NRK Meny
Normal

Seks sekunder for sein

Contador jaget den gule trøya.

Alberto Contador
Foto: JOEL SAGET / AFP

Alberto Contador (Astana) startet sluttspurten for seint og kom seks sekunder for seint i mål til å overta sammenlagtledelsen.

- Det gikk ikke helt som vi hadde planlagt, men det ble en helt ok dag. Vi fikk ikke den gule ledertrøyen, men dette var bare første dag i fjellene. Vi får se hva som skjer i dagene som kommer, sa Armstrong som ligger på 3. plass i sammendraget etter dagens etappe.

LES: Resultater 7. etappe

Overraskende seier

Seieren på dagens etappe gikk til Brice Feillu (23). Han kom med på Agritubels lag til årets Tour de France i siste sekund og fredag vant han den første klatreetappen i årets ritt. Det er lenge siden vi har opplevd en mer overraskende seier i Touren.

- Jeg kan knapt tro det. Dette er min første Tour, og nå har jeg vunnet en etappe. Faktisk er det min første seier i år, strålte Feillu.

Bak Feillu kom favorittene jagene, men ingen rykket før det gjensto drøye én kilometer, da stakk Contador i et forsøk på å ta den gule trøya.

Brice Feillu

23-åringen Brice Feillu (Agritubel) tok en overraskende seier på den 7. etappen i Tour de France.

Foto: PASCAL PAVANI / AFP

Overraskende sammenlagtleder

Cancellara fikk det som ventet tungt i den siste stigningen opp til Andorra Arcalis, men Contador klarte altså ikke å ta den gule trøyen etter dagens etappe.


Siden han kom seks sekunder for sent i mål måtte han se italienske Rinaldo Nocentini (AG2R) kle seg i gult. Dette er også overraskende og det er første gang siden 2000 en italiener har den gule trøye i Tour de France, den gang var det italienske Alberto Elli som syklet i gult. Armstrong ligger åtte sekunger bak Nocentini.

- Jeg visste at jeg hadde en sjanse til å kapre den gule ledertrøyen i dag, sa Nocentini.

Lang etappe

Fredagens etappe var på 224 km og det er sjette gang Tour de France er innom Andorra, det knøttlille landet i Pyreneene mellom Frankrike og Spania. Forrige gang var i 1997 da Jan Ullrich stakk av med seieren etter en rå soloprestasjon mot slutten av etappen


Kurt Asle Arvesen syklet inn til 85. plass, 12,18 minutter bak Feillu, mens Thor Hushovd kom inn som nummer 171, nesten en halvtime bak etappevinneren.

I sammendraget er Arvesen på 64. plass, 11.34 bak ledende Nocentini. Hushovd finner vi på 114.-plass, 27.49 minutter bak. Hushovd som vant torsdagens etappe, er fortsatt toer i kampen om den grønne poengtrøyen. Han har 105 poeng mot Mark Cavendish (Storbritannia) sine 106.

Chrostophe Kern og Johannes Frohlinger kom på 2. og 3. plass på den 7. etappen. Alberto Contador kom på 9. plass, 3, 26 minutter bak Feillu.

Siste nytt

 • Toronto sikret kamp syv

  Toronto Maple Leafs slo Boston Bruins 3–1 i den sjette kampen i NHL-sluttspillet, og utlignet til 3–3 i kamper.

  Den syvende og avgjørende sluttspillkampen spilles i Boston i morgen.

  Toronto Maple Leafs
  Foto: Frank Gunn / AP
 • NFL-stjerne satser videre

  Den amerikanske quarterbacken Tom Brady (40) tar en ny sesong med New England Patriots i amerikansk fotball. Det melder hans agent til ESPN. Brady har vært proff i 18 år og har de fleste rekordene i NFL, blant annet med flest Super Bowl-seire (fem).

  SPO-FBN-SUPER-BOWL-LII---PHILADELPHIA-EAGLES-V-NEW-ENGLAND-PATRI
  Foto: Patrick Smith / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag
Mesterligaen: Semifinale Liverpool - Roma