TV 2: Coop blir ny sponsor for langrennslandslagene

Coop bekrefter at de kan være på vei inn som sponsor for langrennslandslagene. De overtar i så fall for Norgesgruppen, som har vært sponsor i nærmere ti år.

northug

NYTT MERKE PÅ LUA: Petter Northug blir ikke lenger den eneste topplangrennsløperen med Coop i panna.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

– Jeg kan bekrefte at vi ikke fornyer avtalene hverken for Spar eller Ali. Jeg synes det personlig er litt leit, sier Torbjørn Johanson, en av eierne av Norgesgruppen til TV 2.

Samtidig med at avtalen med Spar og Ali ikke fornyes, skal Coop være på vei inn som sponsor for langrennslandslagene.

Kommunikasjonsdirektør i Coop, Bjørn Takle Friis, sier til TV 2 at de har en god dialog med Norges Skiforbund med tanke på å få til en avtale.

Hevder Skiforbundet snudde

Norgesgruppen ønsket å forlenge sin avtale med skiforbundet. Johansson hevder partene i realiteten var enige om en avtale.

– Plutselig snudde Skiforbundet. Dette er en manøver som vi ikke kan forholde oss, sier Johanson til TV2.

– Jeg har ingenting å utsette på måten Coop har opptrådt på, jeg er bare forundret over måten Norges Skiforbund opptrer på, legger han til.

Espen Bjervig, markedssjef for langrenn i Norges Skiforbund, sier til NRK at han ikke har noe nytt å melde om forbundets sponsoravtaler.

Northug-avtalen

Som kjent har Petter Northug en egen avtale med Coop, en avtale som har vært kontroversiell fordi Coop er en konkurrent av Norgesgruppen. Samarbeidet ble innledet da Northug gikk ut av landslaget i 2013.

Northugs personlige avtale med Coop utløper etter denne sesongen. Etter det NRK forstår diskuterer også Coop og Northug et videre samarbeid uavhengig av dialogen mellom sponsoren og skiforbundet.

– Coops mulige sponsing av skiforbundet må du ta med Coop eller Skiforbundet. Når det gjelder Petters fremtid har jeg ingen kommentar nå, det er for tidlig, skriver Northug-manager Are Sørum Langås i en sms til NRK.

I tillegg til å gå inn som sponsor for langrennslandslagene, ble det også denne uken kjent at Coop går inn som sponsor for både Toppserien for kvinner og for Norges Friidrettsforbund.

Siste nytt

 • Reginiussen ut med skade

  Forsvarsveteranen Tore Reginiussen måtte gi seg med skade etter 16 minutters spill i Rosenborgs generalprøve mot Norrköping foran helgens eliteseriestart.

  – Jeg har hatt litt stram hamstring den siste uken, derfor tok vi ingen sjanser, sa han til Eurosport.

  Nicklas Bendtner og Tore Reginiussen
  Foto: Bent Lindsetmo / NRK
 • Ser én «svensk» fordel for Norge

  Lars Lagerbäck er som kjent tidligere svensk landslagssjef og forlot en rådgiverrolle i Sverige da han tok over Norge i 2017. Nå er spørsmålet om det kan gi Norge en fordel før Sverige-møtet. – Fordelen er marginal. Den eneste fordelen jeg har, er at jeg kjenner en del av fotballspillerne rent personlig, sier Lagerbäck til NRK.

  Lagerbäck
  Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
 • NM-gull til Saugestad

  Stian Saugestad slo Adrian Smiseth Sejersted med en hundredel i norgesmesterskapet i super-G i Hemsedal mandag. Aleksander Aamodt Kilde tok bronsen og Kjetil Jansrud ble nummer fire.

  World cup alpint super-G Kvitfjell
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal