Colombianer får drapstrusler etter utvisningen mot Japan

Colombiansk politi etterforsker alvorlige trusler på sosiale medier mot Carlos Sánchez.

SOCCER-FRIENDLY-FRA-COL/

Carlos Sánchez ble utvist allerede etter tre minutter i VM-åpningen mot Japan.

Foto: GONZALO FUENTES / Reuters

For 24 år siden ble Colombias Andrés Escobar drept etter å ha scoret selvmål i VM. Nå har colombiansk politi åpnet etterforskning av netthets og trusler mot Carlos Sánchez etter marerittstarten mot Japan. Det skriver den colombianske radiostasjonen Bluradio.

Rødt kort etter tre minutter

Sánchez fikk VM-historiens nest raskeste røde kort, etter bare to minutter og 56 sekunder, i åpningskampen mot Japan. Han brukte skulderen til å stoppe et japansk skudd innenfor sekstenmeteren, og ble straffet med rødt kort og fikk straffespark imot. Japan scoret på straffen, og vant til slutt 2–1 over søramerikanerne.

I ettertid skal Sánchez ha blitt hengt ut i sosiale medier og mottatt drapstrusler for sin utvisning mot Japan.

Se situasjonen her:

Straffe til Japan, og rødt kort til Carlos Sanchez

Dyster fortid

Soccer World Cup Moments

Andrés Escobar ble liggende lenge i gresset etter selvmålet mot USA i 1994.

Foto: Eric Draper / AP

Det er Dijin, (Direktoratet for kriminaletterforskning og Interpol), som nå ser alvoret i situasjonen med landets dystre fortid i bakhodet. Etterforskere skal forsøke å avdekke hvem som har drapstruet spilleren.

I 1994 sendte Andrés Escobar ballen i eget mål i VM-kampen mot USA. Det er sannsynligvis dette selvmålet som gjorde at han ble skutt ti dager senere da han returnerte til hjemlandet.

Mordet på Escobar rystet Colombia, og førte til at myndighetene rettet oppmerksomheten mot narkotikabaronene som styret mange colombianske klubber. Det førte blant annet til at Colombia ikke klarte å kvalifisere seg til VM i hverken 2002, 2006 eller 2010.

Laster Twitter-innhold

Siste nytt

 • Sandbech vant slopestyle i USA

  Snowboardkjører Ståle Sandbech vant slopestylefinalen i det store stevnet i Breckenridge i Colorado søndag. Mons Røisland ble nummer tre. Amerikanske Chris Corning endte på plassen foran. Silje Norendal ble nummer seks i kvinnenes slopestyle.

  VINTER-OS 2018 SNOWBOARD
  Foto: Andreas Hillergren/TT / NTB scanpix
 • Nytt Messi-show for Barcelona

  Lionel Messi var strålende da Barcelona igjen skaffet seg luke på tabelltoppen i spansk fotball søndag. Messi scoret tre ganger og gjorde forarbeidet til de to øvrige målene i 5-0-seieren over Levante.

  Lionel Messi
  Foto: Jose Jordan / AFP
 • Zuccarello-assist da Rangers tapte

  Mats Zuccarello bidro med en ny målgivende pasning, men kunne ikke forhindre at New York Rangers røk 3-4 for Vegas Golden Knights i NHL søndag. Zuccarello fikk registrert målgivende pasning og dermed et målpoeng da Mika Zibanejad utliknet til 2-2.

  NHL: Buffalo Sabres at New York Rangers
  Foto: Danny Wild / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal