NRK Meny
Normal

Comeback-Myrvold forberedt på hets: – Håper de skriker litt

FURUSET (NRK): Fredag spiller Anders Myrvold sin første hockeykamp på seks og et halvt år, men Vålerenga-backen vet han ikke er glemt hos motstanderfansen.

Anders Myrvold

TILBAKE: Anders Myrvold var mannen pressen ville snakke med etter VIFs generalprøve.

Foto: Wegard Bakkehaug

– Jeg spiller fysisk tøft. Og det kommer jeg til å fortsette med. Når publikum buer på deg, vet du at du spiller bra. Hører du ingenting, gjør du deg ikke bemerket, sier Myrvold til NRK.

10. mars 2011 var sist gang han var på isen i en tellende hockeykamp. Fredag gjør 42-åringen comeback for Vålerenga i serieåpningen mot rivalen Storhamar i et fullsatt Gjøvik Fjellhall.

Og profilen Myrvold, som flere ganger har snakket om narkotikamisbruket som ødela en lukrativ NHL-kontrakt og andre problemer etter karrieren i USA, vet meldingene fra tribunen vil komme.

– Jeg håper de skriker litt. Da vet jeg at jeg er i rute. Det tenner meg. Sånt er bare digg.

Scoret i generalprøven

Det er fem uker siden Vålerenga-trener Roy Johansen spurte om hans tidligere landslagselev kunne bidra på trening hos den tynne VIF-troppen. Meritterte Myrvold imponerte umiddelbart og ble raskt ønsket i stallen.

Tirsdag scoret han 1-0-målet i 6-5-seieren over Lørenskog i generalprøven.

– Det har vært en utfordring å komme i matchtempo, men jeg føler jeg har «catchet» det ganske greit etter hvert og funnet min rolle, sier backen.

Vålerenga - Storhamar 4-0 .

2008: Det er ni år siden Myrvold sist var VIF-spiller.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

– Er du overrasket over at det har gått såpass bra etter over seks års pause?

– Jeg er såpass rasjonell og ymdyk at jeg vet hvor jeg står. Det er ikke som da jeg var på topp, men så lenge fysikken er i orden henger man godt med.

I full jobb og uten kontrakt

Skedsmokorset-karen har de siste årene bygget en karriere som personlig trener for firmaer og idrettsutøvere. De siste fem ukene har han hastet mellom jobb, VIF-treninger og familieliv.

– Jeg er nok den siste amatør nå! Det er en utfordring og et puslespill. Dagene er lange og tøffe, men det er utrolig gøy å være i garderoben, spille kamper og kjenne på trøkket igjen, sier Myrvold.

Den tidligere landslagsspilleren og VIF er blitt enige om å ta uke for uke og måned for måned inn i comebacksesongen. Myrvold forteller at han derfor foreløpig ikke har signert noen kontrakt.

– Kabalen går egentlig ikke opp. Det er mange hensyn jeg må ta, så derfor gjør vi det sånn. Lidenskapen og gleden ved hockeyen er så stor at jeg hele veien har lyst til å være med én dag til. Det er så gøy å være sammen med gutta og bidra. Da får man også masse energi og motivasjon.

Anders Myrvold

SPILLER FREDAG: Myrvold er med i serieåpningen mot Storhamar i fjellhallen på Gjøvik.

Foto: Wegard Bakkehaug

Siste nytt

 • Uavgjort på Aspmyra

  Sandefjord scoret sitt første på 705 minutter på bortebane mot Bodø/Glimt. Men Kastratis mål holdt ikke til seier. Jose Angel utliknet for Glimt før pause. Kampen endte 1–1

  Eliteserien fotball 2018. Bodø/Glimt-Sandefjord
  Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix
 • Første seier til Rekdal

  Kjetil Rekdal ble ansatt i Start for å redde sørlendingene fra nedrykk. Mot Kristiansund fikk Start sin første seier under sin nye trener. Rekdals gutter vant 2–0 på Sør Arena.

  Eliteserien fotball 2018 Start - Kristiansund.
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
 • Tromsø kjempet seg tilbake

  Sarpsborg 08 var det beste laget i første omgang, men gikk til pause med kun 1–0. Da det var ti minutter igjen av kampen ledet østfoldingene 2–1. Men TIL ga ikke opp, med to mål av Jostein Gundersen og Robert Taylor vant Tromsø 2–3.

  Eliteserien fotball 2018: Sarpsborg - Tromsø (2-3).
  Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM fotball: Polen - Colombia
FIFA Fotball-VM 2018: VM-studio
FIFA Fotball-VM 2018: Polen - Colombia
FIFA Fotball-VM 2018 Polen - Colombia og eliteserien Rosenborg - Vålerenga