Copa Libertadores

 • Dobbel feiring for Flamengo

  Laurdag vann Flamengo finalen i Copa Libertadores – Sør-Amerikas meisterliga. Mindre enn 24 timar seinare kunne dei feire ligameisterskapet i Brasil.

  Det sikra dei seg då hardaste konkurrent Palmeiras tapte for Gremio. Palmeiras er 13 poeng bak Flamengo med fire kampar igjen å spele.

  Det er første gongen eit lag frå Brasil har vunne Copa Libertadores og den brasilianske ligaen same året sidan Santos gjorde det i 1963. På det laget spela Pelé.

  Copa Libertadores - Flamengo Victory Parade
  Foto: Ricardo Moraes / Reuters
 • Flamengo vant Copa Libertadores

  Det brasilianske laget Flamengo 2–1 over River Plate fra Argentina i finalen i Copa Libertadores - Sør-Amerikas svar på Mesterligaen. Flamengo, som er Sør-Amerikas mest populære lag. hadde ikke vunnet Copa Libertadores siden 1981.

 • Flamengos første tittel på 38 år

  Brasilianske Flamengo vann Copa Libertadores laurdag med 2-1 over River Plate frå Argentina. Det er flamengos første siger i turneringa sidan 1981.

  River Plate leia finalekampen i Lima i Peru til det stod att tre minutt. Men mål av innlånte Gabriel Barbosa frå Inter i det 89. minutt og på overtid gav Flamengo den etterlengta sigeren.

  Det betyr at det er Flamengo som skal representere Sør-Amerika i klubb-VM i Qatar i desember.

  Brazil Soccer Flamengo Fans
  Foto: Silvia Izquierdo / AP
 • Quintero-perle sikret River trofeet

  Det har vært mye bråk rundt årets Copa Libertadores-finale. Søndag ble den endelig spilt, i Madrid. Kampen gikk til ekstraomganger etter Benedetto- og Pratto-scoringer, og der fikk Boca rødt kort. Da klinket Juan Quintero til med strak vrist. Ballen smalt via tverrliggeren og i mål. Boca kastet keeperen frem, og Martinez scoret 3-1 i åpent nett. River Plate er årets Libertadores-mestere.

  Quintero
  Foto: Javier Soriano / AFP
 • Nektar å spele i Madrid

  River Plate nektar å reise til Madrid for å spele returkampen i finalen den søramerikanske meisterligaen mot byrival Boca Juniors.

  Kampen blei avlyst sist helg etter bråk i Buenis Aires. Klubben er dømd til å spele kampen utanlands, og det søramerikanske fotballforbundet bestemte at kampen skal gå i Madrid 9. desember. Men det vil ikkje River Plate.

  Første finalekamp enda 2-2.

  River Plates arena
  Foto: Marcos Brindicci / Reuters

Sportsnyheter

Keeper scoret fra midtbanen: – Usikker på om jeg skulle sikte på høyre eller venstre kryss

Piteå-keeper Guro Pettersen stjal overskriftene i Sverige da hun i ettermiddag scoret fra midtbanen. Nå skal hun øve på å juble.

Siste nytt

 • Berget scoret årets første

  Jo Inge Berget åpnet endelig scoringskontoen i Malmös 1-1-kamp borte mot AIK.

  Torsdagens toppkamp i svensk fotball mellom Malmö og AIK var 24 minutter gammel da Berget satte hodet på et presist slått frispark fra Anders Christiansen. Ballen gikk inn via bakerste stolpe.

  Scoringen var nordmannens første i den nye Allsvenskan-sesongen. I fjor stoppet han på seks seriemål for MFF.

  Fotball, svensk eliteserie.
  Foto: Andreas Hillergren / NTB
 • Rotet bort ny Europa-sjanse

  Everton kunne ha styrket egne sjanser til å spille i Europa neste sesong, men måtte nøye seg med 0–0 borte mot Aston Villa i Premier League torsdag.

  Dermed kan europacupspill glippe for Liverpool-klubben.

  Carlo Ancelottis menn imponerte ikke stort i borteoppgjøret mot Villa, og skapte få farligheter.

  Poengdelingen gjør at åttendeplasserte Everton er forbi Arsenal på tabellen, men de blåkledde er fortsatt utenfor europaplass.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Carl Recine / AP
 • Foss med sterk Giro-dag

  15.-plassen til Tobias Foss ble lyspunktet for Jumbo-Visma-laget i Giro d'Italia torsdag. Etterpå fikk nordmannen rosende omtale av lagets sportsdirektør.

  Foss var i mål 40 sekunder bak den sveitsiske etappevinneren Gino Mäder, som holdt unna for forfølgerne og sikret karrierens største triumf etter en lang dag i brudd.

  Torsdagens etappe ble ikke slik Jumbo-Visma hadde håpet på. Sammenlagthåpet George Bennett sviktet og greide ikke å henge med hovedfeltet.

  – Det Tobias viste, var en god prestasjon. Han endte ikke altfor langt bak de beste klatrerne, sier sportsdirektør Addy Engels i en uttalelse.

  Italy Giro Cycling
  Foto: Fabio Ferrari / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal