NRK Meny
Normal

TV 2: Coop blir ny sponsor for langrennslandslagene

Coop bekrefter at de kan være på vei inn som sponsor for langrennslandslagene. De overtar i så fall for Norgesgruppen, som har vært sponsor i nærmere ti år.

northug

NYTT MERKE PÅ LUA: Petter Northug blir ikke lenger den eneste topplangrennsløperen med Coop i panna.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

– Jeg kan bekrefte at vi ikke fornyer avtalene hverken for Spar eller Ali. Jeg synes det personlig er litt leit, sier Torbjørn Johanson, en av eierne av Norgesgruppen til TV 2.

Samtidig med at avtalen med Spar og Ali ikke fornyes, skal Coop være på vei inn som sponsor for langrennslandslagene.

Kommunikasjonsdirektør i Coop, Bjørn Takle Friis, sier til TV 2 at de har en god dialog med Norges Skiforbund med tanke på å få til en avtale.

Hevder Skiforbundet snudde

Norgesgruppen ønsket å forlenge sin avtale med skiforbundet. Johansson hevder partene i realiteten var enige om en avtale.

– Plutselig snudde Skiforbundet. Dette er en manøver som vi ikke kan forholde oss, sier Johanson til TV2.

– Jeg har ingenting å utsette på måten Coop har opptrådt på, jeg er bare forundret over måten Norges Skiforbund opptrer på, legger han til.

Espen Bjervig, markedssjef for langrenn i Norges Skiforbund, sier til NRK at han ikke har noe nytt å melde om forbundets sponsoravtaler.

Northug-avtalen

Som kjent har Petter Northug en egen avtale med Coop, en avtale som har vært kontroversiell fordi Coop er en konkurrent av Norgesgruppen. Samarbeidet ble innledet da Northug gikk ut av landslaget i 2013.

Northugs personlige avtale med Coop utløper etter denne sesongen. Etter det NRK forstår diskuterer også Coop og Northug et videre samarbeid uavhengig av dialogen mellom sponsoren og skiforbundet.

– Coops mulige sponsing av skiforbundet må du ta med Coop eller Skiforbundet. Når det gjelder Petters fremtid har jeg ingen kommentar nå, det er for tidlig, skriver Northug-manager Are Sørum Langås i en sms til NRK.

I tillegg til å gå inn som sponsor for langrennslandslagene, ble det også denne uken kjent at Coop går inn som sponsor for både Toppserien for kvinner og for Norges Friidrettsforbund.

Siste nytt

 • Toronto sikret kamp syv

  Toronto Maple Leafs slo Boston Bruins 3–1 i den sjette kampen i NHL-sluttspillet, og utlignet til 3–3 i kamper.

  Den syvende og avgjørende sluttspillkampen spilles i Boston i morgen.

  Toronto Maple Leafs
  Foto: Frank Gunn / AP
 • NFL-stjerne satser videre

  Den amerikanske quarterbacken Tom Brady (40) tar en ny sesong med New England Patriots i amerikansk fotball. Det melder hans agent til ESPN. Brady har vært proff i 18 år og har de fleste rekordene i NFL, blant annet med flest Super Bowl-seire (fem).

  SPO-FBN-SUPER-BOWL-LII---PHILADELPHIA-EAGLES-V-NEW-ENGLAND-PATRI
  Foto: Patrick Smith / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag
Mesterligaen: Semifinale Liverpool - Roma