NRK Meny
Normal

Colombianer får drapstrusler etter utvisningen mot Japan

Colombiansk politi etterforsker alvorlige trusler på sosiale medier mot Carlos Sánchez.

SOCCER-FRIENDLY-FRA-COL/

Carlos Sánchez ble utvist allerede etter tre minutter i VM-åpningen mot Japan.

Foto: GONZALO FUENTES / Reuters

For 24 år siden ble Colombias Andrés Escobar drept etter å ha scoret selvmål i VM. Nå har colombiansk politi åpnet etterforskning av netthets og trusler mot Carlos Sánchez etter marerittstarten mot Japan. Det skriver den colombianske radiostasjonen Bluradio.

Rødt kort etter tre minutter

Sánchez fikk VM-historiens nest raskeste røde kort, etter bare to minutter og 56 sekunder, i åpningskampen mot Japan. Han brukte skulderen til å stoppe et japansk skudd innenfor sekstenmeteren, og ble straffet med rødt kort og fikk straffespark imot. Japan scoret på straffen, og vant til slutt 2–1 over søramerikanerne.

I ettertid skal Sánchez ha blitt hengt ut i sosiale medier og mottatt drapstrusler for sin utvisning mot Japan.

Se situasjonen her:

Straffe til Japan, og rødt kort til Carlos Sanchez

Dyster fortid

Soccer World Cup Moments

Andrés Escobar ble liggende lenge i gresset etter selvmålet mot USA i 1994.

Foto: Eric Draper / AP

Det er Dijin, (Direktoratet for kriminaletterforskning og Interpol), som nå ser alvoret i situasjonen med landets dystre fortid i bakhodet. Etterforskere skal forsøke å avdekke hvem som har drapstruet spilleren.

I 1994 sendte Andrés Escobar ballen i eget mål i VM-kampen mot USA. Det er sannsynligvis dette selvmålet som gjorde at han ble skutt ti dager senere da han returnerte til hjemlandet.

Mordet på Escobar rystet Colombia, og førte til at myndighetene rettet oppmerksomheten mot narkotikabaronene som styret mange colombianske klubber. Det førte blant annet til at Colombia ikke klarte å kvalifisere seg til VM i hverken 2002, 2006 eller 2010.

Laster Twitter-innhold

Siste nytt

 • Poengtap for Mjøndalen

  Opprykksjagende Mjøndalen måtte nøye seg med 1-1 hjemme mot Åsane i 1. divisjon fotball tirsdag. Dermed klarte ikke serietreeren å ta tilbake annenplassen på tabellen.

  Mjøndalen kjemper for opprykk til Eliteserien. Søndag ble Vegard Hansens gutter passert av Viking.

  NM fotball menn, 4. runde: Mjøndalen - Haugesund
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Sandviken videre i cupen

  Sandviken er klare for semifinale i norgesmesterskapet i fotball etter å ha slått Trondheims-Ørn i kvartfinalen. Svanhild Sand ga hjemmelaget ledelsen før Amanda Perez utlignet for Sandviken. Kennya Cordner fullførte til slutt snuoperasjonen og sørget for at bergenserne er klare for semifinale.

  Stine Hovland
  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
 • Klepp snudde og vant

  Tre mål på de siste 22 minuttene sørget for at Klepp avanserer fra NM-kvartfinalen.

  Karina Sævik gav hjemmelaget Kolbotn ledelsen til pause, før Tameka Butt utlignet midtveis i den andre omgangen. Susanne Vistnes og Elisabeth Terland scoret hver sin kamp i løpet av de siste fire minuttene, og dermed er rogalendingene klare for semifinale.

  Stor satsing på kvinnefotball
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal