NRK Meny
Normal

Contador brøt ut på vulkanen

Alberto Contador vant den niende etappen i Giro d'Italia opp mot toppen av vulkanen Etna. Spanjolen overtok samtidig sammenlagtledelsen i rittet.

Alberto Contador

Alberto Contador alene i motbakkene opp Etna

Foto: Franck Faugere / Ap

Contador har det siste året måttet kjempe mot dopinganklager, men på søndagens etappe var han tilbake der han trives best.

Når bakkene blir som brattest er det få som henger på Saxo bank-rytteren. Han ristet av seg Jose Rujano Guillen da det var 1,5 kilometer opp til toppen av den siste stigningen og kunne trille over mål i tre sekunder foran Guillen.

Ristet av seg hovedkonkurrenter

Det viktigste var at de hardeste sammenlagtkonkurrentene, italienerne Stefano Garzelli og Vincenzo Nibali, endte 50 sekunder bak.

Contador som vant rittet i 2008, leder nå sammenlagt med 59 sekunder foran Konstantin Sivtsov fra Hviterussland. Mandag er det hviledag i Giroen, før feltet fortsetter på fastlandet fra Termoli til Teramo.

Siste nytt

 • FIFA vil bruke videodømming

  Det blir innført videodømming (VAR) under sommerens fotball-VM, bekrefter Det internasjonale fotballforbundet. Allerede under VM i 2014 ble det brukt mållinjeteknologi. Nå tar FIFA et steg videre. Den endelige beslutningen om å åpne for VAR tas 2. mars.

  Gianni Infantino
  Foto: Alexander Nemenov / AFP
 • Sanchez er klar for United

  Manchester United og Arsenal er nå enige om en overgang for Alexis Sanchez, bekrefter klubbene. United-spilleren Henrikh Mkhitaryan går til Arsenal. Sánchez har skrevet under for fire år for Manchester-klubben. Ifølge britiske medier får han en ukelønn på over 5 millioner kroner.

  – Jeg er henrykt, sier han i en uttalelse.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Alastair Grant / AP
 • Sarpsborg 08 henter ny stopper

  Den islandske landslagsstopperen Orri Sigurdur Omarsson (22) er klar for Sarpsborg 08. – I Orri får vi en midtstopper med en strøken pasningsfot som også er god i luftrommet, sier Sarpsborgs sportssjef, Thomas Berntsen, til klubbens nettsted.

  Laster Twitter-innhold

Sendeplan

Kl. Program Kanal
EM håndball menn: Sverige - Hviterussland