NRK Meny
Normal

Contador brøt ut på vulkanen

Alberto Contador vant den niende etappen i Giro d'Italia opp mot toppen av vulkanen Etna. Spanjolen overtok samtidig sammenlagtledelsen i rittet.

Alberto Contador

Alberto Contador alene i motbakkene opp Etna

Foto: Franck Faugere / Ap

Contador har det siste året måttet kjempe mot dopinganklager, men på søndagens etappe var han tilbake der han trives best.

Når bakkene blir som brattest er det få som henger på Saxo bank-rytteren. Han ristet av seg Jose Rujano Guillen da det var 1,5 kilometer opp til toppen av den siste stigningen og kunne trille over mål i tre sekunder foran Guillen.

Ristet av seg hovedkonkurrenter

Det viktigste var at de hardeste sammenlagtkonkurrentene, italienerne Stefano Garzelli og Vincenzo Nibali, endte 50 sekunder bak.

Contador som vant rittet i 2008, leder nå sammenlagt med 59 sekunder foran Konstantin Sivtsov fra Hviterussland. Mandag er det hviledag i Giroen, før feltet fortsetter på fastlandet fra Termoli til Teramo.

Siste nytt

 • Svømmestjerne blir utestengt

  Ryan Lochte er utelukket fra all konkurranse fram til juli neste år. Lochte la ut et bilde på sosiale medier hvor han fikk intravenøs behandling. Bildet førte til en etterforskning av USADA, som fant at mengden intravenøst var over tillatt nivå.

  Brazil Ryan Lochte
  Foto: Michael Sohn / AP
 • Monika Kørra er ny landslagstrener

  Norges Skiforbund Langrenn har engasjert Monika Kørra (28) som ny juniorlandslagstrener etter Geir Endre Rogn.

  Kørra ser frem til å ta fatt på utfordringen.

  – Jeg er både stolt og ydmyk i rollen som ny juniorlandslagstrener.

 • Johnsen på vei til AZ Alkmaar

  Bjørn Maars Johnsen er i ferd med å bli solgt til AZ Alkmaar ifølge VG. Avisen erfarer at landslagsspissen blir hentet fra ligarival Den Haag for over 20 millioner kroner. Går overgangen i orden blir han lagkamerat med Jonas Svensson og Fredrik Midtsjø.

  Bjørn Maars Johnsen
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal