Hopp til innhold

Copa America 2021

 • Argentina til finale etter straffer

  Argentina er videre til finale i Copa América etter å ha slått Colombia på straffer. Den store helten ble keeper Emiliano Martínez, som reddet tre straffer.

  Argentina tok ledelsen etter seks minutter. Giovani Lo Celso fant Lionel Messi i 16-meteren med en fin pasning. Den lille magikeren danset rundt med Colombia-midtstopper Yerry Mina, før han ga ballen videre til Lautaro Martínez, som fra rundt tolv meter trillet ballen kontrollert ned i venstre hjørne.

  Colombia utlignet med et flott mål etter 60 minutter, og selv om blant andre Messi var nære på å avgjøre kampen i sluttminuttene, endte det 1–1. Dermed skulle kampen bli avgjort på straffesparkkonkurranse.

  Der var Martinez svært god. Keeperen reddet tre straffer, først fra Davinson Sánchez og deretter fra stopperkollega Mina. Da Edwin Cardona ble nødt til å score for å unngå nederlag, gikk Martinez riktig vei nok en gang.

  Dermed blir det Argentina som møter Brasil i finalen på Maracanã søndag. Da kan Messi vinne sitt første seniortrofé med hjemlandet. (NTB)

  Brazil Argentina Colombia Copa America Soccer
  Foto: Andre Penner / AP
 • Brasil til finale i Copa America

  Lucas Paqueta gjentok bedriften fra kvartfinalen og scoret kampens eneste mål i semifinalen mot Peru i Copa América. Dermed er Brasil klare for finale.

  Gultrøyene dominerte i første omgang, men Peru-keeper Pedro Gallese åpnet svært sterkt og vartet blant annet opp med en spektakulær dobbeltredning etter 18 minutters spill.

  Rundt ti minutter før hvilen måtte han imidlertid se seg slått etter en enorm soloprestasjon av Neymar. Etter å ha blitt spilt gjennom av Richarlison, dro PSG-stjerna av tre peruanere i straffefeltet og serverte ballen til Lucas Paqueta, som kunne bredside ballen enkelt i mål fra rundt ti meter.

  Tirsdag blir det klart hvem som møter Brasil i finalen, da Colombia og Argentina møtes til semifinale – også den i Rio de Janeiro.

  Søndag blir det klart om Brasil klarer å vinne pokalen på hjemmebane. Finalen spilles på legendariske Maracana.

  Brazil Peru Copa America Soccer
  Foto: Silvia Izquierdo / AP
 • Messi herjet igjen

  Lionel Messi og Argentina tok seg til semifinale i Copa America da de vant 3-0 over Ecuador. Det første og andre målet var assistert av Messi, mens han tok ansvar selv med en frisparkscoring på overtid.

  Han er nå involert i form av assist eller scoring i åtte av ti Argentina-scoringer i denne turneringen.

  Argentinerne møter Colombia i semifinalen. I den andre semifinalen møtes Brasil og Peru.

  Brazil Argentina Ecuador Copa America Soccer
  Foto: Andre Penner / AP
 • Messi sendte Argentina til topps

  Lionel Messi sto for to mål og en målgivende pasning da Argentina slo Bolivia 4-1 i Copa America. Argentinerne er dermed klare for kvartfinale mot Ecuador.

  Argentina var allerede klare for cupspillet, men med seier over Bolivia ville de sikre førsteplassen i gruppe A.

  Det gjorde de anført av en meget god Messi.

  I den andre kampen vant Uruguay 1-0 over Paraguay takket være et straffespark av Edinson Cavani.

  Ettersom favorittene Argentina og Brasil vant sine grupper, kan lagene møtes i en finale dersom de tar seg videre fra kvart- og semifinalene.

  Lionel Messi.
  Foto: Rodolfo Buhrer / Reuters
 • Paraguay og Uruguay til cupspill

  Paraguay og Uruguay har tatt seg videre fra gruppespillet i Copa America. I samme gruppe (A) er Argentina og Chile allerede klare for kvartfinale.

  Paraguay seiret 2-0 over Chile, mens Uruguay vant med samme sifre mot Bolivia. Manchester Uniteds Edinson Cavani sørget for 2-0-scoringen til Uruguay.

  APTOPIX Brazil Bolivia Uruguay Copa America Soccer
  Foto: Andre Penner / AP

Sportsnyheter

Her koker det over for Lukaku - Martinez gir seg etter belgisk sjokkexit

De er rangert som nummer to på Fifa-rankingen, men Belgia røk på hodet ut av gruppe F. Da sjokkexiten var et faktum, rant det over for stjernespissen Romelu Lukaku.

Siste nytt

 • Sjekk Hovlands spinnville slag: – Oi, oi, oi!

  Viktor Hovland fikk en god start i Hero World Challenge, den eksklusive turneringen med kun 20 spillere som Tiger Woods arrangerer.

  Nordmannen vant fjorårets utgave av turneringen, og er i delt ledelse etter den første runden.

  Det etter en runde på tre slag under par, som inneholdt to birdier, én eagle og én bogey. Særlig eagle-en, to slag under par, var av det helt spektakulære slaget.

  Den kom på hull 14, et kort par 4-hull på i underkant av 300 meter. Hovland slo utslaget sitt hele veien opp på greenen, og var svært nær ved å gjøre hole-in-one.

  – Oi, oi, oi! Har du sett? Det er nesten hole-in-one, utbrøt Discovery-kommentator Per Haugsrud etter slaget.

  Hovland deler ledelsen med Tom Kim, Sepp Straka og Collin Morikawa.

  Turneringen vises på Discovery + og Eurosport.

 • Storhamar brøt Spartas seiersrekke

  Sparta Sarpsborgs seiersrekke på tolv kamper ble brutt med 0-3-tap for Storhamar i eliteserien i ishockey torsdag. Østfoldingene er fortsatt serieleder.

  Sparta hadde foran torsdagens oppgjør ikke tapt siden 2-3-nederlaget i overtid mot Lillehammer tidlig i oktober. Laget fra Sarpsborg har siden radet opp med seirer og tatt seg til toppen av eliteserien.

  Lillehammer herjet med Manglerud Star og vant 8-0.

  Det sto 2-2 allerede etter ni minutter i kampen mellom Vålerenga og Ringerike, men så gikk det nesten en halvtime i kamptid før det neste målet kom. Kampen måtte til slutt avgjøres i forlengning og Vålerenga fant 4-3.

  Frisk Asker slo tabelljumbo Grüner 3-2. Esbjørn Fogstad Vold ble matchvinner ti minutter før slutt.

  Eliteserien ishockey menn Manglerud Star - Sparta (0-7)
  Foto: Javad Parsa / NTB
 • Her skriver Frappart fotballhistorie

  Frankrikes Stéphanie Frappart ble torsdag historisk. Hun er første kvinne til å lede en VM-kamp i fotball for menn med oppgjøret mellom Tyskland og Costa Rica. Tidligere i Qatar-mesterskap har Frappart vært fjerdedommer.

  38-årige Frappart er en av tre kvinnelige hoveddommere som er tatt ut til årets VM. I alt er det 36 kampledere på plass i Qatar.

  – Dette avslutter en lang prosess som startet for flere år siden med utvikling av kvinnelige dommere til herreturneringer på junior- og seniornivå. Nå viser vi klart og tydelig at det er kvalitet, ikke kjønn, som teller for oss, sa Fifa-topp og tidligere stjernedommer Pierluigi Collina da Frappart ble utpekt til å lede kampen mellom Tyskland og Costa Rica.

  Neuza Back (Brasil) og Karen Diaz (Mexico) er med som assistentdommere.

  (NTB)

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Er Ola Lunde og fotball den perfekte kombinasjonen? 00:51
Neste