk ut i gruppespillet. I FA-cupen røk United ut i 3. runde i 2014. Nå er laget klar for 5. runde.

Før helgen meldte også BBC at Manchester United skal ha innledet forhandlinger med Jose Mourinho.

– Når det skrives sånn tull om meg, kan jeg ikke tro at det allerede er et forhold mellom José Mourinho og United, svarte van Gaal, ifølge BBC.

Derfor ville en seier nok smakt ekstra godt på Stamford Bridge mot klubben som sparket Mourinho tidligere denne sesongen.

– Jeg er dypt frustrert, for vi var det beste laget. Vi vant ikke igjen. Vi hadde sjansene, sier Louis van Gaal etter kampen på intervjuet som blir vist på TV 2.

Sterk kamp

Gjennom kampen var begge lagene gode. Først var United nærmest ledelse. Men hjemmelaget hadde Thibaut Courtois som var særdeles god i Chelsea-målet.

Og da unggutten Jesse Lindgard hadde overlistet både Chelsea-forsvaret og Courtois og scoret ledermålet, snudde kampen mer og mer i Chelseas favør.

Men det var ikke bare Courtois som tok frem sine ypperste klasse mellom stengene. Frem til Costa til slutt fikk satt ballen i nettet var David de Gea fremragende.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Norge holdt liv i håpet

  Norges U19-gutter snudde til 3-2 med to sene mål av Erik Botheim og Christian Borchgrevink mot Finland. Jens Hauge sendte først Norge i ledelsen.

  Dermed er Norge på tredjeplass i EM-gruppen, bak Portugal på målforskjell etter at de tapte 2-3 mot gruppeleder Italia, som Norge møter søndag.

 • Sarpsborg på cruise-kontroll

  Sarpsborg tok seg enkelt videre til andre kvalifiseringsrunde i Europaligaen etter 2-0(1-0) over IBV Vestmannaeyjar (Island). Sammenlagt ble det 6-0.

  Mikkel Agger scoret begge målene foran 3552 tilskuere.

  Europa League, Sarpsborg 08 - IBV ( Island).
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • Nibali sendt til sykehus

  Tidligere Tour de France-vinner Vincenzo Nibali ble torsdag sendt til sykehus med mulig brudd i en ryggvirvel etter et sammenstøt med en politimotorsykkel. Uhellet skjedde mot slutten av torsdagens kongsetappe til Alpe d'Huez.

  Nibali
  Foto: Marco Bertorello / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
X Games Minneapolis -- Menn Skateboard Vertical Finale og Menn BMX Halfpipe Finale