Contador: – Nesten umulig nå

Alberto Contador sier han ikke aner hvorfor kreftene tok slutt, men innrømmer at han er mer eller mindre sjanseløs til å vinne Tour de France.

CYCLING-FRA-TDF2011-CONTADOR 117614599

Alberto Contador fikk det blytungt på den 18. etappen av Tour de France.

Foto: JOEL SAGET / Afp

Cycling Tour De France

Andy Schleck imponerte voldsomt på torsdagens etappe.

Foto: Laurent Rebours / Ap

– Jeg tror det er så å si umulig nå, sier Contador til pressen etter dagens etappe, med bøyd hode.

Andy Schleck var i brudd, og bak kostet Cadel Evans på i front av de jagende rytterne. Alberto Contador lå i le av vinden bak BMC-rytteren, og «alle» ventet på Contadors varemerke: et voldsomt rykk i motbakkene ingen andre har mulighet til å følge med på.

Aner ikke hvor kreftene ble av

De som så dagens monsteretappe, vet at det helt motsatte skjedde. Mannen som har vunnet tre av de fire siste Tour de France-utgavene måtte gi opp 1,5 kilometer før mål, i de ubarmhjertige siste kneikene opp til målgang på fjellet Galibier, 2645 meter over havet.

– Dette var ingen god dag. Jeg hadde ikke kreftene de siste 10 kilometerne, og var veldig svak. Jeg aner ikke hvorfor, sier Contador.

Les også: A. Schleck: – I dag viste jeg at jeg mener alvor

«El Pistolero», som han kalles, er vant med å avgjøre det hele til sin fordel når motbakkene blir lange og harde. Han vant også Giro d'Italia tidligere i år, men nå stiller mange seg spørsmålet om den triumfen kostet for mye for spanjolen.

Schlecks lure plan

Planen hans i dag var å knekke til i den siste av de tre voldsomme stigningene til topper på langt over 2000 meters høyde - men hans argeste rival de siste årene, Andy Schleck, hadde et glitrende mottrekk.

For mens publikum ventet spent på hva som skulle skje opp det siste fjellet, dunket yngstebror Schleck til på det midterste fjellet - Col d'Izoard.

Da trodde de andre sammenlagtkanonene at de skulle klare å kjøre inn igjen forspranget ned fra fjellet igjen og opp den siste, over 20 kiloeter lange, stigningen.

Berømmer rivalen

Det klarte de aldri, etter en heltemodig innsats fra mannen fra Luxembourg.

– Jeg regnet med å hente inn igjen den tiden, men han kjørte klokt og hadde hjelperyttere foran seg som arbeidet bra. Det var meget godt taktisk, og det må vi bare berømme dem for, sier Contador skuffet.

Dersom ikke Contador plutselig skulle være i sitt livs form fredag, når den siste fjelletappen i årets Tour skal sykles, er avstanden opp til seier for stor for superstjernen.

Det gjenstår etter torsdagen tre etapper i Tour de France 2011:

Fredag: Årets siste klatreetappe. Rytterne skal igjen opp på Col du Galibier, og setter nesa nedover igjen på 2556 meters høyde. Men da er de knapt halvveis på den 109,5 kilometer lange Alpe-etappen. Målgang er på beryktede Alpe-d'Huez på 1850 moh.

Lørdag: Individuell tempoetappe i Grenoble. Her er Contador og Evans de sterkeste av sammenlagtkanonene. Schleck-brødrene må, ifølge eksperter, ha rundt halvannet minutt på disse to før tempoen.

Søndag: Avslutningsetappe til Paris. Det er flatt, og dermed nærmest umulig å gjøre noe for sammenlagtkanonene. Dette er spurternes store dag, og kampen om å vinne totalt avgjøres dagen før.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Siste nytt

 • To norske målgivende for Feyenoord

  Marcus Holmgren Pedersen og Fredrik Aursnes leverte hver sin målgivende pasning da Feyenoord slo Heerenveen 3-1 i den nederlandske eliteserien onsdag kveld.

  Seieren gjør at Feyenoord er nummer fire i eliteserien etter fem runder.

   Marcus Holmgren Pedersen
  Foto: Pieter Stam De Jonge / AFP
 • Chelsea videre etter straffer

  Både Chelsea og Tottenham trengte straffer for å komme seg videre til ligacupens fjerde runde.

  Chelsea slo Aston Villa 4-3 på straffer, mens Tottenham slo Wolverhampton 3-2.

  Øvrige resultater: Brighton-Swansea 2-0, Arsenal-Wimbledon 3-0, Manchester United-West Ham 0-1 og Millwall-Leicester 0-2.

  Carabao Cup - Third Round - Chelsea v Aston Villa
  Foto: Paul Childs / Reuters
 • Elverum-tap i mesterligaen

  Elverum holdt storlaget Kiel til 20-20 til pause i mesterligaen onsdag, men i 2. omgang viste Kiel hvem som var det beste laget.

  På hjemmebane vant Kiel til slutt 41-36.

  Den norse landslagsspilleren Harald Reinkind ble Kiels toppscorer med syv mål. Eric Johansson scoret like mange, og ble Elverums mestscorende.

  Håndball NM-finale: Elverum - Nærbø
  Foto: Fredrik Hagen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal