NRK Meny
Normal

Seks sekunder for sein

Contador jaget den gule trøya.

Alberto Contador
Foto: JOEL SAGET / AFP

Alberto Contador (Astana) startet sluttspurten for seint og kom seks sekunder for seint i mål til å overta sammenlagtledelsen.

- Det gikk ikke helt som vi hadde planlagt, men det ble en helt ok dag. Vi fikk ikke den gule ledertrøyen, men dette var bare første dag i fjellene. Vi får se hva som skjer i dagene som kommer, sa Armstrong som ligger på 3. plass i sammendraget etter dagens etappe.

LES: Resultater 7. etappe

Overraskende seier

Seieren på dagens etappe gikk til Brice Feillu (23). Han kom med på Agritubels lag til årets Tour de France i siste sekund og fredag vant han den første klatreetappen i årets ritt. Det er lenge siden vi har opplevd en mer overraskende seier i Touren.

- Jeg kan knapt tro det. Dette er min første Tour, og nå har jeg vunnet en etappe. Faktisk er det min første seier i år, strålte Feillu.

Bak Feillu kom favorittene jagene, men ingen rykket før det gjensto drøye én kilometer, da stakk Contador i et forsøk på å ta den gule trøya.

Brice Feillu

23-åringen Brice Feillu (Agritubel) tok en overraskende seier på den 7. etappen i Tour de France.

Foto: PASCAL PAVANI / AFP

Overraskende sammenlagtleder

Cancellara fikk det som ventet tungt i den siste stigningen opp til Andorra Arcalis, men Contador klarte altså ikke å ta den gule trøyen etter dagens etappe.


Siden han kom seks sekunder for sent i mål måtte han se italienske Rinaldo Nocentini (AG2R) kle seg i gult. Dette er også overraskende og det er første gang siden 2000 en italiener har den gule trøye i Tour de France, den gang var det italienske Alberto Elli som syklet i gult. Armstrong ligger åtte sekunger bak Nocentini.

- Jeg visste at jeg hadde en sjanse til å kapre den gule ledertrøyen i dag, sa Nocentini.

Lang etappe

Fredagens etappe var på 224 km og det er sjette gang Tour de France er innom Andorra, det knøttlille landet i Pyreneene mellom Frankrike og Spania. Forrige gang var i 1997 da Jan Ullrich stakk av med seieren etter en rå soloprestasjon mot slutten av etappen


Kurt Asle Arvesen syklet inn til 85. plass, 12,18 minutter bak Feillu, mens Thor Hushovd kom inn som nummer 171, nesten en halvtime bak etappevinneren.

I sammendraget er Arvesen på 64. plass, 11.34 bak ledende Nocentini. Hushovd finner vi på 114.-plass, 27.49 minutter bak. Hushovd som vant torsdagens etappe, er fortsatt toer i kampen om den grønne poengtrøyen. Han har 105 poeng mot Mark Cavendish (Storbritannia) sine 106.

Chrostophe Kern og Johannes Frohlinger kom på 2. og 3. plass på den 7. etappen. Alberto Contador kom på 9. plass, 3, 26 minutter bak Feillu.

Siste nytt

 • Graabak sliter – dropper samling

  Tidligere OL-vinner Jørgen Graabak får ikke kroppen til å fungere. Nå har 26-åringen droppet et planlagt høydeopphold med kombinertlandslaget og reist hjem for å finne ut hva som er galt, ifølge Adresseavisen.

  Jørgen Graabak
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
 • Olic tilbake for Kroatia

  Tidligere stjernespiss Ivica Olic er tilbake i Kroatias landslag. Han blir assistent for den nye landslagssjefen Zlatko Dalic. – Det er en ære å være del av Kroatias landslag igjen, denne gang i en annerledes rolle, sier Olic til forbundets nettsted.

  UEFA-CUP
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
 • Dømt for promillekjøring

  Nord-Irlands landslagssjef Michael O'Neill er fratatt førerkortet i 16 måneder og idømt en bot på 1300 pund for promillekjøring. O'Neill ble stoppet i utkanten av Edinburgh i september. Han blåste rødt, og hadde promille på tre ganger tillatt nivå.

  VM-kvalfiseringskamp i fotball, Norge - Nord-Irland (1-0).
  Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal