Pantano med råsterk etappeseier: – Hadde aldri trodd det her

Colombia er så definitivt en sykkelnasjon. I dag fikk de sin første etappeseier i årets Tour de France.

CYCLING-TOUR/

JUBLET: Jarlinson Pantano vant den 160 kilometer lange etappen fra Bourg-en-Bresse til Culoz.

Foto: JEAN-PAUL PELISSIER / Reuters

På en av årets tøffeste fjelletapper var det Jarlinson Pantano fra Colombia som tok etappeseieren.

Pantano satt med i dagens brudd. 30 mann fikk stikke av fra hovedfeltet i den første av seks kategoriserte fjell på etappen.

Til slutt var det bare Pantano og polske Rafal Majka som satt igjen. I spurten var Sondre Holst Engers lagkamerat altså best.

– Det her er utrolig, det er en drøm som blir virkelighet. Jeg kom til Tour de France for dette, men hadde aldri trodd det skulle skje, sier Pantano til arrangøren etter etappeseieren.

Sykkel- og fjellnasjon

Colombianerne er en meget stolt sykkelnasjon. NRK har tidligere skrevet om deres største sykkelstjerne, Nairo Quintana, men det var altså Pantano som hadde mest å juble for.

Hele seks klatringer skulle rytterne over. På toppen av den siste lå Rafal Majka først, men i utforkjøringen ned til mål, kjørte Pantano som en gal.

– Pantano, Colombia, Pantano, Colombia, Pantano, Colombia, skrek den colombianske radiokommentatoren på oppløpet.

Pantano har, i likhet med landsmann Quintana, trent mye i fjellene i sin barndom. Å vinne en etappe i Tour de France sikrer deg på mange måte en heltestatus i hjemlandet Colombia.

– Jeg dediserer denne seieren til kona mi og lagkaptein Mathias Frank, som måtte trekke seg fra rittet fordi han var syk, sier Pantano.

Få endringer i sammendraget

Bak utbryterne kjempet sammenlagtfavorittene en innbitt kamp om plasseringene.

Astana og Fabio Aru var hissigst på å utfordre Froome, men til slutt kom de fleste av sammenlagtfavorittene sammen til mål.

– Jeg forventet flere angrep for å være ærlig. Særlig fra Movistar. Jeg trodde at Quintana eller Valverde skulle gå mer, men alt i alt var det en god dag for oss. Lagkameratene mine gjorde en kjempegod jobb, oppsummerte Froome.

Kun Tejay Van Garderen tapte tid til de andre sammenlagtkanonene. Han ligger nå på åttendeplass, 4,47 bak Froome som fortsatt leder.

Siste nytt

 • Heldig Wolves-mål senket Leeds

  Kalvin Phillips var uheldig og styrte ballen i eget mål da Wolverhampton fikk med seg tre poeng fra Elland Road.

  Wolves-spiss Raul Jimenez gjorde et strålende forarbeid, men skuddet hans var svakt før den engelske landslagsspilleren styrte ballen mot eget mål forbi en utspilt keeper.

  Premier League - Leeds United v Wolverhampton Wanderers
  Foto: Martin Rickett / Reuters
 • Karabatic langtidsskadet

  en franske håndballgiganten Nikola Karabatic må belage seg på et langt skadefravær. Han har pådratt seg en alvorlig korsbåndskade.

  Det melder 36-åringens klubb, Paris Saint-Germain, i en uttalelse på egne nettsider mandag.

  Der fremgår det at Karabatic ble skadd i seriekampen mot Ivry i helgen. Det fremre korsbåndet i det høyre kneet til Karabatic viste seg å være avrevet.

  Nikola Karabatic fikk det tøft mot Portugal
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Målløst i bunnoppgjør

  Med to avslutninger i tverrliggeren var Chris Wood nærmest scoring da Burnley og West Bromwich spilte 0–0 i Premier League mandag.

  Oppgjøret på The Hawthornes endte målløst, men det ble skapt nok sjanser til at begge lag kunne sprukket nullen.

  Karlan Grant trodde han hadde sendt hjemmelaget i ledelsen åtte minutter før pause, men assistentdommeren vinket for en offside. VAR bekreftet at den avgjørelsen var korrekt.

  I annen omgang var det Burnleys Chris Wood som kom til to store sjanser. Begge gangene, med fem minutters mellomrom, endte ballen i metallet.

  Det ene poenget var Burnleys første i ligaen denne sesongen. West Bromwich har to. (NTB)

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Rui Vieira / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal