NRK Meny
Normal

Contador sur på rival etter dramatisk velt

Alberto Contador smalt i bakken på tirsdagens etappe. Nå må han sykle en super tempoetappe med et forslått kne.

Contador

Alberto Contador er nummer tre i sammendraget og fikk en smell i kneet i går. Nå trenger han en god tempoetappe for å ta innpå lederen Chris Froome.

Foto: Laurent Cipriani / Ap

Det ble en dramatisk avslutning da sammenlagtfavorittene Chris Froome og Alberto Contador var innblandet i en velt tirsdag. Contador gikk i bakken, mens Froome så vidt klarte å svinge unna.

– Vi krasjet (Contador og Froome) og Quintana angrep i bakken for å utnytte det, sa Alberto Contador til radiokanalen Cadena Ser etter tirsdagens, ifølge B.T.

– Egen rytme

Quintana

Alberto Contador mener Nairo Quintana forsøkte å utnytte at Contador og Froome gikk i asfalten.

Foto: PASCAL GUYOT / Afp

Hendelsen skjedde bare noen kilometer før mål og Contador reagerer på at Movistars best plasserte rytter i sammendraget Nairo Quintana - som satt i samme gruppe - angivelig forsøkte å stikke etter fallet.

Contador svarte med å vise tommel opp mot colombianske Quintana - tydelig med sarkastisk betydning.

– Jeg kjørte bare i min egen rytme. Jeg kjørte for å sikre den hvite ungdomstrøya, sa Quintana.

Chris Froome, Nairo Quintana og Alberto Contador er blant de store favorittene på dagens tempoetappe - og de to sistnevnte trenger å hente sekunder på Froome før rittet avsluttes søndag.

Et usikkerhetsmoment er Contador etter velten. Etter målgang i går publiserte han et bilde av et forslått kne på nettstedet Twitter.

– En intens dag, inkludert krasj. Slik er kneet nå. Håper det ikke er noe alvorlig. I morgen venter mer, skriver Contador.

Froome-kritikk

Saxo-Tinkoff-rytteren syklet sammen med både Froome og Quintana i mål tirsdag - og Froome kom med kritikk mot Contador etter fallet.

– Jeg synes Contador var uforsiktig og presset grensene da han forsøkte å kjøre fra oss, sa Froome i et intervju med dansk TV 2.

Froome ble tvunget til å kjøre utenfor asfalten for ikke å kjøre rett i spanjolen.

– Jeg synes han selv var skyld i velten, og satte meg i fare. Jeg er selvfølgelig ikke glad for det, sa Sky-rytteren.

Chris Froome, Nairo Quintana, Alberto Contador og Tony Martin er blant de største favorittene til tempoetappen, ifølge bookmakerne.

Froome leder sammendraget med 4,14 ned til Bauke Mollema. Contador er nummer tre, 4,25 bak. Deretter følger Roman Kreuziger, 4,28 bak og Nairo Quintana 5,47 bak.

Siste nytt

 • Norge møter Makedonia og Slovakia

  Norges landslagsherrer i fotball avslutter sesongen med bortekamper mot Makedonia og Slovakia.

  Landslagssjef Lars Lagerbäck sier i en pressemelding at han er veldig fornøyd med at de har fått på plass to treningskamper i november.

  Lars Lagerbäck
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
 • Bratt Tour de France i 2018

  Neste års ritt, som starter på øya Noirmoutier på den franske vestkysten, inneholder ingen flat, individuell tempo.

  Mot slutten av Touren blir det særlig tøft med seks fjelletapper og fire andre kuperte etapper før selve avslutningen opp Champs-Élysées i Paris.

  France Cycling Tour de France
  Foto: Christophe Ena / AP
 • Aru har signert for Kristoffs lag

  Den italienske sykkelstjernen Fabio Aru blir lagkamerat med Alexander Kristoff, Sven Erik Bystrøm og Vegard Stake Laengen i UAE Emirates neste sesong. Italienerens overgang fra Astana ble tirsdag kunngjort på UAE-lagets nettsted.

  Fabio Aru i den gule trøya.
  Foto: Benoit Tessier / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal