NRK Meny
Normal

TV 2: Coop blir ny sponsor for langrennslandslagene

Coop bekrefter at de kan være på vei inn som sponsor for langrennslandslagene. De overtar i så fall for Norgesgruppen, som har vært sponsor i nærmere ti år.

northug

NYTT MERKE PÅ LUA: Petter Northug blir ikke lenger den eneste topplangrennsløperen med Coop i panna.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

– Jeg kan bekrefte at vi ikke fornyer avtalene hverken for Spar eller Ali. Jeg synes det personlig er litt leit, sier Torbjørn Johanson, en av eierne av Norgesgruppen til TV 2.

Samtidig med at avtalen med Spar og Ali ikke fornyes, skal Coop være på vei inn som sponsor for langrennslandslagene.

Kommunikasjonsdirektør i Coop, Bjørn Takle Friis, sier til TV 2 at de har en god dialog med Norges Skiforbund med tanke på å få til en avtale.

Hevder Skiforbundet snudde

Norgesgruppen ønsket å forlenge sin avtale med skiforbundet. Johansson hevder partene i realiteten var enige om en avtale.

– Plutselig snudde Skiforbundet. Dette er en manøver som vi ikke kan forholde oss, sier Johanson til TV2.

– Jeg har ingenting å utsette på måten Coop har opptrådt på, jeg er bare forundret over måten Norges Skiforbund opptrer på, legger han til.

Espen Bjervig, markedssjef for langrenn i Norges Skiforbund, sier til NRK at han ikke har noe nytt å melde om forbundets sponsoravtaler.

Northug-avtalen

Som kjent har Petter Northug en egen avtale med Coop, en avtale som har vært kontroversiell fordi Coop er en konkurrent av Norgesgruppen. Samarbeidet ble innledet da Northug gikk ut av landslaget i 2013.

Northugs personlige avtale med Coop utløper etter denne sesongen. Etter det NRK forstår diskuterer også Coop og Northug et videre samarbeid uavhengig av dialogen mellom sponsoren og skiforbundet.

– Coops mulige sponsing av skiforbundet må du ta med Coop eller Skiforbundet. Når det gjelder Petters fremtid har jeg ingen kommentar nå, det er for tidlig, skriver Northug-manager Are Sørum Langås i en sms til NRK.

I tillegg til å gå inn som sponsor for langrennslandslagene, ble det også denne uken kjent at Coop går inn som sponsor for både Toppserien for kvinner og for Norges Friidrettsforbund.

Siste nytt

 • Tap for Manchester City

  Manchester City tapte 0-1 mot tyske Borussia Dortmund i sin første kamp i sesongoppkjøringen. Mario Götze scoret på straffe i første omgang. Forrige sesongs seriemestere stilte uten flere av sine største stjerner, men Riyad Mahrez spilte fra start.

  FOC-SPO-SOC-MANCHESTER-CITY-V-BORUSSIA-DORTMUND---INTERNATIONAL-
  Foto: ELSA / AFP
 • Wolff Eikrem frigitt

  Magnus Wolff Eikrem er frigitt fra Seattle Sounders, etter kun en halv sesong i klubben. Det bekrefter klubben på sine hjemmesider.

  Det ble 17 kamper og to mål for midtbanespilleren i MLS, der kun seks av kampene var fra start.

  Magnus Wolff Eikrem
  Foto: Ted S. Warren / AP
 • Son signerte forlenget med Spurs

  Tottenhams sørkoreanske stjerne Son Heung-min har signert en ny kontrakt med London-klubben som gjelder til sommeren 2023.

  26-åringen har scoret 47 mål på 140 kamper for Tottenham siden han ble hentet fra tyske Leverkusen sommeren 2015.

  South Korea Heung-Min Son
  Foto: Lee Jin-man / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Tour de France 14.etappe og friidrett Diamond League, London
Friidrett: Diamond League fra London
Tour de France 14.etappe og friidrett Diamond League, London
X Games Minneapolis
X Games Minneapolis -- Menn BMX Dirt Finale | Menn Motorcross Best Whip Finale | Menn Motocross Best Trick Finale | Menn Skateboard Big Air Finale