Coop fortsetter samarbeidet med Northug: – Det nye oppsettet motiverer meg

Coop Norge gikk onsdag inn i en ny samarbeidsavtale med Petter Northug. Audi har derimot valgt å trekke seg fra samarbeidet med langrennsstjernen.

Northug

Petter Northug skal fortsette samarbeidet med Coop og i tillegg bekreftes det at han får inn trenerressurser fra Strindheim.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Northug forlenger med Coop

Petter Northug skal fortsette å pryde produktene til Coop.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

– Jeg er takknemlig for tilliten Coop viser meg og er kjempefornøyd med avtalen. Det nye oppsettet motiverer meg og legger et godt grunnlag for at jeg kan fortsette satsingen på elitenivå, sier Petter Northug i en pressemelding sendt ut fra Coop.

Coop var en periode usikre på om de ønsket å fortsette som hovedsponsor for satsingen til Petter Northug etter promilleulykken i mai.

Coop la frem flere krav til Northug for å fortsette samarbeidet, der å avslutte samarbeidet med Nye Høyder og slutte med pokerspill var de to mest omtalte punktene. Dette har de to partene nå kommet til enighet om.

– Vi har en plan for videre samarbeid med Coop i to år. Detaljer i prosessen eller avtalen går jeg ikke inn på, sier Northugs manager Are Sørum Langås til NRK.no.

– Alt nå ligger til rette for at han skal gå fort på ski

– Vi gleder oss til å fortsette samarbeidet med Petter og har store forventninger til hva vi kan få til sammen med ham fremover, sier administrerende direktør Svein Fanebust i Coop Norge i en pressemelding.

– Vi mener at den nye avtalen danner et forutsigbart og godt rammeverk om Petters satsing de neste sesongene, og at alt nå ligger til rette for at han skal gå fort på ski og lykkes til vinteren, sier Fanebust.

I tillegg blir det bekreftet at Ole Thonstad fra Strindheim går inn som sportslig leder, noe NRK erfarte at var så godt som klart for en uke siden.

Northug: – Ble en vekker for meg

Den nye samarbeidsavtalen som gjelder for to år og skal ha kommet på plass etter en lengre prosess internt i Coop og etter flere samtaler med partene.

Ifølge pressemeldingen vil Coop vil fortsatt benytte Northug som frontfigur for sin satsing på sport og helse og i annen reklame. Det vil også komme flere nye Northug-produkter i Coop-butikkene.

– Den tankeløse handlingen min i vår ble en vekker for meg. I tiden etterpå har jeg konsentrert meg om det sportslige og er så langt fornøyd med oppkjøringen til kommende sesong, sier Northug.

Nye Høyder-samarbeidet avsluttet

– Avtalen med Nye Høyder i forhold til management er partene enige om å opphøre, utenom det henviser jeg til Petters advokat, sier Northugs manager Are Sørum Langås til NRK.

I pressemeldingen fra Coop bekrefters det at Petter Northugs avtale med Nye Høyder er avsluttet. Det nye støtteapparatet hans skal engasjeres av et nytt selskap. Det nye selskapet skal ivareta sportslige, økonomiske og administrative forhold rundt Petter Northug.

Det nye sportslige teamet består av sportslig leder Ole Thonstad og trener Stig Rune Kveen.

– Det blir fint å samarbeide enda tettere med Ole Thonstad. Jeg vet hva han kan og hva han står for. Stig Rune og jeg jobber veldig godt i lag, så jeg er trygg på at dette blir bra, sier Northug.

Lars Kristian Engen er daglig leder og partner i Nye Høyder. Han ønsker ikke å kommentere saken til NRK, men bekrefter at samarbeidet er avsluttet.

Etter det NRK erfarer er det fortsatt noen juridiske forhold som er uavklart med tanke på avslutningen av samarbeidet.

Audi trekker seg

Samtidig kommer også nyheten om at Audi Norge fornyer ikke sponsoravtalen sin med langrennsstjernen.

Audi Norge opplyser i en pressemelding onsdag at selskapet endrer sponsorstrategi og derfor ikke forlenger med Northug.

– Etter hendelsen natt til den 4. mai har vi hatt gode samtaler med Petter Northug jr. og teamet rundt ham. Det har vært nødvendig å bruke god tid på å sette oss grundig inn i saken. Vi har også vært tydelige på at vi anser denne saken som et alvorlig lov- og tillitsbrudd. Det har Petter Northug klart erkjent, sier direktør Vidar Eriksen i Audi Norge.

Sportsnyheter

Athletics - Men's 400m Hurdles - Round 1. Karsten Warholm

Warholm møter erkerivalen i semifinalen: – Kan hende de kunne tenkt seg å slippe

TOKYO/OSLO (NRK): Karsten Warholm virket både avslappet og tent i sitt første løp i OL. Nå er det klart at han møter sin største rival, Rai Benjamin, allerede i semifinalen.

Drs4U_QiSnQ8BIM
8BIM)

Borch takket Tuftes godterikrokodille-stunt etter OL-sølvet

Kjetil Borch rodde inn til et knallsterk OL-sølv i singelsculler. Etterpå fortalte han om øyeblikket da Olaf Tufte la en godterikrokodille på puta hans - og hvorfor det endret alt.

Siste nytt

 • Gull og olympisk rekord for McKeon

  Australske Emma McKeon satte ny olympisk rekord da hun tok gullet på 100 meter fri fredag.

  McKeon satte OL-rekord allerede i kvalifiseringen, men senket den ytterligere i finalen med 17 hundredeler. Nå lyder den på 51,96.

  rgMOoxPx-fA
  Foto: Jae C. Hong / AP
 • Elleville tider på 100 meter

  Friidretten er i gang i OL, og fredag var det mange forsøksheat i en rekke distanser på programmet.

  Der Karsten Warholm og de fleste andre tok det rolig i sine forsøk, var farten en helt annet på kvinnenes 100 meter.

  Først løp Elaine Thompson-Herah inn til det raskeste forsøksheatet som noen gang er løpt i et OL på tiden 10.82, men like etterpå ble den tiden slått av Marie-Josée Ta Lou, som løp på 10.78. En tid som hadde holdt til OL-gull i både 2012 og 2016.

  De var ikke de eneste som løp raskt. Flere satt personlige rekorder, mens storfavoritt Shelly-Ann Fraser-Pryce løp kontrollert inn til tredje beste tid med 10.84.

  Tokyo Olympics Athletics
  Foto: Morry Gash / AP
 • Dansk OL-leder i tårer

  Den danske seileren Anne-Marie Rindom ledet OL-seilingen i laser radial klart før siste seilas.

  Rett før starten fikk hun et gult flagg for en manøver med roret. Hun fikk en straff og seilet bort fra startområdet. Dansken startet likevel seilasen, til tross for at hun var diskvalifisert fra den. Først litt ut i seilasen, snudde dansken, før hun knakk sammen i tårer i båten.

  I seiling kan du normalt stryke ditt dårligste resultat etter ti seilaser, men akkurat denne typen straff var det usikkert om man kan stryke. Det danske gullhåpet fryktet derfor at gullmuligheten røk. Danske DR melder nå at de har fått bekreftet at dansken kan stryke denne øvelsen, og dermed vil hun lede før den avgjørende medaljeseilasen.

  Sailing - Women's Laser Radial - Opening Series
  Foto: Carlos Barria / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal