Contadors trøst etter marerittåpningen: - Touren er lang

Alberto Contador har vunnet Tour de France tre ganger sammenlagt og er den kanskje største favoritten også i år. Men starten på rittet kunne knapt blitt verre.

Contador

Alberto Contador i hvit trøye nærmest tapte 1 minutt og 14 sekunder til sammenlagtrivalene da han ble hindret av en massevelt en snau mil før målgang på åpningsetappen av tour de France lørdag.

Foto: Stephane Mantay / Ap

Spanjolen har brukt store deler av det siste året på å jobbe for en renvaskelse av seg selv etter at han avla en positiv dopingprøve under fjorårets ritt.

Contador har fått tillatelse til å stille i årets ritt tross dopinganklagene – ettersom ankesaken fortsatt ikke har kommet opp for ïdrettens voldgiftsrett (CAS).

Stor grafikk: Les om trøyene, lagene og løypa

Da han skulle presenteres for publikum dagen før rittet startet, ble han møtt med en massiv pipekonsert. Og da den første etappen gikk mot avgjørelse en mil før mål på åpningsetappen, ble spanjolen hindret av en massevelt.

Contador tapte et minutt og 14 sekunder til sin kanskje største sammenlagtrival, Andy Schleck.

- Denne gangen hadde jeg ikke flaks, og uhellet hendte med meg. Men Touren er lang. Vi må være optimistiske og motiverte, sier Contador i en uttalelse før dagens lagtempo.

Og at det er langt igjen, har for så vidt Contador rett i. Det gjenstår 3238,5 kilometer før målgang i Paris om tre uker.

Lite sympati fra rivalen

Men fjorårets ritt var jevnt, og til slutt vant Contador med bare 39 sekunder foran nettopp Schleck. Nettopp derfor kan tidstapet på åpningsetappen fort vise seg å bli skjebnesvangert.

Særlig mye sympati får imidlertid ikke Contador fra sin største rival. Andy Schleck slapp nemlig unna velten – ifølge ham selv fordi han var smartere og mer taktisk.

- Det er riktig at denne tidsforskjellen ikke skjedde med pedalene, men sykkelritt handler også om å bruke hodet. Man må holde seg foran, sier Andy Schleck ifølge VG.

Selv kriget han seg langt frem i feltet da det nærmet seg avslutningen på den første etappen, som ble vunnet av Philippe Gilbert. Lenger bak i feltet lå Contador, og dermed ble han hindret da en av rytterne falt og skapte fullstendig kaos bakover i feltet.

Contadors sjef, danske Bjarne Riis, avviser imidlertid at det var en taktisk bommert av Contador.

- Slikt kan skje. Han satt i 15. – 20. posisjon slik han skulle, sier Riis ifølge dansk TV 2.

Hushovd går for gult

Dagens lagtempo vil avgjøre hvem som får kjøre de neste dagene i den gule ledertrøyen. Thor Hushovd spurtet inn til en sterk tredjeplass bak Gilbert og Cadel Evans på åpningsetappen.

Dersom Hushovds lag Garmin Cervelo gjør en bra lagtempo søndag, kan de dra Hushovd helt opp i teten sammenlagt.

– Jeg er med foran og hvis vi kjører veldig fort på lagtempoetappen, sa Hushovd til NRK etter gårsdagens etappe.

Siste nytt

 • Nordtveit-tap i Fulham-debuten

  Håvard Nordtveit debuterte for Fulham mot gamleklubben West Ham, men tapte til slutt 3-1. Ryan Babel gav Fulham leiinga, men Chicharito, Issa Diop og Michail Antonio snudde kampen.

  Nordtveit spela heile kampen, og fekk kneet på ballen som gav West Ham utlikning, men klarte ikkje å hindre scoring.

  I den andre kampen fredag scora Gerard Deloufeu tre og Troy Deeney to då Watford banka Cardiff 5-1.

  Håvard Nordtveit
  Foto: DAVID KLEIN / Reuters
 • Semenya-høring avsluttet

  Idrettens voldgiftsrett (CAS) avsluttet fredag en ukelang høring i saken Caster Semenya har anlagt mot Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF). En avgjørelse vil bli fattet senest 26. mars. Spørsmålet til behandling er om kvinnelige utøvere som i likhet med Semenya har naturlig høyt testosteronnivå skal være nødt til å bruke hormonnedsettende medisin for å få lov til å konkurrere som kvinne i eliteidrett.

  Caster Semenya i CAS
  Foto: Laurent Gillieron / AP
 • Arboine klar for Sarpsborg 08

  Pablo Arboine er klar for Sarpsborg 08, melder klubben på sine hjemmesider. Den 20 år gamle midtstopperen, som også kan spille som back, debuterte nylig for Costa Ricas landslag. Han ankom Sarpsborgs treningsleir i spanske Marbella fredag.

  Pablo Arboine
  Foto: Ezequiel Becerra / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal